Reklama

Senzi sa opäť vracia do terestriálneho vysielania

Slovenská hudobná televízia Senzi, ktorá sa zameriava nielen na ľudovú hudbu, sa po približne dvoch rokoch opäť vracia do terestriálneho vysielania. Program dnes začal šíriť Towercom cez miestne DVB-T2 vysielače Plustelka Viac, ktoré prevádzkuje AVIS.
Pokračovanie nižšie:

Senzi je k dispozícii aktuálne z 18-tich DVB-T2 vysielačov po celom Slovensku. Šírený je v štandardnom rozlíšení a kompresnom formáte MPEG-4. Vysielanie je kódované systémami Irdeto (CAID: 069A a 0668), prístup k programu tak majú iba zákazníci terestriálnej platformy Plustelka s aktivovaným balíkom Plustelka Viac.

Po pridaní Senzi šíria vysielače Plustelka Viac deväť programových pozícií: FilmBox, Epic Drama HD, Travel Channel HD, FilmBox Premium HD, Ceskoslovensko HD – Be2Can HD, TV Paprika, FightBox HD, Senzi a Plustelka Viac intro. Všetky okrem posledne menovaného promo kanálu sú kódované systémami Irdeto.

Kompletný zoznam vysielačov aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť v sekcii Vysielače. Nechýba tam ani zoznam šírených programov s detailnými technickými parametrami. Vysielače sa zobrazia po kliknutí na vybraný multiplex.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Moje nervy, niektorí ľudia by to s tou lysohlávkou už fakt nemali preháňať….neuveriteľné, pchať do platenej Plustelky Viac Senzi TV, ktorá, keď už, tak patrí maximálne tak do free terestriálu….

    1. Senzi a platená je už fakt na smiech. To sa môže stať jedine u nás….

    1. Profiluje sa ako pay TV, druhá vec je, či zaslúžene, a už vôbec je veľmi otázne, či patrí do Plustelky Viac. Towercom sa zaradením tejto „stanice“ snaží vyvolať v potenciálnych zákazníkoch dojem, že tvrde a usilovne pracuje na zatraktívnení predmetnej služby , ktorá aj bez toho zjavne láme rekordy v predaji…a ešte si dá tú námahu a abonentom posiela sms o zaradení „novej“ hudobnej stanice pri „nezmenenej cene“.

    2. Prosím ťa, aké lámanie rekordov ? ! Koľko zákazníkov má Plustelka? Základ má len 14-tisíc abonentov. Doplnkový balík užíva približne 5 percent zákazníkov. Info uvedené v tomto článku: zive.aktuality.sk/clanok/139544/plustelka-prida-k-dvb-t-sirenie-cez-internet-pride-moderny-box/

    3. existuje volna telka a tam neuvadzaju kolko ma ludi, potom je Plustelka standart co je uz platena a tam je tych 14 tisic ludi a potom je Plustelka Viac co sa da objednat len k sluzbe Plustelka Standart a tam je tych 5%, radsej by mali skusit zistit kolko ludi vyuziva len volnu telku a hlavne v akych miestach ci na vidieku ich je viac alebo v meste ale ak to bude na vidieku tak urcite nema ani vyznam ten ich vymysel hybridny box davat do sluzby lebo nakolko velmi vela starsich ludi vyuziva sluzby volnej a plustelky a skrz hybridny box si nebudu davat internet , cele dvb t na SR je …. , pekne mali rozdelit dvb t pre 2 az 3 tri firmy a nebol by tu monopol a mozno by to vyzeralo inac ako teraz

    4. ad zet
      Lámanie rekordov som, pochopiteľne, myslel ironicky.

    5. Je 6 celoplošných sietí DVB-T (detto to bude platiť aj pre DVB-T2) + akoby 7 regionálna. Mali to rozdeliť pre 3 – 4 operátorov/prevádzkovateľov. Napríklad: Celoplošné 2 siete 1 prevádzkovateľ, ďalšie 2 jeden prevádzkovateľ, ďalšie 2 jeden prevádzkovateľ + regionálna sieť jeden prevádzkovateľ.

    6. nie šesť ale len ŠTYRI !!! je to v tomto dokumente https://www.teleoff.gov.sk/data/files/49254_oznamenie-o-zamere-vykonat-zmenu-v-povoleni-twc.pdf

    7. Ale medzinárodne je pe každý štát skoordinovaných 6 sietí aj pre Slovensko aj pre DVB-T aj pre DVB-T2 – na každý vysielač 6 kanálov.

    8. No to je podnet pre redakciu, téma na článok – Ako za z 6ich sietí stali 4 ?

  2. Je vidieť že DVB-T 2 sa rozširuje
    Ešte nech dajú Nova Sport 1 HD a Nova Sport 2 HD, Nat Geo HD, Nat Geo Wild HD. A Mohla by to byť dobrá konkurencia pre satelit a IPTV nech je to naúrovní maďarského DVB-T tam majú prejsť tiež na DVB-T 2 HEVC H.265 len neviem od,kedy viď článok na satkurier.pl.

  3. Zetor25 ked chceš športy prejdi k digi a neotravuj tu s tým.

    1. Senzi je predsa Pay TV ,ktorá nemá € na volné šírenie cez DVB-T. Je to rozhodnutieoperátora , že ju tam dali. Dôchodcovia sú ešte skupina, ktorý budú ochotní zato platiť. Na mladých sa úplne kašle čo sa týka hudby. No oni si vystačia s internetom v dnešnej dobe.

    1. Veľa ľudí práveže platí za odpad (napr. Senzi), nie za dobrú muziku.

  4. to je snad zly sen oni pridaju ten odpad senzi ja už nechapem tie telce z toho towercomu oni všetko len proti ludom robia asi nie opačne

  5. Stále nechápem čo máte proti Senzi,dávajú tam parádne šlágre-peknú muziku.Ja zas tvrdím,že také Óčko sa nedá počúvať.Ďakujem Avisu/Towercomu/PlustelkeViac za opätovné zaradenie Senzi do Dvb-t.

    1. Ale ja osobne nemám nič proti Senzi TV. Určite má svojich sledovateľov, satelitní operátori, ktorí nakupujú vysielacie práva vo veľkých balíkoch, ju tam pokojne môžu k tej cca stovke staníc zaradiť a je to tak O.K. Problém je, keď horko ťažko prežívajúci Towercom /s Plustelkou, dľa môjho názoru v pomere cena/kvalita – nemusíte, samozrejme, súhlasiť -dobrým, a nedoceneným projektom/, produkujúci už vyše roka jeden nezmysel za druhým /Plustelka Viac, Otta, najnovšie dávno po funuse údajne aj plánovaná internetová TV/, neustále dookola opakuje, že sa chce zamerať na mladého diváka a zrazu na pozíciu nadstavbovej, aj tak nepredajnej Plustelky Viac vopchá Senzi TV. Koho tým chce osloviť? Myslí si hádam, že mladí ľudia tak milujú dychovky? Alebo že seniori, ktorí sú hlavne zákazníkmi Plustelky, začnú hromadne nakupovať Plustelku Viac? Keby Senzi nejakým zázrakom vtesnali do Plustelky, trenárs aj výmenou za niektorý detský kanál, dalo by sa to pochopiť. Keby ju dali do free výmenou za zbytočnú duplicitu otta -interaktívna služba, dokonca by sa patrilo uznanlivo zatlieskať. Ale tento počin je jednoducho kontraproduktívny a znechucujúci. To je to, čo vadí, nie Senzi TV ako taká.

  6. Tak to už môže byť aj TV 8 platená,keď je Senzi.

    1. Kazda Tv to skusa s poplatkami. Taky Slagr2 uz je tiez plateny a pokusa sa o to aj TA3.

    2. iko: pokiaľ viem, TA3 skúša po vzore Narkózy a Hnojky drankať poplatky od operátorov. To nie je to isté, ako pay TV, čiže vysielanie v platených balíkoch (t. j. platia diváci). Alebo mi niečo ušlo a TA3 naozaj chce byť pay TV? To by som sa teda zasmial. Nuž ale vlastne – keď môže byť taký odpad, ako Senzi, tak prečo nie aj táto skompromitovaná hlásna trúba JUDr. Kapitána a jemu podobných pandráv…

  7. Neviete niekto, že od kedy bolo ukončené vysielanie stanice eo TV po 20:00 hod. na stanici RiC na satelite Astra 19,2°E. Lebo až teraz som si uvedomil, že na RiC už dlhšie večer nevysiela eo TV ale ide teleshopping.

  8. No toto presne neviem, ale ak Ti chýba táto stanica, tak na Astre 19,2°E je eo TV ako samostatný program už dosť dlho, celé roky. TP 10921 MHz, H pol., symbol rate 22000.

Komentáre už nie sú povolené.