Reklama

Kanál ATM Rozrywka ukončil vysielanie

Presne o polnoci ukončil u našich severných susedov vysielanie televízny kanál ATM Rozrywka, ktorý bol šírený cez vybraných káblových, IPTV, či satelitných operátorov, ako aj voľne (FTA) v rámci prvého celoplošného multiplexu (MUX 1).
Pokračovanie nižšie:

Vysielateľ na svojom webe divákov informuje, že tamojší mediálny regulátor KRRT (Krajową Radę Radiofonii i Telewizji) nepredĺžil televízii súčasnú licenciu a rovnako ani nevyhlásil súťaž na udelenie novej. Z toho dôvodu bol prevádzkovateľ televízie, spoločnosť ATM Grupa S.A., nútený ukončiť vysielanie programu ATM Rozrywka.

Stanica ATM Rozrywka odštartovala svoje vysielanie na poľskom trhu v roku 2012. Vo svojom vysielaní prinášala nielen zábavné programy, ale aj seriály či filmy.

Operátor Emitel, ktorý prevádzkuje prvý multiplex, televíziu už vyradil z ponuky. Aktuálne je tak súčasťou prvého poľského multiplexu sedem televíznych staníc (ESKA TV, TTV, Polo TV, TV Trwam, TVP ABC, Stopklatka TV, Fokus TV).

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nuž,ktovie aké je skutočné pozadie tohoto prípadu.

    1. Konec stanice je výsledkem sporu mezi provozovatelem televizní stanice a regulátorem médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) v roce 2020. Podle regulátora provozovatel nepožádal o prodloužení terestrické licence ve stanovené lhůtě. Provozovatel tvrdí, že potřebné dokumenty Radě předložil. S ohledem na tuto skutečnost KRRiT vyhlásila tendr na programovou pozici v MUXu 1, kterou dříve využívala stanice ATM Rozrywka. Společnost se proti rozhodnutí regulátora odvolala k soudu.
      Licence pro televizní stanici ATM Rozrywka TV byla platná od 25. února 2011 do 24. února 2021. Regulátor doposud nový tendr neuzavřel. ATM Grupa navíc oznámila, že pokud KRRiT neprodlouží stávající pozemní licenci nebo nezíská novou v novém tendru, nebude svůj program ATM Rozrywka TV vysílat ani prostřednictvím kabelových a satelitních sítí.
      zdroj: satkurier.pl

  2. Vo štvrtok 25. februára 2021 poľský regulátor médií KRRiT (Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji) sa rozhodla udeliť licenciu projektu Silver TV, za ktorým stojí Michał Winnicki.

    Silver TV sa objaví v poľskom prvom DVB-T multiplexe a nahradí kanál ATM Rozrywka, ktorý skončil 24. februára t. r.
    Stanica Silver TV hodlá prinášať špecializovaný program adresovaný pre seniorov. Doposiaľ žiadna voľne vysielaná stanica v Poľsku neprináša program cielený pre túto vekovú skupinu.
    Voľná pozícia pre nový projekt Silver TV sa objavila po ukončení vysielania komerčnej stanice ATM Rozrywka. Licencia pre tento kanál platila 10 rokov, od 25. februára 2011 do 24. februára 2021. Jej prevádzkovateľ požiadal o predĺženie licencie, prípadne udelenie novej. Poľská rada KRRiT uviedla, že žiadosť o predĺženie licencie prišla po termíne. V novom tendri, ktorý následne vyhlásila KRRiT, uspel konkurenčný subjekt s programom Silver TV.
    zdroj: satkurier.pl

Komentáre už nie sú povolené.