Reklama

V utorok sa prelaďuje TVP Prievidza

V utorok 12. mája bude Towercom prelaďovať vysielače druhého a tretieho celoplošného multiplexu na televíznom prevádzači (TVP), ktorý pokrýva signálom okresné mesto Prievidza a okolie.
Pokračovanie nižšie:

Spolu s vysielačmi druhého a tretieho multiplexu dôjde, podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk, aj k preladeniu vysielača, ktorý prevádzkuje operátor AVIS. Ten šíri aktuálne z TVP Prievidza štvrtý celoplošný multiplex.

Druhý celoplošný multiplex bude preladený na 21. kanál (474 MHz), tretí multiplex na 23. kanál (490 MHz) a štvrtý multiplex na 27. kanál (522 MHz). Z TVP Prievidza je dostupný divákom aj multiplex Plustelka Viac, ktorý bude od 12. mája z technických príčin dočasne nedostupný. K jeho opätovnému sprevádzkovaniu by malo dôjsť do niekoľkých týždňov. Vysielať by mal aj naďalej na pôvodnom 41. kanáli (634 MHz). Predplatiteľov balíka Plustelka Viac bude Plustelka kontaktovať individuálne.

Počas prelaďovania budú vypnuté všetky dotknuté vysielače. K ich zapnutiu môže dôjsť až najneskôr vo večerných hodinách. Divákom preto odporúčame, aby si preladili svoje zariadenia až večer. K prelaďovaniu DVB-T/T2 vysielačov dochádza z dôvodu uvoľňovania pásma 700 MHz (49. až 60. kanál), ktoré od členských štátov žiada Európska únia. Toto pásmo bude totiž využívané pre potreby mobilného internetu (5G).

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

VysielačZmena kanálov
Prievidza TVPMUX1 nie je dostupný
MUX2 z 52. na 21. kanál
MUX3 z 57. na 23. kanál
MUX4 z 23 na 27. kanál
Plustelka Viac 41. kanál (od 12.5 dočasne nedostupná)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Preladenie ukončené:Test o 12:55,mux2-k21,mux3-k23,mux4-k27.Avis Plustelka-VIAC k41-OFF.

  1. Redakcia : A čo ta odpoved ohladom mux1 či tam bude doložený a v akom čase. Dakujem.

    1. Mux1 Prievidzu a okolie pokrýva vysielač Bralova skala 44 a Žilina Krížava 47.

  2. Neviete niekto, kedy preladia TVp Tisovec? Nikde nie je spomenutý a K54 predsa musí byť voľný.

  3. @skratek Zdravim, v dohladnej dobe neplanujete spustit z Bralovej skaly local mux alebo Plustelka Viac. Vdaka za odpoved. Z TWC som mal este min. rok odpoved, ze na jar 2020 by sa mohlo zadarit.

  4. Peladené mux2 – k21,mux3 – k23 funguje. Mux4 – k27 bude nutná zmena polohy antény. Netušil som že zmena kanala dokáže divy. Predtým plustelka naladená vonkajšia anténa na balkone. Bohužial Bralová skala vysielač v tieni zavadzá celý kopec na ktorom je sidlisko sever Prievidza. Teraz po zmene kanála ani tuk. Cez vykend budem hladat novu pozíciu antény. A k tomu mux1 začnem komunikáciu s obchodnou inšpekciou ohladom plustelky. Cena ponukanej služby a k tomu polovičná ponuka.

    1. @dudo PD

      A Regulačný úrad a Rada pre vysielanie a retransmisiu by to nemala tiež riešiť, tú polovičnú ponuku?

    2. Nemôžu to len tak vypnúť, keď si zákazníci predplatili službu. Museli by vrátiť peniaze, teda aspoň alikvótnu časť. A celkovo nemá logiku, čo vystrája Towercom – spustia z vysielača (nie jedného) iba MUX4 bez MUX1? Kto si objedná oklieštenú Plustelku bez ČT1, ČT2, Joj Cinema a Sport1 a 2?

    3. @ 300 Humenných:

      Pravdepodobne to vypla Humennská čarodejnica, ktorá vypla aj osvetlenie na námestí počas protestu.

  5. Tak Japonci ho prestanú používať(5G)a my začneme?

  6. 300 humennych, odtialto napriklad:
    https://stop5g.cz/japonsko-odstupuje-od-rozvoje-5g-siti-kvuli-zdravi-obcanu/

    1. Tak to je fakt veľmi hodnoverný zdroj, muhehe. Ten článok je plný lží, pseudoodborné a nelogické žvásty v ňom škoda komentovať. Pravdivá je v ňom jediná vec – že Japonci majú obavy o špionáž zo strany čínskych firiem, ktoré poskytujú 5G infraštruktúru – konkrétne Huawei a ZTE. Nižšie je aj link na stránku (v angličtine), z ktorej zjavne prebrali tú časť o bezpečnostných obavách zo špionáže, ale ten zvyšok je nehorázna lož. Takto vznikajú fake news, milé sprosté detičky, na tom linku od „Racional“ (aký ironický nick! 😀 ) to môžete vidieť doslova v priamom prenose – vezme sa racionálne jadro a troll alebo len obyčajný vystrašený hlupák z nejakej konšpirátorskej h@vn@stránky na to nalepí hromadu bullsh*tov. 😀 A teraz fakty: 5G neohrozuje zdravie o nič viac, ako LTE, 3G, GSM, Flarion, TV vysielače, Wi-Fi, Bluetooth, mikrovlnky atď. Čiže neohrozuje zdravie vôbec. Lebo elektromagnetické vlny z rádiofrekvenčného rozsahu nemajú dosť energie na to, aby rozbili kovalentnú väzbu v molekule – čo je nevyhnutný predpoklad vzniku rakoviny, napríklad. Ak by tieto vlny škodili zdraviu, tak viditeľné svetlo (zo sviečky, slnka, žiarovky…) či sálavé teplo (infračervené žiarenie, trebárs z kozuba) by museli už dávno doslova vykynožiť ľudstvo. Lebo svetlo a IR žiarenie sú tiež elektromagnetické žiarenie a to s vyššou energiou fotónu, ako 5G, LTE a spol. Ale nevzdelancom, ktorí berú rozumy z takýchto dementných webov, ako je stop5g.cz, to nevysvetlíš.

  7. Dnes sa preladuje vysielač lučenec -Blatny vrch už je vypnutý ide iba rtvs.

    1. RTVS cez LC tiež teraz nejde,keď ti ide ide aj teraz ,tak nie cez vysielač Blatný vrch,ten je úplne vypnutý !

Komentáre už nie sú povolené.