Reklama

Český DAB+ multiplex Teleko DAB v blízkosti našich hraníc zmenil vysielací kanál a navýšil výkon

Český operátor Teleko digital uviedol dnes do prevádzky DAB+ vysielač Frýdek Místek – Lysá Hora na novom vysielacom kanáli. Vysielač, ktorý pôvodne šíril signál na kanáli 7B (190.640 MHz), vysiela oddnes na kanáli 10D (215,072 MHz). Menil sa tiež výkon a to z doterajších 150W na 2 kW. Pre slovenských poslucháčov, ktorí sa nachádzajú v blízkosti hraníc s Českou republikou to môže byť dobrá správa.
Pokračovanie nižšie:

DAB+ multiplex od operátora Teleko digital šíri aktuálne rozhlasové stanice ČRo-Sever, ČRo-H.Králové, Rádio Proglas, DAB plus TOP40, Rádio 7 a z vybraných vysielačov aj ZUN rádio.

Podarilo sa vám naladiť rozhlasové vysielanie multiplexu Teleko DAB na Slovensku? Podeľte sa s ostatnými so skúsenosťami v komentároch. Určite nezabudnite napísať aspoň orientačné miesto príjmu.

Kompletný zoznam vysielačov zobrazovaných na mape môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače, kde sa nachádzajú všetky aktívne, ako aj všetky plánované DAB+ vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kdesi som čítal o diagrame 220-80 stupňov, mimo to je výkon uťatý, t. j. smer na SK. O koľko je mimo tieto azimuty výkon nižší netuším.

  2. https://www.facebook.com/photo/?fbid=1204414407652578&set=a.560176165409742&notif_id=1723061839449951&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

  3. 7B bola rušená 7 kanálom DVB-T z Poľska.V Nesluši je najsilnejšia Križava 12A,potom Skrzyczne 11A,Nad Oborou 12C.Nový vysielač TELEKO na 10D je štvrtý a o niečo horši je signál na 12D čra.Na vonkajšiu anténu hra 10D celkom slušne,na teleskop len z citlivým rádiom,kúsok od budov,kde nie je wifi bordel.

    1. Citlivé radio? Dajte prosím tipy na prenosné radio. Ďakujem.

  4. SENCOR SRD 6600 ,veľmi citlivý na DAB+,ale nie už na FM ale naladí len max. 100 programov a už sa nepredáva.

    1. Čo z toho pokiaľ sa nepredáva. Niečo čo je v predaji?

  5. Ano, pravda, mám ho doma už zopár rokov, vynikajúva citlivosť, všetko sedí čo tu Juraj popisuje. Snáď to napájanie, tuším by tá bat. sedela do starej Nokie, proste výdrž poslabšia.

  6. pre Jánošíka : Sencor SRD 7800 , napr. Datart ho má za 43,90 eur. Dosť sa podobá na 6600vku , či je taký citlivosťou ktovie.

  7. Kromě to rádia Proglas je v tom Muxu jen samá capina. Koho např, na severovýchodní Moravě a Slezsku zajímá např. vysílání regionálního studia Českého rozhlasu až ze severních a východních Čech?

  8. akosi sa zabudlo na stare dobre tesco radio,este som sa zatial nestretol s citlivejsim radiom,skda,ze som nekupil aj dva,porovnaval som ho doma so spickovym tunerom onkyo t-4030 a ma takmer totoznu citlivost ako on a to onkyo ma velmi citlivy tuner,ma ovsem aj jednu a to dst velku nevyhdu a to je,ze nema manualne ladenie,ale zvuk je fantasticky,skoda,ze vyrobcovia onkyo,ktore mali spolu so sony rady es,alebo kenwoody analogove,nepridali manualne ladenie,hoci mohli dobre vediet ,ze tem tuner nebude kupovat bezny smrtelnici,ale dxeri skor,to iste plati aj o yamahe t-d500,akurat ona ma funkciu tune aid,ale aj to musis najprv naskenovat kanal a eset k tomu yamaha casto vypadava,sama sa restartuje,musis vytahvat zo zasuvky,viem to d lukasa polaka,ktory na touz nemal nervy a predal to za cca 100eur

  9. Sencor SRD 7800 mam ide slusne u mna RS-Palaska inac nic. Skusal som PL na kopcoch nenaslo nacitalo snad len BB ….. ujde za tu cenu da sa
    VKV u nas v okrese RA – PL a RO idu

  10. Dnes o 7mej ráno. 10D Lysá Hora Teleko, signál 26 perc. max, ale padá na nulu. Anténa Vaten 14 prvková, bez zosilovača, otočená na Krížavu. Som 120,5km od vysielača, okr. Žarnovica, 576m.n.m. Len tá ponuka rádií je tam biedna.

    1. Daj si tam zosilňovač od Teroz 16dB a budeš to mať lepšie.

    1. Mam yamahu rx v481d aj izbovu anténu philips ale chytím len kamzík a Zobor nič iné na FM ide slušne radio wien 89,9 aj český impuls 87,6 ale dab nič

    2. Na izbovú anténu vzdialený DAB+ nedáš. Mam to podobne a DAB+ mi ide iba na vonkajšiu anténu so zosikom ČR+AT.

  11. Všetky DAB+ z CZ,AT,SK idú na konci Perneku smer Pezinská Baba 100%. Radosť počúvať konečne

Komentáre už nie sú povolené.