Reklama

Televízia Doma vysiela už 15 rokov

Dnes 31. augusta 2024 uplynie presne 15 rokov od začiatku vysielania slovenskej komerčnej televízie Doma. Prvá tematická stanica skupiny Markíza vstúpila na slovenský trh v pondelok, 31. augusta 2009, a svoje primárne ženské publikum odvtedy zahrnula nespočetným množstvom romantických filmov a seriálov. Postupne však oslovovala čoraz širšie divácke spektrum a programovú ponuku preto obohatila o mnohé ďalšie atraktívne žánre.
Pokračovanie nižšie:

Keď sme pred 15 rokmi spúšťali televíziu Doma, bola som poctená príležitosťou stáť pri jej zrode ako programová riaditeľka. Veľmi ma teší, že sa nám podarilo vytvoriť miesto, kde majú diváci zaručenú bohatú nádielku emócií, romantiky a silných príbehov. Som úprimne hrdá na to, že sme už 15 rokov súčasťou ich domácností a že sme si vybudovali stabilnú a úspešnú pozíciu na trhu. Do ďalších rokov prajem televízii Doma ešte mnoho špičkových filmov a seriálov, no hlavne verných a spokojných divákov,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

Doma odštartovala symbolicky v rovnaký deň v roku ako jej materská televízia Markíza. Úvodný deň vysielania propagovaný ako „Pondelok plný lásky“ ponúkol vôbec prvý program ráno o 9:00 hod., stal sa ním americký romantický film Sila lásky s Juliou Roberts a Dennisom Quaidom v hlavných úlohách. V rovnaký deň sa na obrazovky dostala kultová telenovela Skrytá vášeň, ako aj ďalšie úspešné seriály Macocha, Rebeli, Regina – kráľovná cigánskych sŕdc, Viktória, či Osudové stretnutie.

Historicky najúspešnejším programom televízie Doma je dodnes pôvodný romantický seriál Druhý dych, vysielaný v premiére v rokoch 2012 a 2013, v ktorom si charizmatického architekta Daniela zahral Braňo Deák a krásnu učiteľku Annu stvárnila Jana Lieskovská.

Najväčšie divácke úspechy žnú na Doma v posledných rokoch najmä turecké romantické seriály. Doposiaľ mali diváci možnosť vychutnať si už takmer 40 titulov z krajiny polmesiaca, pričom suverénne najsledovanejším z nich bol historický Sultán. Výrazne však zabodovali aj Sila, Vymenené životy, Cennet, Feriha, či Láska na prenájom.

Dôležitým pilierom vysielania stanice Doma sú už od jej vzniku latinskoamerické telenovely, medzi ktorými si suverénne prvenstvo drží už spomínaná Skrytá vášeň. Diváci si ju budú môcť pripomenúť opäť od 10. septembra 2024, vždy od pondelka do piatka o 16:00 hod. v dvoch častiach za sebou, kedy vystrieda aktuálne vysielanú Vôňu vášne.

Doma naďalej ako jediná televízia na slovenskom trhu ponúka to najlepšie z tureckej aj latinskoamerickej seriálovej produkcie a my sa nesmierne tešíme pozitívnym diváckym ohlasom a nehasnúcej priazni. To nás ženie vpred a motivuje aj naďalej prinášať stále ďalšie atraktívne novinky, ale aj rokmi osvedčené a dodnes žiadané tituly,“ dodala Silvia Majeská.

Programovú štruktúru televízie Doma postupne obohatili aj viaceré obľúbené sitkomy a reality šou. Neskôr do jej ponuky pribudli tiež napínavé trilery, strhujúce skutočné príbehy, alebo seriály z lekárskeho či súdneho prostredia. V súčasnosti medzi jej najväčšie divácke hity patria romantické seriály Dcéry pani Fazilet a Vôňa vášne, ako aj sitkomy Frasier a Krok za krokom.

Doma vo svojej doterajšej histórii vystriedala štyri varianty loga a grafické vizuály, programovú ponuku charakterizovali slogany „Doma ťa čaká láska“ a neskôr „Doma ťa čaká pohoda“. V upútavkových blokoch môžu diváci aktuálne počuť hlasy hercov Alexandra Bártu a Vladimíra Kobielskeho, v minulosti boli staničnými hlasmi Doma aj Maroš Kramár a Jozef Vajda.

Narodeninový deň oslávi televízia v sobotu 31. augusta 2024 sériou hviezdne obsadených romantických filmových titulov. Diváci sa môžu tešiť na Dom pri jazere (13:10 hod.) s Keanu Reevesom a Sandrou Bullock, Bezsenné noci v Seattli (15:15 hod.) s Tomom Hanksom a Meg Ryan, Tak dobre, ako sa len dá (17:25 hod.) s Jackom Nicholsonom a Helen Hunt, Diabol nosí Pradu (20:30 hod.) s Meryl Streep a Anne Hathaway a špeciálnu ponuku uzavrie o 22:45 hod. Jennifer Lopez ako Popoluška zo supermarketu.

Aktuálny program nielen TV Doma môžete nájsť už tradične v sekcii TV program.

Mohlo by vás ešte zaujímať