Reklama

Skylink mení na družici parametre dvoch staníc AXN

V utorok 20. augusta vyradil operátor Canal+ Luxembourg zo zoznamu FastScan, ktorý využívajú najmä licencované zariadenia Skylink ready, stanice AXN Black a AXN White z frekvencie 11 954 MHz a nahradil ich kópiami z frekvencie 12 110 MHz. V oboch prípadoch sa jedná o transpondéry z družice Astra 3B (23,5°E). V praxi to znamená, že klienti satelitnej služby, ktorí nemajú zapnutú funkciu FastScan, prípadne ich zariadenie ju nepodporuje, si budú musieť oba programy naladiť z novej frekvencie. Pokiaľ tak neurobia, nebudú ich môcť ďalej sledovať.
Pokračovanie nižšie:

V zozname FastScan zostávajú programy AXN Black a AXN White na doterajších programových pozíciách číslo 32 a 33 (V ČR 44 a 45).

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen slovenských a českých satelitných služieb, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie. Zoznam staníc každej platformy je navyše usporiadaný podľa oficiálnej kanálovej mapy.

Technické parametre pre príjem AXN Black :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12110 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: AXN Black
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 0624 (Irdeto), 181D (Nagravision), 0B02 (Conax), 0653 (Irdeto), 0500 (Viaccess)
Programová pozícia: 32

Technické parametre pre príjem AXN White :
Družica: Astra 3B (23.5°E)
Frekvencia: 12110 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/4
SR: 29900
Norma: DVB-S2
Modulácia: 8PSK
Názov: AXN White
Provider: M7 Group
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 181D (Nagravision), 0B02 (Conax), 0500 (Viaccess), 0653 (Irdeto), 0624 (Irdeto)
Programová pozícia: 33

PIDy:
Video PID: 2701
Audio PID: 2711
Audio stopy: 2711 cze (MPEG), 2712 hun (MPEG)
PCR PID: 2701
PMT PID: 2700
TSID: 3221
0NID: 0003
SID: 15617
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Ved pisali ze tieto dva programy vyradia z ponuky Skylinku zo satelitu a ostanu len v internetovej ponuke.

  2. To máš pravdu, psalo se to, ale je to asi tři týdny měsíc, došlo ke změně a tyto dva programy zustavaji na satelitu dal. Po změně rozlišení programu TV8 z HD na SD se našla kapacita pro tyto dva programy. Zřejmě do toho zasáhlo AXN, že chtějí mít i tyto programy od nich nadále na satelitu a OTT. To není všechno, bude se ještě přelaďovat TP 11876/H s programy Nova HD, Prima HD, JOJ, JOJ 24, jojko, Markíza krimi atd. na TP 12265/H 29900 FEC 3/4 DVB-S2/8PSK pilot On. Tento nový TP je v podstatě už v provozu s obsahem stejných programu z TP 11876 a momentálně jej využívá operátor SES Astra ještě k testům pro družici Astra3C původně 5B. V seznamu fastcan Skylink jsou tyto programy na konci seznamu s označením v názvu programu s tečkou. Bude tam několika tydeni souběh na obou kapacitach po uvedení do oficiálního provozu. To preladeni je na doporučení SES, je tam lepší signal na tom novém TP. Pokud si ladis manuálně, tak si to muzes už naladit, je to sice ještě v testu, ale nic jsem nezaznamenal, že by něco kostickovalo nebo vypadavalo při normálním provozu. Jediný co jsem zpozoroval je občasná změna kvality signálu v týdnu, kdy se provádí test.

  3. Zdravim, viete niekto poradit? Mam taky problem. Mam dvbt antenu s dosahom 80 km. Byvam v nz. Skusal som nasmerovat antenu na vsetky strany, ale naladilo mi len madarov. Viete niekto prosim poradit ako viem naladit aj slovenske? Dakujem

    1. Najblizsie mas Sturovo-Modry vrch, na ktorom bezi MUX 2, kanal 45. teda 666,00 Mhz s vykonom 16k kilowatov a MUX 3, kanal 48. teda 690,00 Mhz s vykonom 15,850 kilowatov, skus natocit nan a ak nepomoze, tak natoc na Zobor, kde mas vsetky 4 muxy slovenske a lad, najlepsie manualne, ak nenaladis nic, tak ta pravdepodobne prekryva signal z Ostrihomu a nic mat nebudes.

    2. @AntenoLadic problem je ze mam antenu na terase a mam len 5m koaxialny kabel. Na druhu stranu domu dat antenu neviem, lebo televizor mam na druhej strane domu ako je vyhlad na zobor. Sturovo je slabota, nechyta mi ani fm.

  4. nikto Označenie anténa do 80km je marketingové zavádzanie. Takto označujú výrobcovia/predajcovia rôzne často čudne vyzerajúce monštrá, ktoré majú vysoký zisk, dosiahnutý zosilňovačom >25dB. Pri tak veľkom zosilnení a nedostatočným LTE filtrom (ak sa v antene vôbec nachádza) sa Ti celé pásmo zahltí mobilnými BTS. Čo je v NZ veľmi pravdepodobné ak máš v anténe silný zosilňovač bez účinného LTE filtra. Ak máš k antene adaptér, ktorý dávaš do elektriny tak máš v anténe zosilňovač. Skús napísať názov antény, prip. odkaz na ňu.
    Ešte technický dodatok. Pre SK dvb-t by mala byť anténa otočená vertikálne. Ostatné okolité štáty vysielajú horizontálne.

    1. Ide o EMOS EM-DIO3, ma filter LTE/5G. Zosilnovac mam, z jednej strany ide koaxialny kabel a z druhej strany micro USB. Potom viem dat bud do elektrickej zasuvky antenu, alebo cez USB-A do telky. Ja to mam cez USB-A, lebo uz nemam volnu zasuvku.

    2. Ťažko povedať ako si poradí LTE filter s BTS stanicami v Tvojom okolí. Ten zosilňovač má 3 polohy, jedna krajná je vypnutie, ty ho daj do strednej polohy. Je tam aj malá modrá ledka, aby si vedel či to je zapnuté. Ak by si vedel anténu nasmerovať na Nitru kábel od antény by som strčil rovno do TV bez zosilňovača. To isté skúsiť na FM pásme. Niekedy dáva anténa lepší signál keď nemieri priamo na vysielač.

  5. Inac ti co mate skylink, este stale vysiela ns 3-5 cz verzia na satelite a nie sk?

Komentáre už nie sú povolené.