Reklama

Markíza získala vysielacie práva na slovenskú futbalovú Fortuna ligu

Vysielacie práva na slovenskú najvyššiu futbalová ligu získala Markíza. Oznámil to dnes samotný vysielateľ. Na základe dohody môže Markíza prinášať divákom najbližšie tri sezóny prenosy z Fortuna ligy na kanáloch Dajto a Nova Sport, ako aj cez streamovaciu službu VOYO. Skupina Markíza tiež získala práva na sublicencovanie najzaujímavejších zápasov pre potreby českej verzie platformy VOYO.
Pokračovanie nižšie:

Uzavretie strategického partnerstva so skupinou Markíza je skvelou správou pre všetkých fanúšikov slovenského klubového futbalu. Markíza je spoľahlivým partnerom a veľmi sa tešíme na našu ďalšiu spoluprácu. Záujem o slovenský futbal bol eminentný a ja by som chcel poďakovať aj stále aktuálnym TV partnerom za spoluprácu v poslednom trojročnom cykle. Zmenou hracieho modelu, ale aj ďalšími krokmi, sme sa spoločne s klubmi vydali na správnu cestu a spolupráca s renomovaným partnerom, skupinou Markíza, je toho potvrdením,“ povedal Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

Ide o rekordné partnerstvo z pohľadu TV práv Fortuna ligy na území Slovenska a my si veľa sľubujeme od atraktívnej spolupráce s inovatívnou SVOD platformou VOYO dostupnou kdekoľvek. Budeme tak mať možnosť obsiahnuť skutočne široké publikum a posilniť neustále stúpajúci záujem o Fortuna ligu nielen na Slovensku, ale aj v Česku,“ doplnil Michal Mertinyák, výkonný riaditeľ ÚLK Marketing.

Všetky zápasy z Fortuna ligy budú dostupné na VOYO. Jeden vybraný zápas bude vždy vysielaný na Dajto a druhý pre divákov v Českej republike a na Slovensku prostredníctvom staníc Nova Sport. Všetky televízne prenosy budú obohatené o sprievodné štúdiá s hosťami, rozhovormi s hráčmi a analýzami, ktoré budú vznikať v spolupráci Únie ligových klubov a športovej redakcie TV Markíza.

Markíza plánuje posilniť ponuku svojej platenej služby VOYO aj o pravidelný magazín, ktorý bude každý týždeň prinášať prehľad všetkého podstatného z aktuálneho kola Fortuna ligy. Návštevníci spravodajského portálu TVnoviny.sk sa zas môžu tešiť na špeciálnu futbalovú talkshow.
Skupina Markíza bude zároveň podporovať kluby Fortuna ligy a aktivity Únie ligových klubov v rámci televízneho vysielania, online platforiem a sociálnych sietí s cieľom aktivizácie futbalových fanúšikov a v pláne sú aj rôzne marketingové partnerstvá.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Orange si to nemôže dovoliť zabaliť lebo by prišiel o 90% predplatiteľov tv … A to nedovolia LM rozdelia s Telekomom na PREMIER SPORT podľa mňa

  1. Tím pádom asi nebude na hustom zadarmo fortuna liga

    1. Už iba vo fortune možno aj to asi iba po splnení podmienok Fortuna TV

  2. Takže ostatné práva čo má k dispozícii Orange Šport, predá Orange iným vysielateľom? Majú tam aj Česku hokejovú a futbalovú ligu plus aj NFL.

    1. Českú hokejovú a futbalovú ligu má práva O2 a nie Orange…

  3. mali by to nahánanie lopty a puku celé zrušiť a nefinancovať z rozpočtu.
    slováci v osadách žijú ako v stredoveku a tam sa lejú miliony na podpriemerných hráčov

    1. Tak áno, vo futbale a hokeji sa u nás točia najväčšie peniaze, prilievať ďalšie zo štátneho je iba ďalšie roztváranie nožníc medzi bohatými a chudobnými športmi.

  4. To zaz bude reklám Když RTVS už nebude dávať Slovensku ligu Ms v hokeji Jojka no vypadá to že 4 program RTVS je ve hviezdach hokej jedine CT Sport Ms jeste že ho mám Šport Nová

  5. No povedzte…,za čo platíme STV koncesionárske poplatky???

    1. Riaditel rtvs by nam mal oznamit,za co od nas vyberaju poplatky,ked nemaju prava ani na 1.futbalovu ligu!Na zaklade ich neschopnosti(alebo nezaujmu o sport!!!!)si musime platit internetovu sluzbu Voyo,ked chceme pozerat svoj oblubeny futbalovy klub.Hamba.Prosim poslancov prehodnotit v parlamente zakon o poplatkoch pre RTVS!

    2. Nezastavam sa STV. Len si uvedomte, ako dlho už nebola upravovaná výška koncesionarskeho poplatku voči inflácii. Pred 10-timi rokmi stali niektoré vysielacie práva polovicu čo dnes. Z čoho to má verejnoprávna tv platiť? Toľko reklamy nemá a bolo by to kontraproduktívne. Sú aj diváci a názory, že šport patrí na platené stanice. Samozrejme reprezent. zápasy je niečo iné. Ale keď prídu komerčné stanice a zaplatia viac, majú právo to vysielať. Žiadny zákon neprikazuje televízii aby to vysielala. Komerčné stanice majú veľa reklamy (na čo diváci nadávajú) a keďže majú aj sledovanosť majú viac peňazí ako RTVS. Ak nebudú mať športové prenosy na komerčných tv sledovanosť nebudú televízie na športe zarábať a nebudú práva kupovať. Mimochodom domácu futbal
      ligu nevysielajú ani iné verejnoprávne stanice, tuším Rakúsko, Poľsko, ČR, Nemecko… Bohužiaľ…

    3. Kedy konečne RTVS a JOJ spustia športové kanály ? ? ?

    4. Keď majú ísť moje koncesionárske poplatky na nejakú sranda ligu, tak nech radšej nejdú vôbec. Futbalové kluby nech platia telke, že vôbec tých babrákov niekto sleduje.

  6. CT Sport bude živé Evropsku ligu 3 roky prednostne České tímy dávať to športový kanál Nová šport utre nos

  7. 20 h- 20h35min. reklama STV 2 ODPAD STV3 SOCIK STVI SRACKY LIGA MAISTOV AK NATUPIL SUDRUH PRASA ZIMZLO—————————————-

  8. Len kto bude sledovať tú sranda ligu? Keď kúpia práva napr. na MS, ME v baskete, ragby, futsale, tak dajte vedieť.

Komentáre už nie sú povolené.