Reklama

Telekom vyradí z ponuky dva české TV programy a nahradí ich novou slovenskou stanicou

Slovak Telekom dnes oznámil, že v utorok 15. augusta 2023 vyradí z ponuky svojich TV služieb Magio TV, Magio Go a Magio Sat dva české programy Prima Zoom a Prima Max. „Ostatné české TV stanice ostávajú v programovej ponuke,“ uviedol operátor. Naopak, novinkou v ponuke bude úplne nová slovenská televízia JOJ Svet, ktorá odštartuje práve 15. augusta v skorých ranných hodinách.
Pokračovanie nižšie:

Nový dokumentárny program JOJ Svet bude k dispozícii od samotného štartu všetkým predplatiteľom TV služieb operátora a to už od základného balíka. Okrem toho dôjde k presunu doterajšej stanice TV Spark z vyššieho balíka XL do nižšieho M. Vďaka tomu bude mať k tomuto programu prístup viac divákov.

JOJ Svet odštartuje vysielanie v utorok 15. augusta 2023 o 6:00. Divákom chce ponúknuť dokumenty so zameraním na prírodu, zvieratá, históriu, politiku, spoločenské vedy, astronómiu, vesmír či minulé aj súčasné trendy a pohľady nielen do dejín, ale aj do budúcnosti. Určitú časť programu budú tvoriť tiež vlastné dokumentárne série. V tejto chvíli ešte nie sú známe technické parametre pre príjem z družice, ani programová pozícia. O detailoch ešte budeme informovať.

Spark TV odštartovala presne o polnoci 15. marca 2023. Pre divákov ponúka dokumentárne programy v slovenskom jazyku. Užívatelia Magio TV cez internet nájdu stanicu v EPG na pozícii číslo 105, klienti Magio TV na pevnej sieti na predvoľbe 89 a užívateľom satelitnej služby je k dispozícii na pozícii číslo 96.

Kompletný program na 14 dní dopredu, nielen pre JOJ Svet či TV Spark, je k dispozícii v sekcii TV program.

Technické parametre pre príjem TV Spark :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12245 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 30000
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: TV Spark
Provider: Slovak Telekom
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 1882 (Nagravision), 1886 (Nagravision)
Programová pozícia: 96 (Magio Sat)

PIDy:
Video PID: 2302
Audio PID: 2303
Audio stopy: 2303 slk (AAC)
PCR PID: 2302
PMT PID: 2301
TSID: 2804
0NID: 0187
SID: 4023
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Posledné dva programy cz (okrem čt2),ktoré sa ešte dali pozerať, ten zbytok ktorý ste nám láskavo ponechali si strčte do riti a to sa ešte slušne vyjadrujem.Katastrofa keď nám takáto banda určuje čo máme pozerať

  2. Keď české stanice tak joj a markíza potom by sa spametaly ale české filmy a seriály sú im dobre

  3. @Vlado tie televízne vojny ohľadom tv práv su už trápne toto nikde neriešia ani vo Švajčiarsku,tam môžu pozerať všetko aj Anglické len u nás keď sa mi nedarí tak vypnem druhých Divna taktika.
    Ak chcú niečím zaujať tak nech dajú aj náhradu za Prima Max. Napríklad Joj Max.

    1. Len čakám keď ich začne vyraďovať aj antik,potom dám pápá operatorovi na slovenské reklamné zumpy nemienim pozerat

    2. Viki
      Antik tv odporúčam prehodiť na CZ región ces Smart tv ide v pohode

  4. Dva najlepsie cz programy beriete.Ostuda.Natlak tv joj nema obdoby.Dufam,ze raz im to niekto spocita.A mimochodom ,to uz mozete zrusit aj tie ostatne primi.Ved tam nic rozumne nedavaju.Telekom sa moze pripravit na odchod zakaznikov.

    1. dostali peniaze aby vypli cz Tv cely posrani T..com .Nech vypnu potom aj Markizu a Joj stoja za hovno.

  5. Mne nevadia ste viradili prima Max a Prima zoom môžete vyradiť aj ostatné české televízie. Kedate samé volovini české programy sú rovnaké všetky ako Slovenske programy vám nebudú chýbať potom ani nespomeniete na tie tv programy

  6. Môžte sa hanby rušiť programy co sa daly pozerať každého dokumentárne filmy nebavia

  7. Viete čo je na tom najhoršie? Že ich vyradia aj keby sme si tu prsty na klávesnici zodrali,pretože ich náš názor vôbec nezaujíma.Sme len čísla čo im pošlú každý mesiac peniaze na účet,ale inak je im náš názor ukradnutý.Všetkým tv tu velí Narkóza a Hnojka.

    1. No práve. Oni sa riadia číslami a väčšie číslo berie bank. A u nás sú tie najväčšie čísla oUce, ktorým stačí odpad typu Farma, Horná dolná, Oteckovia, Naši, Modré z neba, Žlté z ucha a podobne. (Som sa musel tuho zamyslieť, aby som si spomenul na tieto žumpoidné relácie). No a zvyšok sa musí prispôsobiť degenerovanej väčšine.

  8. A ANTIK TV / ANTIK SAT? Vyradia tiež Prima Max alebo len Prima zoom?

    1. Ak by vyradili aj Prima Max aj Prima zoom, tak Prima Max by nahradila JOJ 24 a Prima zoom by nahradila JOJ svet.

  9. jasné sme len posielači koruniek treba sa začať zaujimať aj o iné druhy príjmu napr: alternatívne a budete mať všetko….

  10. Robite si co chcete nazor zakaznika vas nezaujima . Ved aj preco jak vlada si robi co chce tak aj vy . Vy ste len vypalnici a zdieraci ktori len tahaju z ludi prachy . Bolo by naj keby cely T skrachoval . Rusim zmluvu je tu dost inych peratorov a firiem co ponukaju tv sluzby .

  11. Primu vypnú nielen Slovak telecom ale aj Antik telecom a 4ka.

    1. To máš odkiaľ? Z prsta vycucané, alebo vieš uviesť zdroj?

  12. Ak si myslí Jojka že keď spustí JOJ Svet a dá si podmienku o zrušení dvoch Českých staníc že si ľudia nenájdu inú možnosť sledovania týchto TV staníc?
    Takto sa iba strápňujú,mám niekoľko možnosti sledovania Českých TV,nerátam DVBT.

  13. Andy a aj ostatný ktorý viete ako na to a je to aspoň trocha oficiálne aby ste z tohto nemali potahovačky hoďte sem návod na to ako primať CZ stanice a hneď sa to u operátorov (čo im diktujú podmienky dve posraté televízie čo vysielajú odpad) preriedi

  14. Platíme Telekomu mesačne nemalé peniaze, či už ako fyzická osoba, alebo aj ako firemný zákazník. Jednou z mnoha služieb, ktoré využívame je aj Magoo TV. Pri podpise zmluvy sme sa rozhodovali na základe ponuky, ktorú dané programové balíčky ponúkali. Jedným z hlavných kritérií bola aj ponuka českých televíznych programov, najmä tých dokumentárnych. Ak sa teda Telekom rozhodol, že ponuku TV staníc zmení a odstráni programy o ktoré sme mali hlavný záujem, budú sa musieť naše cesty rozísť. Vážne začíname uvažovať o celkovom zrušení aj ostatných využívaných služieb, mobilných a aj optických od tohto poskytovateľa. Ak si niekto myslí, že nás obmedzením ponuky donúti sledovať tie slovenské sr..ky a my za to budem ešte aj platiť, tak je na veľkom omyle. Tak to teda NIE, ani zadarmo, ďakujeme.
    Zrejme váš bývalý zákazník…

    1. Ok Lubo. Zrusis Magio kvôli vyradeniu pár CZ staníc a ktorého operátora si vyberieš, keď tie stanice vyradí väčšina operátorov?

  15. Joko máš úplnú pravdu, CZ programy vyradí väčšina operátorov a poskytovateľov káblovej televízie. No a keďže operátori očividne moje peniaze nechcú, ja sa uskromním a opäť sa vrátim k DVB-T vysielaniu. Budem tam mať síce len 30 TV stanic (SK + CZ), ale budú medzi mini hlavne tie ktoré operátori vylúčili zo svojej ponuky. Viac tých programov asi aj tak nepotrebujem, no a navyše to bude hlavne zadarmo keďže DVB-T anténu a set top box už mám.

  16. Tak gratulujem Telekom+Digi TV. Urobili ste ďalší krok k tomu ako ponúknuť zákazníkovi za veľa peňazí málo muziky! Po vyradení staníc AXN prichádza ďalšia lahôdka v podobe ochudobnenia programovej ponuky vyradením Prima max a Prima zoom. Iste ,tieto stanice nikdy neboli súčasťou oficiálnej ponuky a žili si viac menej svojim vlastným životom v takzvanej ilegalite s tichým súhlasom či toleranciou zo strany Primy a tak ani nemohla byť zaručená garancia ich ďalšieho šírenia . Otázkou však zostáva čo k tomuto kroku Telekom vlastne viedlo, či nakoniec podľahli vydieračskému tlaku nenažranej brakovej Markízy a Jojky ktoré si diplomatickou rečou len chránia svoje obchodné záujmy a zväčšujú tak svoje trhové postavenie .inými slovami si len nechutne mastia svoje vrecká bez pridanej hodnoty pre náročného diváka alebo to bola požiadavka samotnej Primy. Tak či onak výsledok je pre zákazníka rovnaký , o dve ako tak atraktívne stanice menej. A zaradenie TV Joj svet a TV Spark ako kompenzácia za vyradené Primy je snáď zlý vtip! Vážený Telekom+DIGI TV, takýto DEAL si s prepáčením strčte niekam kde slnko nesvieti!

    1. No, zatial stanice Prima ZOOM HD & Prima MAX HD cez SAT pay-tv DIGI SK stale funguju…Napriek tomu ze tieto tv stanice vobec nesledujem vratane AXN, tak si platim tiez pay-tv ANTIKSAT. Takze kto ma eminentny zaujem sledovat AXN, tak si predplati paket ZACIATOK v cene 1,95€/ mesiac a bude mat aj AXN.
      Antiksat ma jednu obrovsku vyhodu. Karta je lacna, slape v UNI citacke STB a netreba platit ziadnu aktivaciu. Kedysi som kupil Antiksat kartu za 2,-€, zaplatil balik ktory som chcel sledovat a vsetko funguje doteraz bez akejkolvek zmluvy alebo vypovedi…Ked skonci predplatne, nastane cierna tma. Ak chcem sledovat, tak cez net uhradim prislusny balik a sledovat mozem co chcem…Jednododucho Antiksat je pre mna podstatne vyhodnejsi ako Skylink. V cene predplatneho Antiksatu je aj internetova mobilna televizia. Mozem sledovat Antik TV vsade kde je dostupne wi-fi. Ak mi je maly monitor smartfonu, tak prenosom obrazu z mobilu pozeram Antik TV na velkej telke zrkadlenim 😀

  17. Nikoho a hlavne Komisiu pre vysielanie nezaujíma, že jedno kúpime a iné dostaneme? Žiaden právnik ani štát toto nepovažuje za podvod? Áno, nik,koho by to trápilo,lebo hlavne že máme zákon na percentá slovenskej výroby (ktorá je pre normálneho človeka nepozerateľná), že reklamy veselo idú v angličtine, nemčine aj napriek zákonu o slovenskom jazyku, že pozerateľné programy vysielajú po minimálne 22.30 hod, keď pracujúci človek je rád že spí a sociálne pyjavice sa práve dostali do varu lebo v živote nevstávali do práce? Správy vo všetkých smeroch informujú o tom istom,a čokoľvek mimo ich prosperity a zisku je tabu. Dík, slovenské televízie,alebo vlastne spoločnosti, ktoré môžu na Slovensku vysielať a meniť si pravidlá s úsmevom na tvári! ( s chorým rehotom a vystrčeným prostredníkom divákovi na Slovensku…) Quo vadis Slovensko?

    1. „jedno kúpime a druhé dostaneme“ – keby si čítala zmluvu pred podpisom, dozvedela by si sa, že (každý) operátor si vyhradzuje právo meniť zloženie programových balíkov. A ani nemá inú možnosť, keďže TV stanice napríklad priebežne vznikajú a zanikajú, atď. A ty máš právo so zmenou nesúhlasiť a odstúpiť od zmluvy. Takže to nie je podvod a nikoho to nemá prečo trápiť. „Zákon o slovenskom jazyku“ [sic] evidentne tiež nepoznáš, keď píšeš také nezmysly. To by potom podľa tvojho výkladu nemohli v TV vysielať ani filmy v pôvodnom znení s titulkami. Správy referujú o tom, čo sa stalo, takže je logické, že rôzne spravodajské TV budú v ten istý deň pravdepodobne riešiť rovnaké témy, alebo čo si vlastne tým rantom myslela…? A čo také je pre ne „tabu“, teda podľa teba? A ešte by ma zaujímalo, kto sú tie „sociálne pijavice“ (píše sa to s „i“, ale kašli na to)…

  18. Už ste sa niekto zaujímali o podmienky českej internetovej televízie Magenta TV? Videli ste tú programovú ponuku a mesačný poplatok a to až na šesť zariadení?

  19. Treba ísť na cardsharing a nie platiť týmto hajzlom peniaze nenažraný milionári ešte ti povedia čo môžeš pozerať.

Komentáre už nie sú povolené.