Reklama

Markíza Klasik v ponuke satelitnej služby Skylink. Prinášame frekvenciu pre príjem

Dnes v ranných hodinách začala vysielať na slovenskom trhu nová televízna stanice Markíza Klasik. Do svojej ponuky ju zaradila už aj satelitná služba Skylink. Vysielanie je k dispozícii z družice Astra 3B (23.5°E) na frekvencii 12 012 MHz. Ide o bývalú pozíciu po JOJ Svet HD (SID: 15403). Kompletné parametre pre príjem sú na konci správy.
Pokračovanie nižšie:

V čase písania správy nebola ešte stanica v zozname FastScan, ktorý využívajú všetky zariadenia Skylink Ready. Jej pridanie do zoznamu sa očakáva v najbližších hodinách. Zatiaľ si však môžu klienti program naladiť manuálne podľa nižšie uvedených parametrov. Vysielanie je dostupné v SD kvalite (SD/MPEG-4) a iba cez družicu, nie je preto sprístupnené v internetovej Skylink Live TV.

Doplnené 16.7.: Operátor zaradil dnes stanicu Markíza Klasik do zoznamu FastScan. Užívatelia so zapnutou touto funkciou nájdu novinku na pozícii číslo 16.

Markíza Klasik prinesie pre divákov overené tituly zo zahraničnej produkcie, doplnené o klasickú slovenskú a českú televíznu zábavu. Nova stanica sa má zameriať na cieľovú skupinu všetkých milovníkov televíznej klasiky, primárne vo veku od 35 do 64 rokov. Kompletný program stanice Markíza Klasik je už teraz k dispozícii v TV programe.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen slovenských a českých satelitných služieb, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie. Zoznam staníc každej platformy je navyše usporiadaný podľa oficiálnej kanálovej mapy.

Technické parametre pre príjem Markiza Klasik :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12012 MHz
Polarizácia: V
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: Markiza Klasik
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0B02 (Conax), 0624 (Irdeto), 0653 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0500 (Viaccess)

PIDy:
Video PID: 1301
Audio PID: 1311
Audio stopy: 1311 slo (MPEG), 1312 qaa (MPEG)
PCR PID: 1301
PMT PID: 1300
TSID: 3216
0NID: 0003
SID: 15403
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: slo (1331)

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Pridať filmový kanál v sd rozlíšení to je niečo odporné v dnešnej dobe Skylink spametaj sa

    1. Súhlasím. A doplním, že akýkoľvek kanál. Doba CRT televízorov už dávno skončila.
      Ja mám radšej kvalitu, ako kvantitu.

    2. Ja ešte stále mám aj nejaký CRT televízor, ale nemám Skylink, ale ANTIK SAT…

    3. Áno, takmer všetko, čo tam budú vysielať je vyrobené v HD rozlíšení. Čo takto skritizovať kanál, ktorý vysiela nemé filmy, že nemá zvuk dolby digital?

    4. Dnes je uplne normalne, ze v domacnosti su dve, tri aj styri telky…U mna je to tak, ze stale funkcny 30 rocny 32″ CRT Sony Black Trinitron mam v hostovskej izbe. V druhej hostovskej mam 42″ Plazma TV Samsung. V spalni 65″ LED Philips UHD 4K. V obyvaku 77″ OLED LG 4K UHD. Ak na nich pustim tv stanicu v SD rozliseni z jedneho a toho isteho STB zdroja signalu, tak okometricky je najlepsi obraz na Plazme. Tesne za plazmou je SD kvalitou obrazu CRT. Nasleduje OLED TV. Na poslednom stvrtom mieste je SD kvalitou obrazu LED TV. Takze na LED TV pozeram len HD, FHD alebo UHD podobne ako na OLED TV. Lenze na PLAZME alebo CRT mam uplne jedno ci je obraz v rozliseni SD, HD, FHD, UHD 4K…

    5. Re: xixo
      Väčšina programov bola zaznamenaná v HD rozlíšení, alebo bola z filmov zdigitalizovaná v HD rozlíšení (napríklad Winnetou určite).
      A ak aj niečo nebolo natočené v HD rozlíšení, kvalitný upscaling obraz výrazne vylepší.
      To, čo však televízie vysielajú v SD rozlíšení, sú štvorčekujúce mazanice pre veľmi nenáročných divákov. Nič pre mňa.
      To Tvoje prirovnanie je úplne odveci. Sedelo by pre rozhlasové vysielanie.

    6. Xixo, to že je M Klasik na Skylinku iba v SD je rozhodnutie Skylinku a nie Narkózy, takže úplne zbytočne sa zlostíš.
      Ja mám UPC a zaradenú v HD , takže aj keď môj operátor stojí dlhé roky za bačkoru , ale aj tak ju dal v HD a Skylink pokiaľ vieme nie je rovnako v dobrej finančnej situácii a netreba očakávať nič iné ako odpredaj konkurencii.
      U UPC za minulý rok – 45 Mega a aj tak dlhodobo oň nikto nemá záujem, pretože pravdepodobne pýtajú až moc veľa a tak ledva prežívajú a očakávam ďalšiu kvartálnu stratu a náhly krach

    7. Mne sa nepáči, že Addamsovci pôjdu čiernobielo, mám nadávať na Skylink, či Markízu?

    8. Mám predsa farebný televízor, prečo to nespravia farebné? Veď sa to dá urobiť, existujú také filmy. A potom by to mali upscalovat do 4K prípadne 8K.

    9. Xixo omg;
      Za prvé Adamsovci, ktorých dajú na Narkóze je seriál a nie film a ak sa tak strašne nudiš a, tak si kúp farebnú fóliu a prelep ten svoj falošne označený CRT a v skutočnosti monochromatický Black&White preháňač (cháp to na čo čumíš jak puk) .
      Potom si sprav Ishiharov test a v až v prípade negatívneho výsledku kúp farebné okuláre (do 5€ na Ali ) , pretože prerobenie čiernobieleho seriálu stojí omnoho viac , ako jeden celovečerný film na reklamnej televízii !

    10. Takže, keď to pozerám čiernobielo som chudák, lebo nedostanem toľko informácií. Keby som to pozeral na plazme, bol by som king z Blavy a nemusel by som platiť toľko za energiu? A čo máš s tým CRT to je nejaký vlak v Číne?

    11. Xixo a postačí ti tvoj vlastný koment ???

      Mám predsa farebný televízor, prečo to nespravia farebné? Veď sa to dá urobiť, existujú také filmy. A potom by to mali upscalovat do 4K prí…

      Netvrdím že sa to nedá, ale je veľmi otázny výsledok a stojí to veľa financií a ja mám rád pritom aj čiernobiele filmy, ktoré boli aj v 21 storočí natáčané zámerne čierno-biele
      Napríklad Angel-A

    12. Mám predsa farebný televízor, prečo to nespravia farebné?
      Z tejto vety si si vycucol, že som vlastníkom farebného televízora? Lebo predtým si tvrdil, že mám CRT, tak neviem či máš guľu, ale asi len jednu. Na dve by si nemal.

    13. Xixo som hádal, ale neber to tak že CRT je niečo zlé a ja napríklad mám LED LCD a iný nedajú dopustiť na plazmu, alebo že nieje u tej mojej rozdiel medzi HD a FHD s čím nesúhlasím a pritom veľmi záleží aj na uhlopriečke a vzdialenosti akou sleduješ. To že vlastníš farebnú TV a nie čiernobielu je iba tvoja voľba a ja som sa ti pritom snažil iba vysvetliť, že nie je rovnako náročné dajme tomu pri hodinovom filme spraviť pri farebnom HD na Full HD ako od čiernobieleho SD na HD /FHD farebne, čo v konečnom dôsledku znamená meniť snímku po snímke a nie vždy sa podarí vo výsledku docieliť prirodzenosť farieb a stačí si nájsť na nete film Casablanca (1942) a je verzia aj vo farbe, ale výsledok je des a čiernobiely originál omnoho lepší !

    14. Xixo ešte doplním, že pri filme to dáva zmysel prerobiť do farby ekonomických dôvodov aj keď s jedná aj tak o nemalé peniaze o pár desiatok minút Max hodina či dve, ale pri seriále, ktorý má 2 série po 30 a 34 jednotlivých častí a minutáž nehovoriac , tak to už musí byť extrém nemyslíš ???
      Nehovorím, že by si to ten seriál nezaslúžil a rodinu Adamsovcov 1964-65 je oproti tomu novému 1991 omnoho lepšia a nostalgia aj v mojom prípade volí tú pôvodnú staršiu verziu seriálu

    15. A preto ju mám na disku a nie som odkázaný na TV. Zažil som, keď sa nám na Vianoce vypálila lampa a TV nešiel vôbec. Často uchodil obraz a prepínať na druhý kanál som chodil k TV. Nič tam nedávali raz do týždňa film a jeden diel kriminálky. Teraz niekomu vadí rozlíšenie. Sakra, tak to pozerajte inak ako cez Skylink. Možnosti je veľa. Ešte chvíľu. Potom bude vojna. A to už budete mať iné problémy a priority.

    16. Súhlasím a ja som zmenil HDD na SSD aj keď je to drahšie (1TB) , ale keďže moja LED LCD má už cez jeden krížik, tak cez usb je nižšia spotreba energie a aspoň nehrozí prepätie. Mal som funkčné kedysi dva porty a jeden vďaka HDD je už mimo prevádzky , takže tak.
      Niekto sa spolieha na streamovacie služby, no ja myslím aj na zadné vrátka v prípade výpadku káblovej televízie/internetu

  2. Vždy argumentujú, že satelitné transpondéry nerastú na stromoch a preto nemôžu zaradiť aj iné žiadané stanice, či vysielať viac staníc v HD kvalite. 🙂 Mesačný poplatok vedia pravidelne navyšovať … provider predsa musí mať ten svoj štandard, zisk navýšený … bez ohľadu na operátora. A keď zmena, tak krok dozadu a nie vpred … šup preklopiť HD do SD … nač sa dohodnúť na zdieľaní staníc s inými operátormi na rovnakej družici?! 🙂

  3. naladil, nastavil som stanicu na skylinku na prijímači, zobrazuje na monitore plný signál, ale obraz je tmavý, neukazuje nič, hlucho, nepíše žiadne kódovanie. Kde môže byť ašíbka? Mám kontaktovať ústredie skylinku s problémom u seba alebo je blokované v prípade kanála „markíza klasik“ celé slovensko?

    1. Aké zariadenie, aký box, aká karta? Málo informácii na to, aby sa dalo niečo poradiť.

    2. Programy STVR na rovnakej frekvencii Ti fungujú? Ak nie, máš tam nejakých chybný parameter.
      Všetky nové stanice pridáva Skylink s „vyšším zabezpečením“. Možno Ti to nevie dekódovať satelitný prijímač, alebo CAM.

    3. absolútne všetky stanice fungujú bez problémov, karta je irdeto, amiko prijímač. Už som oslovil „imelom“ ústredie skylink ohľadom markízy klasik, majú termín 24 hod na vyjadrenie.

    4. nechal som znovu prelustrovať satelity astra a tv a radio kanály na „auto“ na prijímači amiko, nekonečná onánia, dokonca som na štafliach mopom s teplou jarovou vodou vyčistil zasvinený tanier, vyslovene čiernu parabolu od rokmi ulpených sedimentov, stále ništ.

      satelit: Astra 3B (23,5°E)
      frekvence: 12,012 GHz
      polarizace: vertikální
      SR: 29900
      FEC: 3/4
      norma: DVB-S2
      modulace: 8PSK

      akurát naskočila informácia v štvorčeku na monitore tv; „kódované“ na markíza klasik. Uvidím, čo na vec povie samotný pánko skylink.

    5. Ak máš signál, tak ani jarová voda nepomôže 🙂
      Keď Ti píše „kódované“ tak je problém s dekódovaním. Amiko prijímače majú problém s Irdetom a ak je tam „vyššie zabezpečenie“ (neviem potvrdiť), tak Ti to nepôjde. Niečo z tohto Ti ide?
      https://www.satelitnatv.sk/2021/02/vyssie-zabezpecenie-systemu-irdeto-aktivoval-skylink-na-vsetkych-novo-pridanych-kanaloch/
      Skylink Ti s Amikom nepomôže, ich zaujíma iba „Skylink ready“. To by som ja nechcel ani zadarmo. Ale možno ešte zmenia nejaké parametre a Amiko ožije 🙂
      S univerzálnymi čítačkami sú spoľahlivé AB-Cryptoboxy.

    6. konečne mám vyjadrenie skylinku, že až dnes, 16.07.2024, spustili na slovensko markízu klasik. Na mojom prestoji šľapú na 100% všetky kanály, žiaden problém s amikom a irdeto kartou nikdy nebol, maximálne sa muselo preladiť v prípade, ak nastala zmena v satelitnom vysielaní, na čo vždy upozornili vopred. Mop s jarovou vodou síce nepomohol do špinavého bordelu na tanieri, ale stalo sa mi, že pavúk križiak si spravil tučnú, hustú sieť hniezdišťa priamo pred ohniskom konvertora. Strácal sa signál.

  4. predpokladám že SD verzia je zadarmo a za HD chcela keš , takše takéto vysvetlenie sa núka

  5. Už ide aj na Digi Markíza Klasik
    (11,977 H 30,000) je frekvencia
    Samozrejme pozícia 1W.
    Pred pár minútami som to ladil.
    Kanál je samozrejme v SD kvalite.
    Som rád že to dalo Digi na Thor.

  6. Prijmove parametre: 0,8°W_11977_H_30000_DVB-S2_3/4_8PSK

  7. Och vsetkym SD vyplakavačom zase iba skylink satelit na co si potom platím skylink live keď musím platiť Voyo aby markizu klasik v HD môžem pozerať teda by Voyo mohlo spustiť vlastnú ponuku tv a človek ušetrí peniaze a nie iba športové programi od Novy co už všetci majú.

  8. Markíza Klasik mi do dnešného dňa nenabehla. Mám Skylink Ready prijímač OPTIBOX Zebra továrenské nastavenia v ČR (tzn. na Fast scan poradí mám na 1. ČT1 atď české stanice… Slovenské mi začínajú až od Jednotky HD, čo je v mojom prijímači v poradí 50 kanál) , ale teritórium na karte mám nastavené Slovensko v Skylink zóne. Mám ešte 1 problém a to že už 7 rokom nemám otáčavý motorček a teda nechytám nielen ostatné družice ako predtým Hotbird, Thor, Amos, ATLBird… atď ale ani Astru 1(19,2 E) Vyslovene na tom svojom Optibox Zebra prijímači chytám len Astru 3A(23,5 E), čiže bude problém v tom, že nemám Astru 3B? Veď aj tá je na 23,5 E včera aktualizované programy bývalej RTVS teraz STVR mi nabehli a celkovo doteraz som nijaký problém z prijímom nových staníc na tzv. česko-slovenskej družici nemal. Prosím o radu, ďakujem.

    1. A prečo si nedáš FastScan SR? Jednotku budeš mať na 1. Markíza Klasik v českom zozname zatiaľ nie je. Preto ti ju nenaladilo. Ak máš kartu pre SR je zbytočné mať FastScan ČR. Problém s názvami družíc nerieš. Ďalšia možnosť ako ju naladiť je manuálne ladenie.

    2. Zero a ako sa to robí slovenský Fast Scan na Optibox Zebra? Niekde som zapotrošil príručku – manuál od prijímača(skúsim nájsť ešte na nete v pdf.

    3. RICH
      Daj továrenské nastavenia, prvá obrazovka je jazyk, výber slovenčiny, potom červeným tlačidlom ideš ďalej, dostaneš sa na krajinu a tam výber Slovensko a pokračuj červeným tlačidlom.

  9. Skylink patril k dobrým operátorom. Mal som satelit 5 možno 6 rokov, ak zapísalo, tak koniec, signál nič zaviedli internet, tak som si dal skylink internet, o par centov menej ale aj onpar programov menej..canal plus ktorý sľuboval všetky wta (TJ ženské turnaje) akurát nepovedali že tie najväčšie nie..markiza klasik (hoci keď som si pozrel program , tak nič moc, jeden film 4 dní po sebe opakovaný a 3 možno 4 seriály dva tri diely za sebou) len na satelite a keď sa spýtate niečo cez telefón, kde čakáte a platíte cca 3 m8nuty navyše, tak sa dozviete akurát to, že tak to je a hotovo, mam si prečítať podmienky..počkáme do jesene a zrejme pokladáme iného operátora

  10. Pre abonentov Freesat z družice Thor 0,8stW nebude pridana Markiza Klasic???

    1. nevidim ju tam a asi ani nebude ked tam nie je ani joj svet

    2. V prvom rade Markíza klasik a nie Markíza klasic. A v druhom rade, asi nebude. Aj maďarskú Direct one predali novému majiteľovi, teda asi casom úplne opustia Thor, ešte je tam aj rumunský FOCUS SAT. Podľa mňa časom predajú aj to a SK a CZ Freesat presunú na astru 23.5, teda nečakaj už žiadne nové programy na Thor 1W, ešte aj ANTIK SAT pridal Markíza klasik a dokonca ako jediný SAT operátor aj v HD, ale Freesat asi cez Thor nič, prejdi na ANTIK SAT, teraz je akcia 6 + 6 zdarma, tak máš to počas minimálne prvého roku za 1.95/mes, čo teda oproti Freesat dosť ušetríš, a bude aj Markíza klasik. Box je už od 30-40 eur, to sa ti ešte počas prvého roku vráti, a parabolu môžeš ak je aspoň 80 a je dobrá použiť aj existujúcu, ostáva to už len nastaviť správne.

    3. A ak by si menil parabolu na 90 cm alebo viac, tak si môžeš dať ešte druhý LNB a prepojiť ich cez DiSEqC a ten druhý dať na astru 23.5, potom získaš navyše RTVS 24 v HD, TV Lux v HD a okrem týchto HD verzií (ANTIK ich má len SD) získaš ešte ďalšie programy x ktoré ANTIK nemá a idú FTA – TV noe, A11, Óčko, Óčko star, TV 8, a podobne…
      V základe ANTIK SAT získaš:
      Jednotka HD, dvojka HD, RTVS 24, RTVS šport HD, Markíza HD, doma HD, Dajto HD, JOJ HD, JOJ Plus HD, wau HD, Markíza krimi HD, Markíza klasik HD, JOJ 24 HD, JOJ šport HD, JOJ cinema HD, axn, ČT 1, ČT 2, ČT 24, Prima SK HD, nova international HD, Prima cool SK HD, TV barrandov HD, jojko, Rik HD, auto moto sport HD, arena sport 1 HD, arena sport 2, Spark HD, senzi, a neoficiálne v testovacej prevádzke aj Prima love, Prima zoom HD, Prima Max HD, Prima krimi a ČT D / art, okrem toho aj vybrané programy z vyšších balíčkov každý mesiac v ochutnávke, a z pozície Astra 23 pri dvoch LNB a parabole 90 cm navyše aj RTVS 24 HD, TV Lux HD, ČT 24 HD (duplikát), A11, TV Noe, Óčko, Óčko star, TV 8, z pozícií 16+23 aj tieto zahraničné programy ktoré nie sú sk ani cz ani súčasťou ANTIK SAT alebo Skylink ale idú úplne voľne ako bonus:
      16 – HRT 1 (čiastočne), HRT 4, HRT int, Slovenia 1 (čiastočne), Slovenia 2 (čiastočne), Slovenia 3, Arena Slovenia, TVR international, TVR regional (timasoara, iasi, cluj a podobne), Pro TV international a ďalšie
      23 – RTS svet (serbia), RTL tele letzebeurg, a ďalšie
      Je možné rozšíriť aj o atraktívne programy z pozícií 13, 19 a 28, ale to už je drahšia investícia a možno je vhodnejšia multifocus anténa prípadne 100+ cm anténa aj keď dá sa na túto kombináciu použiť aj obyčajná 90 cm anténa…
      A toto všetko počas prvého roku len za 1.95€ mesačne a po roku podľa aktuálneho cenníka pričom aktuálne je štandardná cena bez akcie 3.90€ mesačne, pričom súčasna akcie môže platiť aj po roku a teda ostať cena 1.95€ všetko záleží od aktuálnej ponuky ANTIK SAT. Prvý rok sa vráti vybavenie a aj druhý rok v prípade ak by to bolo 3.90 ušetríš oproti Freesat. A nie si nijak viazaný po roku skočí služba ak nepredĺžil nič riešiť nemusíš, pričom znovu si vieš ANTIK SAT preplatiť kedykoľvek v budúcnosti keď budeš potrebovať, min obdobie predplatného cez internet 3 mesiace, v predajniach môže byť možné predplatiť potenciálne aj 1 mesiac…

    4. Ale aktuálna akcia je za 1.95 mesačne pri predplatnom na celý rok teda 12 mesiacov, teda 6 mesiacov za 3.90 + 6 mesiacov zdarma…

    5. Pre predplatné minimálne 3 mesiace u predajcov eventuálne aj 1 mesiac je štandardná neakciová cena 3.90 mesačne. Pri 12 mesačnom predplatnom aktuálne platná akcia do 31.10.2024 je to 1.95 mesačne…

Komentáre už nie sú povolené.