Reklama

RÚ vydal povolenie pre nový DAB+ vysielač Rudník

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (RÚ) vydal pre spoločnosť Towercom nové povolenie pre vysielač Rudník, ktorý bude šíriť digitálne rozhlasové vysielanie v štandarde DAB+. Pre SatelitnaTV.sk to potvrdila Adriana Volfová, vedúca tlačovo – informačného oddelenia RÚ.
Pokračovanie nižšie:

Od júla 2024 boli oficiálne uvedené do prevádzky nové DAB+ vysielače Ružomberok – Úložisko (8A/195,936 Mhz) a Poprad – Hranovnica (9A/202,928 Mhz). Nainštalovaný a pripravený je aj spomínaný vysielač Rudník, doteraz však nemal operátor potrebné povolenie a nemohol byť preto spustený. Spustenie sa očakáva v najbližších týždňoch, vzhľadom k tomu, že v týchto dňoch čerstvo vydané povolenie nie je ešte právoplatné. Na základe vydaného povolenia bude vysielač Rudník šíriť signál na kanáli 5C (178,352 MHz) s maximálnym povoleným výkonom 1 kW. Platnosť povolenia je do 31. decembra 2024.

Kompletný zoznam vysielačov zobrazovaných na mape môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače, kde sa nachádzajú všetky aktívne, ako aj všetky plánované DAB+ vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Laicky mi pokrytie okolo Braniska pri prijme v aute prislo ako vyhovujuce. Vysielac nad Popradom dobre doplnil Dubník, ktory bol aj doteraz s parsekundovymi vypadkami dobre pocut celú D1 od Bidoviec cez Prešov, Levoču až po Važec. Teraz to bude ešte lepšie, no zrejme aj s veľkými prekryvmi s Dubníkom a Popradom.

    Keď už ďalší DAB vysielač na východe, skôr by pomohol asi v Rožňave, Starej Ľubovni, Moldave, Gelnici, Bardejove alebo v Trebišove, lebo tam je dosť veľa bielych miest. Možno by stálo za článok, či sa bude DAB rozširovať aj budúci rok a kde by to mohlo byť.

Pridaj komentár

Upozornenie: Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.