Reklama

Poľský verejnoprávny vysielateľ spustí dokumentárny kanál TVP Dokument

V novembri tohto roku má v pláne spustiť poľský verejnoprávny vysielateľ TVP (Telewizja Polska) nový televízny kanál, ktorý sa zameria na dokumenty. Podľa tamojšej verejnoprávnej televízie je TVP najväčším producentom dokumentárnych filmov v krajine a na jej programoch možno vidieť každý rok až desiatky premiérových dokumentov. Z dôvodu veľkého záujmu o dokumentárne programy sa preto TVP rozhodla spustiť svoj vlastný špecializovaný dokumentárny kanál pod názvom TVP Dokument, ktorý by mal odštartovať už 19. novembra 2020.
Pokračovanie nižšie:

Novinka bude od začiatku vysielania dostupná v HD kvalite a to u vybraných káblových, ako aj satelitných operátorov. Vysielateľ má v pláne navyše šíriť svoj program aj prostredníctvom terestriálnych vysielačov DVB-T/T2.

TVP dokument ponúkne divákom nielen vlastné dokumenty, ale aj víkendy s BBC, ako aj cestovateľské, prírodopisné, biografické a vedecké filmy. Chýbať nebudú ani reportáže samotnej TVP, ako aj programy z bohatého archívu televízie.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ten športový kanál neviem kedy chce RedTVS spustiť…

    2. Mikimu: Pomaly „športy“ zakážu, hlavne u nás, tak čo potom budú môcť vysielať?

  1. Je to taká Poľská verzia Českého doku kanála ako má Prima, Prima Zoom ktorá je dostupná zdarma v DVB-T2 v CZ.V Poľsku stále idú vyrábať nové kanály a u nás to len stagnuje JOJ by si mala brať príklad od Polsatu ten má aj Doku kanál tak ako aj Kabel Eins má kanál Kabel Eins Doku.Som zvedavý či bude aj JOJ DOKU Bolo by to fajn.

    1. Kabel Eins Doku mi nejako nesadol. Radšej mám dokumenty na N24/N24 Doku, ntv, ZDF Info, Phoenix a Welt der Wunder. Kedysi boli dobré aj na DMAX, ale ten kanál sa už skazil – vysiela samý bulvárny odpad (doku soaps) podľa vzoru Discovery.

  2. @Úlon Kolufid Veď DMAX patrí pod Discovery.Ešte že tu je BBC EARTH ale ta je podobná ako Prima Zoom len v platenej exkluzívnej podobe.

Komentáre už nie sú povolené.