Reklama

Antik Sat šíri na družici stanicu Markíza Klasik v HD, s jej pridaní došlo k ďalším zmenám

Satelitná služba Antik Sat dnes začala šíriť na družici Eutelsat 16A (16°E) najnovší televízny kanál Markíza Klasik, ktorý odštartoval v pondelok 15. júla 2024. Novinka je dostupná predplatiteľom v HD kvalite (HD/HEVC). Ide o prvého satelitného operátora, ktorý má v ponuke stanicu Markíza Klasik v HD kvalite. Konkurenčné služby Skylink, freeSAT (z družice Astra 23,5°E), Skylink TV pre Orange, Magio Sat a DIGI TV zaradili Markízu Klasik iba v SD kvalite (SD/MPEG-4).
Pokračovanie nižšie:

So zaradením stanice Markíza Klasik však došlo k ďalším dvom zmenám. Prvou zmenou je, že Markíza Klasik vysiela na doterajšej pozícii CS Film a CS Horor z frekvencie 11 094 MHz. Klienti, ktorí prijímajú programy výlučne iba prostredníctvom družice tak o tento dvojprogram prišli. Druhou zmenou v ponuke satelitnej služby Antik Sat je preklopenie slovenskej stanice TV Lux z HD na SD. Technické parametre pre príjem sa nemenili.

Uvedené zmeny sa týkajú iba klientov, ktorí prijímajú programy prostredníctvom družice. V hybridných zariadeniach, ktoré umožňujú príjem aj prostredníctvom internetu zostáva CS Film/CS Horor aj naďalej k dispozícii a TV Lux je stále v HD.

Markíza Klasik prináša pre divákov časom overené tituly zo zahraničnej produkcie, doplnené o klasickú slovenskú a českú televíznu zábavu. Nova stanica sa má zameriať na cieľovú skupinu všetkých milovníkov televíznej klasiky, primárne vo veku od 35 do 64 rokov. Kompletný program stanice Markíza Klasik je už teraz k dispozícii v TV programe. Prístup k programu majú všetci klienti služby Antik Sat, program je súčasťou základného balíka.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen platformy Antik Sat, aj s technickými parametrami pre príjem, môže nájsť už tradične v sekcii Frekvencie.

Technické parametre pre príjem Markiza Klasik HD :
Družica: Eutelsat 16A (16.0°E)
Frekvencia: 11094 MHz
Polarizácia: V
FEC: 4/5
SR: 27500
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK
Názov: Markiza Klasik HD
Provider: A1 Broadcasting
Video formát: HEVC
Kódovanie: 0B00 (Conax)

PIDy:
Video PID: 1401
Audio PID: 1402
Audio stopy: 1402 slk (AAC)
PCR PID: 1401
PMT PID: 1400
TSID: 30401
0NID: 0366
SID: 1204
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. @ Zákazník 20.07.2024 o 5:16 :

      Já bych aj tak ještě vyhodil ten CS Mystery s AXN a následné překlopil do HD Film+.

      Dále bych Arcadia překlopil z SD do HD a následně Prima Cool SK z HD do SD což je na tuto českou hovadinu dostačující.

      Místo další české totální nesledovatelné hovadiny TV Barrandov v HD radši Folklorika v HD

      Dál by mohli aj vyřadit Discovery SD s TLC SD a místo toho radši Nova Sport 2 HD když už mají v balíku Všetko aj Nova Sport 1 HD

  1. Na TV LUX a iné stanice SD stačí.
    Také TV ani neladim.
    Čakal som že Prima Cool SK bude dávať aj filmy ale mýlil som sa.
    Snáď bude to lepšie.
    Originálna Prima Cool je lepšia.
    Ako naša.Som zvedavý na Prima Max SK.
    ☺️

    1. @Zetor25 kazdopadne Prima MAX SK bude opakovat tie iste sracky dookola, lebo bude mat licenciu max. na 10 filmov. Trebalo platit freeSAT ked bol este na zaplatenie na Thore. Ja ho na Thore furt mam a ide tam sice v SD ale ide Prima Cool normalna. Kazdopadne vies to urobit aj ked das cz fastscan na Skylink a oni to neblokli pre slovenske karty. Aj magio sat to neblokuje, takze ked sa naladis na magenta sat, vsetky stanice idu. Pred Prima MAX SK najprv bude Prima LOVE SK od septembra, kedze ja ani nechapem preco taketo sracky vytvaraju. To chcu aby to zmazali a nasa Markiza a JOJka stratili zisk, pretoze vsetci pojdu na IPTV napr. Antik CZ alebo Skylink Live CZ, kde vysielaju vsetky ceske, alebo na Cardsharing, kde maju skylink a vsetkych cz sk sat operatorov? A unlocknu im to vsetko. To az potom bude Markiza s JOJkou na to doplacat. Im uz ta pokuta nestacila.

  2. Tak ja som raz skúšal Sweet TV CZ.
    Neviem prečo také musí Markíza a Joj riešiť.Nech sa pozrú na Kabelio toto by tu nedovolili ak by niekto sem dal všetky programy z V4 to by bolo kriku.

    1. Antik je lacný… doslova a do písmena 😀
      Nemožnejšia appka hádam ani neexistuje

    2. @Imper maju novu 2.0 appku. vyzera lepsie aj si tam mozes zoradit kanale.

    3. @ Kubo11 21.07.2024 o 13:55 :

      Až na to že archív v té nové appce 2.0 je archív jen 11 dní což je velký rozdíl oproti 20 dní (u Jednotky už dlouhodobě jen 19 dní a nikdo to neřeší)

      U appky 2.0 je jediná výhoda ta že je možné požívat číselné klávesnice a ne krokovat ja d.bil.

      Jinak u té appky se nedošel na to jak přeskládat stanice podle sebe a dokud to neuvidím tak tomu nevěřím. z appky 2.0 jsem se hned obratem vrátil k té původní když je tam archív jen 11 dní a navíc sem nepřišel na to jak seskládat stanice podle sebe ale pokud to vůbec jde.

  3. Práveže Sweet TV je lepšia aspoň to rozhranie aplikácie je dobré na to toľko Skylink Live TV nemá stĺpcovy zoznam staníc.Aj cenovo je Sweet TV fajn.
    Mám dve verzie SK a PL.

    1. kamarat, kazdu chvilu im to vypadava, su to pirati. kazdy uz vie ze pouzivaju sat linky od slizlinku.

  4. Poradte ako naladíme tu Markíza Klasik … ja mam kartu z dekoderom v telke Samsung .. ked dam manualne ladenie a pridam do zoznamu vsetko pidla parametrov a potvrdim tak mi neulozi frekvenciu a 11094 .. vkuse do hodi hned na existujúcu 11093 .. pritom zo zonamu kanolov ti dva CS kanály zmysly ale markiza klasik nikde neni …. Smart TV samsung cca80cm uhlopriecka…. model z roku 2020

    1. Markíza Klasik je na pozícii po CS Film/CS Horor. Ak si vyhľadával 11 093 MHz, tak ju tam niekde máš. Teraz je už názov Markiza Klasik. Ak niečo zblblo, potom vymaž 11 093 a pridaj nanovo 11 094 MHz. Inak je to jedno.

Komentáre už nie sú povolené.