Reklama

Dva rakúske DAB+ multiplexy šíria už 29 rozhlasových staníc, pribudli dve novinky

V rakúskych digitálnych rozhlasových DAB+ multiplexoch sa objavili v týchto dňoch dve nové stanice. Prvou novinkou bolo rádio Antenne Österrei, ktoré je šírené v celoplošnej sieti DAB+ Austria. Druhú novinku pripravil pre poslucháčov prevádzkovateľ viedenského miestneho multiplexu a to konkrétne rádio arabella GOLD. Obe rádiá sú šírené s dátovým tokom 72 kbit/s.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou celoplošného DAB+ multiplexu je 14 rozhlasových staníc (ENERGY, ERF Plus, #Technikum ONE, KLASSIK RADIO, arabella RELAX, Mein Kinderradio, Antenne Österrei, arabella HOT, Radio Maria, * 88.6 *, Stephans Klassik, Rock Antenne, jö.live, WELLE 1) a jeden dátový kanál (EPG). Miestny multiplex šíri aktuálne 15 staníc (ARABELLA, LoungeFM, #Technikum CITY, CITY23, MEGA Radio, NOW Radio, Sout Al Khaleej, EWF COVID19 DT, ARBÖ-Radio, RADIO FANTASY, Radio RADIESCHEN, Radio SOL, Radio RU, arabella GOLD, MUSIKWELLE) a jeden dátový kanál EPG. K aktuálnemu dňu je tak šírených v oboch tamojších DAB+ multiplexoch celkovo 29 komerčných rozhlasových staníc.

Kompletnú ponuku DAB+ a DVB-T/T2 multiplexov môžete nájsť v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. V Bratislave si ladím len 5 D v mojej lokalite – Trnávka, kde je nemožné zachytiť 11C, no akokoľvek rád ich ladím pre ich široký výber skladieb JO LIVE, Energy, Antenne Osterreich, internetové šlagre ktore teras su naj obľúbenejšími v Rakúsku a ostatné ako je i obľúbená rádio PALOMA čo je predsaj možné ladiť cez internetové DAB rádia, len mnoho Slovákov si ani nechce pripustiť že vlastniť takéto rádia je zábavnejšie. . Je otázne čo bude s našim DAB pretože žiadne kampane žiadna snaha, žiadna vôla, spinkame si na anal mogu a preto to vyzerá, že budeme v tom druhými Maďarmi kde DAB v ich krajine nemchcú.

  2. @ Petert – Ja este teraz v Stupave chytam aj 11C, ale to som pred kopcom.. Spominate ze chytate v Trnavke 5D, ja budem „kusok“ v blizkosti Centralu, tak som zvedavy ci sa mi podari zachytit 5D.. Suhlasim, DAB+ je dobre, takisto aj internet radia.. Pre deti pustame a teda aj s manzelkou pocuvame zo SK DAB+ Radio Junior.. Je mi to daleko sympatickejsie ako to chytat cez DVB-T/DVB-T2..
    P.S. Celkom by som uvital, keby sa aj dalsi pripojili ci chytaju rakuske DAB+ v BA a ked hej tak pripadne aspon priblizna lokalita..

    1. Ja chytám 5d aj 11c kúsok od Nitry 100% signál, mám ale na streche dipol

Komentáre už nie sú povolené.