Reklama

Antik Sat: Na družici boli odpojené dve filmové stanice

Klienti satelitného operátora Antik Sat, ktorí prijímajú programy iba prostredníctvom družice Eutelsat 16A (16°E), prišli v tomto týždni o ďalšie dva programy z rodiny staníc FilmBox. Podľa zistení portálu SatelitnáTV.sk bola na družici ukončená v pondelok 9. septembra 2024 distribúcia staníc FilmBox Family a FilmBox Premium HD s českou audio stopou. Spomeňme, že v marci takto skončili aj stanice FilmBox, FilmBox Stars a FilmBox Extra HD. Všetky boli dostupné z frekvencie 11 283 MHz. Išlo o distribúciu, ktorú si zabezpečoval priamo vysielateľ týchto staníc, spoločnosť SPI.
Pokračovanie nižšie:

K vyradeniu staníc došlo iba v satelitnej službe pre užívateľov, ktorí prijímajú programy cez družicu. Pre klientov internetovej Antik TV a IPTV Tango TV sa nič nezmenilo. Tí môžu uvedené programy sledovať aj naďalej. Rovnako tak ich môžu ďalej prijímať tiež zákazníci služby Antik Sat, ktorí využívajú hybridné boxy. Stanice sú súčasťou programového balíka Antik Sat Všetko.

Aktuálnu a kompletnú ponuku nielen slovenských a českých satelitných služieb, aj s technickými parametrami pre príjem, môžete nájsť už tradične v sekcii Frekvencie. Zoznam staníc každej platformy je navyše usporiadaný podľa oficiálnej kanálovej mapy.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Nie je to charakteristické iba pre Antik, že už sa tá satelitná kapacita neprenajíma jedna radosť a vôbec neni nekonečná. Je to najdrahšia a najmenej hospodárna forma šírenia programov, preto bude presun smerom k IPTV, internetovým telkám a platformám čoraz badateľnejší. Tak ako Antik, tak aj platformy M7 tú kapacitu už moc nerozširujú, snažia sa skôr na jestvujúcu ešte naládovať čo sa len zmestí alebo priam presunúť niektoré programy na internet pre nedostatok miesta na satelite. Toto je ten istý prípad. Distribútor prestal prenajímať vlastné TP, Antik má tie svoje plné a nevie tie programy na ne prevziať. Aj pri príchode nejakej novej Markízy oni už musia niečo iné vyraďovať. Antik Sat bol už od začiatku satelitno-internetový hybrid, časom budú takí aj ostatní pre hore uvedené dôvody.

    1. Najdrahšia forma šírenia je cez DVB-T vysielače nakoľko nie jeden transpondér na satelite ale desiatky vysielačov po celom území ktoré šíria rovnaký multiplex, nakoľko jeden vysielač nepokryje celú republiku, zatiaľ čo satelit áno. Plustelka teda určite skočí skôr než satelitné platformy. A aj plustelka sa rozširuje zatiaľ ale len prechodom do HEVC pričom väčšina je stále SD. Satelitné TV majú väčšinu programov HD. Inak satelitná distribúcia je stabilnejšia než tá cez internet. Ja radšej pokiaľ je možné preferujem satelitnú TV. Jedine satelitná TV a ešte pozemná umožňujú nahrávanie tak, ako to poznáme, IPTV až na niekoľko výnimiek ako napríklad ANTIK alebo ešte Magio IPTV ktoré ale pomaly končí má len nahrávanie na cloud a s obmedzenou dobou uloženia nahrávok čo nahráva streamovacím službám, ktoré nemám veľmi rád, nepáči sa mi tento video on demand prístup, teda samoobsluha. Navyše je to takto zle rozdelené že ak chcem mať dostupné všetko tak preplatim ešte viac než maximálny balík klasickej TV vrátane HBO, napríklad Magio XL + HBO vyjde lacnejšie než netflix + Disney+ + Max + Amazon prime + Voyo + SkyShowtime + JOJ Play a to asi ešte nie je všetko, možno som tu niečo zabudol vymenovať a nehovoriac o zvyšovaní cien týchto služieb. Televízne služby zdražujú málo o 1-2 eur ale ak tieto služby zdražia aspoň o 2 eur každá tak to už je viac aj o 12 eur. Navyše nemám rád systém samoobsluhy kde si obsah musím hľadať sám, prepínanie kanálov kde niečo ide in real time my vyhovuje viac.

    2. „jeden vysielač nepokryje celú republiku, zatiaľ čo satelit áno“ Len co z tej vyhody co dava satelit, ked orientacia mojho bytu je na zapad a na opacnu stranu si tanier dat nemozem. Som vdacny za existenciu Plustelky!

    3. Jedna vec je koľko stoji infraštruktúra samotná (družica v kozme vs. terestriálne vysielačky) a druhá čo stojí prenájom kapacity pre providera. Ono je všeobecne známe, že satelit vychádza pre providera najdrahšie, preto sa napríklad aj taký velikán SKY v Británii plánuje stiahnuť zo satelitu cca. do roku 2030 a posilňovať postupne IPTV. A bez SKY si potom aj BBC a britskí komerční vysielatelia rozmyslia, či budú ďalej niesť tú ťarchu financovania cez satelit. Ono to sú verejne známe plány a alternatívy do budúcnosti od SKY, resp. vedenia BBC a napr. ITV.

      Pre mňa bola digitálna káblovka a potom satelitný balík s veľkým balíkom programov zaujímavý pred cca. 10-15 rokmi, keď som ešte ako-tak sledoval televíziu v takej forme. Ten čas a záujem sa ale postupne strácali a vznikali nové, prijateľnejšie formy sledovania obsahu. Darmo som mal v balíku 120+ programov, reálne som ich už nesledoval, sledovanie bolo nepohodlné, trhané, nevedelo sa prispôsobiť času ani požiadavkam. Zorientovať sa v obsahu mi nerobí problém, takže si radšej sám vyberiem, čo a kedy má bežať a chcem si vyberať z lepšieho katalógu. Také základné filmové kanály v balíčkoch operátorov sú i tak dosť nenáročné nateraz, preto ich je viac v tých nižších, dostupnejších balíčkoch. Sú lacnejšie a to chodí s kompromismi. Buď pri obsahu, alebo tým, že to bude reklamný kolos. Alebo oboje naraz dokonca.

    4. Existencia terestriálu je stále opodstatnená, iba by to chcelo schopnejší manažment tých služieb. Tie naše MUXy vyzerajú skôr ako neusporiadaný a nikým neriadený chaos. Máme tam všetko možné tu aj tam. MPEG-2 a MPEG-4 v DVB-T, MPEG-4 a HEVC v DVB-T2, duplikáty programov, voľné aj kódované programy porozhádzané tu aj tam… Potom sa čudujeme, že je kvalita niektorých programov v Plustelke taká aká je a že neni dostatok miesta pre nové veci. Okolité krajiny majú ten terestriál celkom solídne usporiadaný. Treba sa pozrieť na ich MUXy.

    5. IPTV nepleť s terestrialnymi vysielačmi. Majú v UK platenú TV cez DVB-T? Predpokladám že nie. Sky ide cez satelit. Ak skončí sky, tak skončí satelitná distribúcia ale DVB-T platená distribúcia ani nikdy nebola. Nie každý má dostatočný internet a nie každý ho je ochotný platiť a nie všade v UK je DVB-T signál, teraz je to riešené FTA vysielaním cez satelit. Nerozumiem prečo prenájom kapacity je drahší než prevádzka DVB-T vysielačov po celej krajine. Tie vysielače majú svoje kW. Satelit je napájaný solárnymi panelmi a má ešte možno nejaké palivo na udržanie dráhy. A vysielací uplink má tiež nejaké kW ale je len jeden a nie X po celej krajine. Napríklad u nás taký Dubník a Kamzík a to nie je všetko, ešte niekoľko ďalších výkonnejších vysielačov a potom ešte miestne slabšie vysielače ktoré sú určené na dokrytie miest so slabým signálom, podľa mňa toto stojí viac než satelit. Samozrejme IPTV bude zrejme lacnejšia na prevádzku, ale je nutnosť mať app alebo box od providera. Nejde to cez štandardizovaný tuner ako DVB-T alebo DVB-S prípadne DVB-C. A s tým sú spojené obmedzovania. Operátor sa môže rozhodnúť či povolí nahrávanie a v akej forme a na akých zariadeniach. Niektorí povoľujú nahrávanie ale len na vlastných boxoch a samozrejme kódovane, na FTA aspoň pri SAT TV alebo DVB-T je to nekódovane. Aj na niektorých prijímačoch sa dá nahrávať niektorá PAY TV nekódovane hoci väčšina prijímačov samozrejme kódovane programy pri nahrávaní koduje. A väčšina providerov nepodporuje nahrávanie na vlastné médium vôbec len na Cloud, aký problém dočerta je povoliť aspoň kódovane nahrávanie na vlastný HDD? Každý Android box má podporu pre USB a častokrát umožňuje aj nahrávanie, prečo to operátori nepodporujú? Prečo potom nemajú vlastné boxy ktoré by takéto nahrávanie podporovali aspoň? Prečo takmer všetci majú len nahrávanie na cloud? Ak už sa prechádza zo SAT TV na IPTV tak aspoň nahrávanie na vlastný HDD nech ostane zachované! Alebo aspoň nech dajú na výber používateľ si buďe môcť zvoliť či chce nahrávať na Cloud alebo na HDD alebo obidva. To by bol správny prístup ak chcú takto pretlačiť IPTV, inak bude SAT TV alebo klasická káblovka či DVB-T stále lepšie než IPTV bez nahrávania. Opakujem sa ešte raz, že toto nahráva len a len streamovacím službám, ktoré neznášam!

    6. Hm, terestriál si priviedol do obrazu ty ako porovnanie a čo sa týka Plustelky, tak som reagoval na príspevok o Plustelke. Satelitná družica sa vynáša na orbit raketou napríklad a vysielač je dovezený nákladiakom a žeriavom ku kopcu. Dosť značný rozdiel už pri inštalovaní.
      Nahrávať… Prečo by som to potreboval nahrať pre seba na disk? Niektoré plány tej-ktorej platformy dovolia stiahnuť legálne program na off-line sledovanie, ale zvyčajne sa k pozretému už nevraciam, vôbec.
      Neznášaš streaming? Prečo? Ponúkne oveľa viac a v oveľa príjemnejšej podobe. Treba sa zorientovať, čo stojí a čo nestojí za to si pozrieť. Predplácať si všetky naraz, to snáď nikto nerobí, nemá na to bežný človek nelimiovaný balík peňazí. Ale obmieňať všetkých tých dostupných, zrušiť a obnoviť, neplatiť napr. 2 paralelne, takou formou nezaplatí človek majland a má aj zaujímavý a meniaci sa katalóg na výber. Je v tom fantázia a je tam čo objavovať, lebo každá platforma má svoju zaujímavú i prenajatú produkciu.

    7. Napríklad midnight sun (polnočná láska) si rád pozriem znovu napríklad každý leto buď na začiatku alebo na konci leta. Mne sa ten príbeh napríklad celom páči tak bez nahrávania by som to už teraz nemal. Sú filmy podotýkam filmy nie seriály ktoré si rád pozriem aj opakovane. Niekedy sa spájajú aj s istým obdobím života keď som to sledoval napríklad midnight sun išiel musím v čase COVID keď sme zároveň prerábali byt a vtedy som to na chate kde sme dočasne bývali pozeral cez premietačku a domáce kino, samozrejme už nahrať z tv a s preskočením reklám. Sú filmy ktoré zvyknem pozerať každé Vianoce z napríklad mrázik alebo popoluška. Toto ak by prestali dávať v tv, tak ak to nemám nahraté tak znovu len streamovacie služby. A kľudne sa to v prospech streamovacích služieb môže jedného dňa v budúcnosti aj stať, a ak to nemám nahraté tak bez streamovacích služieb sa k tomu nedostanem.

    8. Na telekomunikačných družiciach je miesta dosť, len prenájom kapacity tiež zdražuje. Od Covidu sa kapacita zdražila a neuzatvárajú sa kontrakty na viac ako 5 rokov a po ukončení platnosti zmluvy ide nová zmluva a vyššia cena. Aj na Astre 19,2°E je asi 5 TP voľných, ktoré sa využívajú pre občasné feedy, pred rokom 2010 nemysliteľné. Takže sa dnes provideri snažia preferovať iptv a motivovať k tomu zákazníka, aby mohli satelit utlmovať a šíriť stanice spôsobmi, ktoré majú (nákladovo) viac pod kontrolou. SKY je ten istý prípad, keď doslúži súčasná Astra, príde nová a SKY si musí vopred zabookovať kapacitu, pričom UK Beam je drahší. Takže možno o pár rokov zostane na UK beame len pár TP s freeview ponukou.

    9. A prečo vlastne potom majitelia satelitov dávajú také vysoké ceny keď im potom klienti teda provideri odchádzajú? Však potom prídu o zisky. Kto im tam potom bude vysielať? Podľa mňa by mali vo vlastnom záujme dať ceny ktoré sú udržateľné lebo im môže biznis celkom skončiť a to si hádam uvedomujú. Inak DVB-T prenájom miest pre umiestnenie vysielačov + samotná prevádzka vysielačov nie je drahšia než satelitná kapacita? Tie kW energie po celej republike nevychádzajú vyššie než SAT?

    10. @Joko
      Jasné, na družiciach miesto je, iba na našimi operátormi využívaných už veľmi nie je a nová kapacita sa im očividne prenajať už nechce. A tak robia čo musia, aby sa „vmestili“ na tú doterajšiu.
      Pri 28,2E sa v UK bude viesť čulá debata o tom, ako sa má zachovať BBC a komerčné kanály pri potenciálnom obchode SKY UK z orbitu. Či do satelitnej distribúcie ešte naliať verejné (BBC) a súkromné (ITV, Channel 5, UKTV, atď.) prostriedky, alebo stačí Freeview, IPTV, káblovky a samozrejme platformy ako BBC iplayer, ITVX, My5.
      Niekto spomenul, že Deutsche Telekom ide svoju sat platformu v Maďarsku čoskoro ukončiť na pozícii 4W pri klientele 150 000+. Satelitný variant služby už nepredáva, iba IPTV. Existujúcich prevádza na IPTV.

    11. Zákazník
      Majiteľ prevádzkujúci družicu (Astra, eutelsat…) predáva kapacitu ďalším firmám, ktoré potom túto kapacitu prenajímajú koncovým zákazníkom (providerom), alebo jedná s väčšími providermi napriamo. Už aj v satelitnej branži sú prakticky len dvaja veľkí hráči, ktorí diktujú ceny, majú najlepšie pokrytie a frekvenčné spektrum.
      leWoW
      Kapacity sú voľné prakticky na všetkých družiciach, aj na Astre 23,5. Neviem či 3C má menej TP ale stále je voľná kapacita, preto sa snaží Astra hľadať nových zákazníkov viď. ukrajinské programy, aby vyťažili z družice maximum.

    12. Prečo potom také ceny, že sa to providerom neoplatí a potom už prechádzajú radšej na IPTV? Keď potom musia zháňať ďalších zákazníkov z ktorý tam budú vysielať?

    13. IPTV je v súčasnosti kvantita na úkor kvality. Ale taká je dnešná doba konzumnej spoločnosti.
      Internet je dobrý pre archív. Ale ten bude časom tiež plný reklamy (bez možnosti pretočenia) a ešte k tomu „cielenej“. Takže špehovanie.
      Ja osobne uprednostňujem satelitný príjem a vlastný archív na HDD. To je najmenej obmedzujúca forma sledovania TV.

    14. @Peter1
      Ono to býva opačne: IPTV a digitálne káblovky ponúkajú vyššie dátové toky a zvyčajne aj lepšiu kvalitu, lebo neni sú tak limitovaní kapacitou ako v prípade satelitu. Preto máš na satelite stále programy v SD, ktoré sú v káblovkách a IPTV už dávno v HD, a preto máš na satelite HD programy s nízkym dátovým tokom okolo 3,5-4 Mbps, kým na IP a káblovke to nemusí byť pre nedostatok kapacity tak obmedzené. O tom je debata tu vyššie, že satelit má a mal vždy svoje kapacitné limity (náklady – kapacita – kvalita – ponuka).

    15. Re: leWoW
      Mal som možnosť pozrieť si niektoré „digitálne káblovky“ a kvalita obrazu (hovorím len o HD) tam bola buď rovnaká, alebo nižšia. Najviac je to vidieť v tmavých scénach, ktoré vyzerajú skôr ako SD. A najviac rušivé je, keď sa ľavá časť tváre herca pohybuje inak, ako pravá.
      Skús sa na to pozrieť kritickejším okom.
      Ale je to dosť individuálne, niektoré stanice sú vysielané kvalitne, niektoré nie. Väčšina HD obsahu je však kvalitatívne v prospech satelitného vysielania.
      Horšie je to však s archívom (lineárne sledovanie filmov je „doba kamenná“). Tam „digitálne káblovky“ šetria veľmi výrazne. Jednak z kapacitných dôvodov (úložisko pre archív), ale aj kvôli dátovému toku, lebo každý divák potrebuje samostatný stream. Ten ich archív považujem len za núdzové riešenie, keď si niečo zabudnem pozrieť, alebo mám neúplnú nahrávku kvôli časovému posunu vo vysielaní.

    16. @Peter1 nevypysuje hluposti, verim mu… nikdy som nemal antik sat ale zo skusenosti internetovej tv viem ze obraz je za velke… ved viete co myslim. Obzvlast ked si za stanicu zaplatis vyse 5€ ci kolko stoji to hbo. Takze satelit musi byt rovnaky

    1. Pri pohľade napr. na niektoré SD kanály Plustelky a Antik Satu (16E) nie som si celkom istý, že doba CRT Oravy skončila. 😀
      V minulosti ma na 16E (Antik Sat) nepríjemne prekvapila dosť „úsporná kvalita“ niektorých kanálov. Paradoxne práve tie v HEVC sa mi zdali horšie, najmä čo šírili ešte v SD. A ešte jeden čudný jav, ktorý som tam všimol pri kanáloch HEVC na 16E: obraz sa tak trošku triasol. Bolo to vidno aj pri logu tej-ktorej stanice, že sa hýbe, strasie. Neviem, či je to stále tak. Ono to bolo roztrasené napr. aj v krátkej nahrávke, takže tam asi bolo niečo v streamoch samotných.

    2. Trasenie obrazu som si všimol aj ja konkrétne len na frekvencii 11094 V a to na senzi, TV Lux, a wau ktorá je HD, hoci wau asi len raz išla takto, ostatné častejšie. Ale nie hneď ale po nejakom čase od kedy to ide. Ale podľa všetkého len na prijímačoch Amiko HD 265, na Ab Cryptobox 752 HD combo išlo OK. Je možné že pri nejakom výpadku alebo pri nejakej chybe to začne triasť a potom to tak ostane a neopraví sa, treba prepnúť inde a potom naspäť. Ale len Amiko to u mňa robí, Cryptobox OK u mňa.

    3. @Zákazník
      Stále sa to trasie. Pozrel som sa krátko na ČT 24 na 16E, vidieť to aj na spravodajskom tickeri (grafike, písmenách), pri pohári moderátorky na stole… A tá kvalita obrazu, OMG. Tomuto sa v Antiku hovorí „HD“? Tie programy ponúkajú v extra úspornom formáte HEVC, predsa tam neni priestor pre kvalitu? Vyzerá to ako by to bolo spláchnuté. Ako vyzerajú SD kanály, pre boha?

    4. Aký máš prijímač? Inak si nový čo sa týka ANTIK SAT? Alebo ho máš už dlhšie a až teraz si natrafil na tento problém? Aktuálne som pozrel ČT 24 na ANTIK SAT eutelsat 16 a žiadne trasenie nevidím, mám Ab Cryptobox a ide to OK, aký máš prijímač? Myslím presný typ. Značka a model. Ďakujem.

    5. @Zákazník
      Na VU+ Zero. Ako som uviedol, problém som videl už dávnejšie a bol prítomný aj v nahrávkach. Vyskúšal som platený balík od Antiku ešte v dobe, keď tam pôsobil aj Orange. Včera, potom, čo prišla reakcia, že si to pozoroval na určitých TP a programoch, som sa pozrel po dlhšom čase znovu na 16E – včera iba na FTA program ČT 24 HD. A čo som napísal v prípade ČT 24 HD, je moja včerajšia skúsenosť. Známy má aj PC kartu, kde si môže pozrieť stream priamo v PC, tak možno sa ho spýtam…

    6. Re: IeWoW
      Chyba je u Teba, Zákazník má pravdu. Mne ide ČT24HD cez Antiksat tiež bez problémov, žiadne trasenie obrazu nemám. Satelitný prijímač uClan Ustym 4K Combo OTT – OS Denys. Porovnal som to aj s vysielaním z Astry 23,5 st., žiadny zásadný rozdiel nevidím. Z Astry je obraz v niektorých scénach o máličko ostrejší, ale problémy s trasením tam rozhodne nie sú.
      HEVC je trochu kompromis, to je ale aj Tebou propagované vysielanie cez internet. Skylink po „optimalizácii“ tiež išiel s kvalitou obrazu dole. Najkvalitnejšie vysielanie dnes majú asi verejnoprávne televízie z Astry 23,5 st. So Skylinkom, ani s iným „operátorom“, to však nemá nič spoločné. K príjmu programov STVR stačí dekódovacia karta RTVS.
      Pri spravodajstve je ešte potrebné rozlišovať vysielanie zo štúdia a príspevky z „terénu“. Profesionálne kamery sú často nahrádzané smartfónmi a kvalita išla výrazne dole. Kvalita zvuku ešte výraznejšie, ako obrazu, ale to zistia len tí, ktorí nepočúvajú zvuk cez paródie reproduktorov zabudované v TV prijímačoch.

    7. @Peter1
      Ak nevidíš rozdiel v kvalite na ČT 24 HD medzi 16E a 23.5E, tak je u mňa prinajmenšom otázne, akú kredibilitu majú potom tie ostatné veci, ktoré si napísal. Na Astre ostrosť a kvalita, pri dynamickejších sekvenciách vidieť, že to má primeraný dátový tok. Na Eutelsate taký menej podarený HD mazec, by som povedal. Dám obraz z včerajšieho vysielania do zložky, kam som dal aj tie ostatné snapshoty. Pokiaľ ide o video, tak by som tú minútovú nahrávku musel dať na úložisko, kde sa video neprekonvertuje.
      Ohľadom tej debaty IPTV vs. satelit: to čo som spomínal ako jeden z deficitov satelitu, prekne vidíš aj pri dnešnom príspevku od Jara, ktorý má satelitný Telekom z 0.8W a je frustrovaný z toho, že nemá na satelite zabezpečený v HD ani taký základný kanál, akým je RTVS 24. O tomto som hovoril. Satelit je kapacitne obmedzený, na všetko sa miesto nenájde, najmä ak má tie TP Telekom také prepchaté.
      https://shorturl.at/GhVOj, https://shorturl.at/zwTeP

    8. Re: IeWoW
      Prečítaj si ešte raz a poriadne, čom som napísal o porovnaní príjmu ČT24HD z 16E a 23,5E. Nechce sa mi to opakovať.
      ČT24 nesledujem, porovnal som len dnešné vysielanie o blížiacich sa dažďoch. Takže pár minút vysielania. Ak Tebe trasie obraz, tak tvoj prijímač má asi nejaký problém s kodekom HEVC (možno „imidž“ E2).
      Keby som porovnával stream ČT24 z nejakej „internetovej televízie“ (nemyslím priamo ČT), dosiahol by som lepší výsledok? Pochybujem.
      Vysielanie verejnoprávnych televízií cez Astru 23,5E sa dá brať ako referencia. Antiksat v porovnaní nedopadol zle ani pri kódovaných programoch. Ktorá „internetová televízia“ je na tom lepšie? Mágio z ich Android boxu určite nie, to som mal možnosť vidieť. Zvlášť pri nelineárnom sledovaní je to veľký kompromis.

    9. @Peter1
      Ešte raz: porovnával som 2 satelitné služby pri ČT 24 HD: Skylink vs. Antik. Internetové služby som pri tom neporovnával, ale stavím sa, že hocktorá ponúkne lepšiu kvalitu ako je tá na 16E (a hocktorá ponúkne aj RTVS 24 HD čo na satelite neni samozrejmosť, zdá sa).
      Odhliadnuť od toho jemného trasenia, ten obraz sa normálne pixluje, kockuje pri svižnejšom pohybe, čo na Astre neni. Vidieť, že na 16E tomu chýba šťava. Dávnejšie, keď na 16E bol ešte aj Orange prítomný, som videl aj kódované, platené kanály. Nevyzerali vtedy dobre, boli badateľne horšie ako napr. taký Skylink, len aby sme zostali pri satelite. Tie kanály, ktoré Antik preberal od distribútorov a od Orange, tie vyzerali dobre, no tie vlastné programy na ich TP vyzerali všelijako.

    10. Re: IeWoW
      ČT24HD z Astry 23,5E nemá NIČ spoločné so Skylinkom!!!
      Ty si neporovnával dvoch „operátorov“! ČT24 dokonca nie je ani kódovaná. Vysielanie si platí v plnej réžii ČT. Je to v podstate referenčný stream ČT.
      Zaktualizuj si „imidž“, alebo vymeň satelitný prijímač. MPEG4 a HEVC ani neštvorčekujú, to robila kompresia MPEG2. A s kvalitným satelitným prijímačom sa nič netrasie.
      Pixelizácia, zrnitosť a rôzne „artefakty“ sa vyskytujú pri vysielaní z „terénu“. O tom som písal a treba to rozlišovať. Je to však dôsledok dnešnej „kvality“ techniky spravodajcov. Často iba smartfón.
      Porovnaj si vysielanie zo štúdia. To je relevantné pre porovnanie. Áno, dajú sa tu vidieť mierne rozdiely v ostrosti obrazu. Ten z Astry má trochu viacej detailov. Človek si to všimne až pri priamom porovnaní. Inak je ten obraz z 16E dobrý (hodnotil som to len krátko dnes doobedu, inak tú stanicu nesledujem). Nie sú v ňom žiadne rušivé artefakty (mimo niektorých záberov z terénu, či „efektov“ na pozadí – mapa…), ktoré sa často objavujú v internetovom nelineárnom vysielaní. Napríklad, keď sa v tmavej scéne pravá polovice tváre pohybuje inak, ako ľavá. Alebo, keď sa pri každom pohybe tváre vrásky vyhladia a potom sa zasa objavia. Toto sú javy, ktoré mňa od sledovania vždy odradia.

    11. @leWoW suhlasim s tebou, antik ma najhorsi obraz… oproti skylinku, no az hanba. Ten bitrate moze byt aj 100 mb/s, no aj tak to nepomoze. Tie kocky su zapricinene bud tvojim televizorom (mas 4k telku ale box len v hd) a ta najviac pravdepodobna moznost v pripade antiku zle renderovanie na satelit atd… Parkrat som si skusal to free promo 5 minut co je v tej apke a jak je to rozpixelovane, to sa neda… Fuj. Lacny je ten antik kvoli slabej ponuke a este slabsiemu obrazu. To uz si radsej zaplatim upc, ktory ma rovnaku programovu skladbu/ponuku (neviem ako to mam nazvat) a ma ovela lepsiu apku ako obraz. Antik je len pre babky co potrebuju markizu a lux za najlepsiu cenu.

    12. @nikto
      Kiežby ten Antik Sat vyzeral lepšie. Bola by to lepšia satelitná alternatíva popri Skylinku a Telekomu. Mal som formulovať takto: obraz sa pri pohybe viditeľne maže, je neostrý. Veľké kocky a rozpady obrazu mali ešte starodávne SD programy rumunskej DIGI, tu sa to maže.
      Mrknem sa niekedy na satelitnú kvalitu tých zvyšných kanálov, no som skeptický, pochybujem že vyzerajú lepšie, ako kedysi. TP majú preplnené, funguje to u nich tak, že ak niečo na tie vlastné zaradia, tak už musia iné vyraďovať.
      Asi myslíš tú novšiu webovú platformu Antiku. Cez IP to tiež nie je žiadna sláva. Darmo tam je také HBO vo full HD, keď to má tak málo toku ako trebárs na satelite. Animák Rango, ktorý bežal, bol rozmazaný, zážitok zo sledovania veľký nebol. Pri animáku vidieť azda najlepšie tie nedostatky. Jasné, niektorí argumentujú, že veď je to lacné/lacnejšie – ale keď už používajú úsporný formát na satelite a hlavne v IPTV službe, tak nech ráčia zabezpečiť aj primeranú kvalitu. Najmä pri prémiovom kinokanáli, ale nielen. Ono mi nič nedá, ak majú v zozname, že je toľko a toľko kanálov v HD, keď je to také HD, aké som spomínal. Oni ako keby uvažovali formou: však to je zabezpečené rozlíšením v HD – fajka, v poriadku (tak čo chcete?). No a keď už iba SD (prevažne satelit), tak by to malo byť aspoň na úrovni SD. Pri niektorých kanáloch (sat: Déčko, Disney, atď.) sa zdá, že je výzvou dokonca to kvalitné SD. A to je dosť smutné.

    13. Re: IeWoW
      Čo to tu vypisuješ za sprostosti? AntikSat nemáš, nevieš ho sledovať, vypisuješ tu len svoje pomýlené dojmy o kvalite obrazu. Zjavne o tom nevieš nič.
      Prišiel si nás sem poučovať i výhodách IPTV, streamovania a zaostalosti satelitného vysielania, pritom ty sleduješ len komerciu. Áno, k tej tebe streamovanie stačí. Sú ale aj takí, ktorí majú vyššie nároky. „Animák Rango“ by som nesledoval. ani keby mi za to platili, a deťom by som s takou povrchnou „zábavou“ tiež nekazil vkus. Choď na fórum priaznivcov komerčného braku, tu nemáš čo v diskusii ponúknuť.
      Mýliš si pojmy s dojmami. Vysielanie verejnoprávnych TV cez Astru 23,5E nemá NIČ spoločné so Skylinkom. Porovnaj si kvalitu obrazu toho, čo zabezpečuje Skylink (Canal+). Po „optimalizácii“ už Skylink svoju výhodu stratil, záleží však na konkrétnom programe.
      Vyššia kvalita MágioSat? Žartuješ? Mágio nevieš sledovať s vlastným satelitným prijímačom a ten ich Kaon je len pre veľmi nenáročných. Ani na PVR sa nedá využiť, takže použiteľný je len na lineárne sledovanie. Dvojtunerový prijímač s HDD už Telekom neponúka.
      Netvrdím, že AntikSat je dokonalý. Ale to nie je nič, všade máš nejaké výhody, aj nevýhody. Potreby mnohých však uspokojí.

  2. @Peter1
    Práve predstava, že si môžem pozrieť nejaký titul iba v prípade, že mi to nejaký kanál v základných balíčkoch pustí, mi pripadá neskutočne staromódne a obmedzujúco. Doba kamenná, prežitok. To by som si mal vtedy keď to je vysielané nahrať a archivovať, potom ešte vystrihovať reklamy alebo nechať video v pôvodnej forme s reklamami? Video s logom stanice, s vekovým piktogramom, niekedy aj s objavujúcimi sa virtuálnymi reklamami v dolnej a hornej časti obrazovky. Má to v tej forme hodnotu? Na zahodenie, škoda miesta na disku.
    A kým si počkám na nejaký zaujímavší titul v telke, tak za ten čas som si mohol pozrieť X aktuálnych titulov podľa vlastného výberu na streamingu, bez reklamného balastu a najčastejšie dostupné aj v 4K HDR kvalite, čo telka tiež neponúkne. Spomínal si mazanice. Keď má človek raz 4K telku, tak pozerať sa na naše televízne mazanice, na tie úsporné HD? Bolo by to rozhodne na škodu veci.

    1. Netreba zabúdať na slovenský dabing. Ja po anglicky totižto neviem. Ak by vedel, tak by som to neriešil. Taký Netflix ho nemá takmer vôbec. U MAX, Disney+ a SkyShowtime je to lepšie.

    2. @Igor
      Čo sa týka lokalizácie, tak Netflix má po (HBO) MAX hádam najviac českého dabingu. Je pri väčšine populárnych titulov. Ostatní sú na tom o čosi horšie a Apple ponúka lokalizáciu formou tituliek. Keď ide o vyslovene o slovenský dabing, tak v tom je asi najlepší MAX, vidím ho aj pri niektorých filmoch aj seriáloch z dielne HBO, ktoré bežali v TV s českým dabingom.
      Ja sledujem najradšej veci v pôvodnom znení, je to v tej forme pre mňa najautentickejšie. Zapnúť si k tomu voliteľné anglické titulky v prípade potreby a som v pohode. Pri dabingu mám vždy pocit, že mi zo snímky niečo vyberá, odoberá, odčerpáva. Slovenský dabing by mal mať viac dabérov, aby mohol byť rozmanitejší.

    3. Re. leWoW
      Nepochopil si. Mne nejde o archiváciu programov, ale o nelineárne sledovanie programov z (dočasného) archívu. Lineárne sledovanie filmov a zaujímavejších dokumentov, či hudobných programov, je prežitok (doba kamenná). Kvalita obrazu v mojom archíve je vyššia, ako v internetovom, kde sa s dátovým tokom „sakramentsky“ šetrí. Niektoré programy (STVR2…) sa niekedy nedajú ani pozerať (hovoríme o Antiksate). Môj archív nemá obmedzenú platnosť a nikdy nebude mať zákaz pretáčania reklamy.
      Pokiaľ ide o špecifické služby, ako Netflix, tak nemám záujem. Komerčný brak nájdem aj v televíznom vysielaní a nekomerčné programy tam nenájdem. Napríklad staršie slovenské a české filmy, domáce dokumenty a publicistiku, nekomerčné hudobné programy (záznamy z BJD…).
      Je pre mňa pohodlnejšie otvoriť si televízny program (na internete) a z neho si vybrať, čo si nahrám, prípadne, čo si pozriem lineárne. Bezcieľne prehľadávanie zoznamov oberá o čas.
      Rozdiel je aj v kvalite dabingu. Dabing pre Netflix, HBO… je väčšinou menej kvalitný. Ako príklad by som spomenul film Ex Machina. Na Joj Cinema bol vynikajúci dabing. Videl som aj verziu pre HBO. Ten dabing bol mizerný (problém nebol v tom, že bol český). Hlasy nesedeli k postavám, chýbala im správna intonácia. Ten film bol s nepodareným dabingom vyslovene nudný.
      S Tvojim tvrdením o dátovom toku tiež nesúhlasím. Je to dosť individuálne. Niektoré HD programy sú porovnateľné, ale viacej neželaných artefaktov v obraze nájdem v IPTV. Zvlášť v tmavších scénach. SD mňa nezaujíma, to neriešim.

    4. Ja mám rád aj archiváciu programov, niektoré sa oplatí pozrieť aj po rokoch alebo aj pre prípadnú ďalšiu generáciu. Mne teda nejde len o nelinearne sledovanie z vlastného archívu ale aj dlhodobá archivácia.

    5. Som inak zvedavý či to čo je na streamovacích službách teraz populárne, či bude dostupné tam aj pre ďalšiu generáciu napríklad tak o 10 alebo 20 rokov. Podľa mňa menej sledované tituly v danom čase už možno dostupné nebudú a nahradia ich postupne nové. Archivácia vydrží aj pre naše deti aj pre vnúčatá.

    6. Inak čo máte proti archivácii? Inak teraz sa na streamovacích službách vytvára toľko obsahu že bude neudržateľné všetko archivovať a jednotlivé menej atraktívne seriály a obsah celkovo po nejakom čase niekoľko rokov možno 10 alebo 20 zmizne. A možno aj úplne. Či si myslíte že to bude inak?

    7. Zákazník
      Či zostanú dnešné tituly na streamovacích službách aj za 10, 20 rokov si vieš odpovedať sám. Ponúkajú dnes tieto služby celú produkciu spred 20 rokov (Showcase, Warner, Disney…)? Neviem ako je to poriešené dnes, ale v minulosti vznikali diela ako join-venture, vysielacie práva na jedno dielo držalo niekoľko subjektov. Dnes niektoré subjekty už ani neexistujú. Aj dnes sú regionálne rozdiely v ponuke niektorých platforiem.

    8. Tie katalógy sa dynamicky menia, nie sú statické, nemenné. Stabilné je skôr to jadro originálnej produkcie tej-ktorej platformy, na ktorú si aj podrží exkluzivitu a iným ten obsah nedáva. Čo sa týka prenajatých (akvizičných) titulov u tej-ktorej platformy, tak tie práva sú časovo ohraničné tak ako pri telkách. Je na dohode filmových štúdií / vlastníkov distribúčných práv, s ktorou platformou sa dohodnú a ako sa dohodnú.
      Aj ja som mával kedysi obšírnejšiu kolekciu videosúborov na DVD-čkach, neskôr na externom disku. Nie nahrávok z telky, lebo tam je logo, reklamy, piktogram – v takej forme som veci do kolekcie nechcel. Radšej formou DVD a Blu-Ray ripov, z prvej ruky a bez rušivých elementov na obrazovke. Mal som tie súbory roky rokúce, aj som zabudol čo všetko tam je, lebo som sa k tomu nikdy nevracal.

    9. Re: Zákazník
      Na streamovacie služby mám podobný názor, ako Ty. Dnes sú zamerané na Hollywoodsku komerčnú produkciu a presne ten typ zákazníkov (konzumentov) ich dnes uprednostňuje (to vidím zo svojho okolia). Tiež pochybujem, že nekomerčné tituly sa tam budú dlhodobo archivovať, a zahraničné spoločnosti nebudú archivovať slovenské a české tituly. K tomu oni nemajú žiadny vzťah, ani motiváciu. Stačí sa pozrieť na „susednú“ oblasť, čo urobil Warner Music s vydavateľstvom Opus.
      Ja nemám nič proti archivácii programov. Sám si niektoré záznamy nechávam pre ďalšie opätovné pozretie. Ale je ich málo a väčšinou sú to hudobné programy (koncerty), ktoré si rád pozriem veľakrát.
      Ale archív hodnotných programov by mal byť na inej úrovni. Môj archív na VHS je už dávno minulosťou a podobný osud čaká aj archív z SD vysielania na DVD (DVD-rekordér).
      Znovu použijem príklad. Pred vyše rokom odvysielala STVR digitálne zreštaurovaný film Sebechlebskí hudci. Veľmi ma to vtedy potešilo a záznam som si ešte ponechal pre ďalšie pozretie. Pred pár dňami ten film odvysielala aj Markíza. Keby som mal vo svojom archíve nejakú starú verziu, tá by už bola bezcenná. Ale nejaká zahraničná streamovacia služba nám to tiež archivovať nebude. Tá potrebuje u nás vychovať konzumentov „batmenov“, ktorí im budú platiť za „novinky“. Tí nám radšej natočia novú verziu, kde „báťa“ bude černoch a zachraňovať pôjdu „nebinárnu“ osobu 🙂
      Archív potrebujeme oficiálny, ktorý by zachoval naše kultúrne dedičstvo. Tým by mohla byť aj fungujúca štátna televízia. Preto v televíznom vysielaní vidím stále budúcnosť.

    10. @Peter1
      Nič v zlom, ale vidieť, že čo hovoríš o tom streamingu nehovoríš na základe poznatkov, ale nejakých imaginárnych duchov, ideológie, zachytených blábolov, ktoré sa iba nekonečne opakujú po tých, ktorí ich vygenerovali. Vedieť, vnímať, poznať, to teda rozhodne netreba, bolo by to príliš zložité – stačia nejaké jednoduché heslá, dojmy na báze nejakej zaujatosti, nejakého pocitu. Inak „šecko jedno“.

    11. Re: IeWoW
      Naopak, poznám osobne kon konkrétnych ľudí, ktorí tieto služby využívajú. A rád sa ich pýtam, čo zaujímavé tam sledovali.
      Jeden kamarát má iba Max (HBO), televíziu už vôbec nesleduje. Je to (žiaľ) typický konzument komercie.
      Z Tvojej reakcie vidím, že som trafil klinec po hlavičke 😀
      Však sa pochváľ, čo také zaujímavé si Ty sledoval, o čo sme my, odkázaní na „zastaralé“ televízne vysielanie, boli ukrátení.
      Ja som tu už nejaké príklady uviedol. A pridám hneď ďalší. V súčasnosti sledujem na Doma seriál Frasier. Samozrejme, nelineárne z vlastného „archívu“. Neplánoval som to, nevyhľadával som to, ale ponúklo sa mi to samo. Tak som to len využil. Bez námahy. A vyzdvihnúť musím aj vynikajúci slovenský dabing. Ten tvorí polovicu úspechu toho seriálu u nás. S iným dabingom by som to nesledoval. Kvalita obrazu z Antiksatu nemá chybu.

    12. @Peter1
      Aha, čiže jedna babka povedala. Dobre. Vynikajúce referencie, vynikajúce zdroje.
      Keď už je reč o MAXe, tak zavítaj (alebo nech teda niekto, od koho čerpáš tie overené a spoľahlivé domnienky zavíta) trebárs do sekcií: európske kino, nezávislá (indie) tvorba, česko-slovenská tvorba, oceňovaná klasika, európske originály HBO. Za mňa hlavne tá posledná sekcia. Krátky výber zo sekcií je aj na úvodnej obrazovke. Nech sa páči.
      P.S.: Tú neznášanlivú ideológiu, ktorú si tu prezentoval v jednom príspevku, sem láskavo neťahaj, dobre? Je jej dosť na iných fórach, tam sa jej môžeš nabažiť. Na fórum o digitálnom príjme ten hnedý mor nenos, buď taký dobrý.

    13. Re: IeWoW
      Vidím, že máš problém s čítaním. Žiadna „jedna babka“, ale konkrétni užívatelia služby, s ktorými som mal možnosť osobne sa rozprávať.
      Ten kamarát si na Maxe (pravdpodobne) nebude nič také vyhľadávať. Zbytočne by som mu to ja radil. Jeho preferencie sú jasné a práve preto si túto službu vybral. Jeho zaujíma komercia.
      Uviedol si mi tu „sekcie“ a píšeš o obrovskom výbere, no nie si schopný uviesť 1 – 2 konkrétne filmy, či programy? 😀
      Ale už mi to všetko do seba zapadá. Už viem, kam ťa mám zaradiť. V predchádzajúcom príspevku som jednoznačne trafil.
      PS: Ja sem ideológiu neťahám. To iba ty vidíš ideológiu v konkrétnych faktoch. A robíš z nej účelovo „hnedú“ ideológiu. „Dúhová“ by ti nevadila? Frázy o „nenávisti“ si sem priniesol zasa iba ty.

  3. @Peter1
    Archív lineárnych kanálov ti zabezpečuje predsa tiež IPTV alebo webová platforma. V tvojom prípade teda IPTV alebo platforma Antiku.
    A streamingových katalógoch zvyčajne človek nemusí riešiť kompromis, buď-alebo. Nájsť tam populárnu komerciu aj menšinovú nezávislú tvorbu. Čiže aj-aj.
    Takže archív našich slovenských lineárnych kanálov je taký zaujimavý pre teba, lokálna tvorba. Ja zase opačne, to čo sa tu vyprodukuje u mňa veľkú cenu nemá. Samé lacné miestne braky realizované na mizernej úrovni. Čo tu stojí za to v televízii (vlastná tvorba)? Slovenské seriály, slovenské reality? Lebo kultúry čo stojí za povšimnutie je na slovenských kanáloch pramálo, sem-tam niečo kvapne na RTVS, inak púšť, prázdna púšť. Pre porovnanie české a maďarské lineárne kanály sú na tom oveľa lepšie, ponúknu neporovnateľne viac kvalitnej kultúry. O takých nemeckých nehovoriac, to je úplne iná dimenzia.
    Dátové toky sú overiteľné, nakoľko sú dátové. V konečnom dôsledku je na jednotlivých provajderoch, akú kvalitu zabezpečia. Ja len, že na káblovke a IP sa nemusí tak šetriť tými tokmi ako na satelite. Na satelite odtiaľ-potiaľ, každý transpondér disponuje nejakou tou šírkou pásma a počet programov alebo ich kvalita (úmerne k počtu) sa tomu musí prispôsobiť.

    1. Re: IeWoW
      Lenže ten archív nemá rovnakú kvalitu! O tom tu celý čas píšem.
      A má tiež obmedzenú dobu platnosti. Časom v ňom pribudnú nepretočiteľné reklamy (ako na YT), je to len otázkou času. Čím viacej sa to bude využívať, tým skôr to príde.
      Písal som o starších slovenských a českých filmoch. Súčasná tvorba je mizéria, s tým súhlasím. „Ocenený“ film Invalid je dokonalou ukážkou úpadku filmovej tvorby.
      Ale točia sa stále zaujímavé dokumenty o slovenskej prírode, či reportáže z regiónov.
      Pred časom ma zaujal maďarsko-slovenský koprodukčný animovaný film Umelohmotné nebo. Niečo také by ma nikdy napadlo hľadať (ak to Netflixe vôbec je). Otvoril som si však TV program, našiel som si o ňom informácie a naprogramoval som si satelitný prijímač. Odvysielala ho Dvojka STVR. Výborný film, ktorý som si bez zaradenia do TV vysielania nepozrel. Komercia by mi ho neponúkla, tá propaguje niečo iné.

    2. @Peter1
      Netvrdil som, že je kvalita všade rovnaká a špičková. Písal som, že je v konečnom dôsledku na provajderovi, akú kvalitu zabezpečí. Ja som mal možnosť porovnať Magio IPTV a Magio Sat. Keď máš v bydlisku kvalitné internetové pripojenie dostupné, tak som naozaj nenašiel nič, čo by hovorilo v prospech Magio Sat. IPTV Telekomu ponúklo viac HD kanálov a aj kvalitnejší obraz, pri SD aj HD kanáloch. Aj 4K program sa objavil prvýkrát na IPTV, na satelite by to žralo priveľa kapacity, tam sa neobjaví.
      Videl som Umelohmotné nebo, bol istý čas sa mi zdá aj na medzinárodnom streamingu niekde (Netflix?), teraz je dostupný v miestnych streamingových platformách (napr. RTL+ či Filmio). Ako koncept, rozhodne zaujímavé.
      Donekonečna sa nebude dať pretáčať v tom IPTV archíve. No mne sa nepáči celá tá predstava, vedieť si pozrieť iba to, čo bolo kedysi odvysielané v telke, vracať sa v čase, vyhladávať v kalendári, potom pretáčať. Zbytočný paškvil, nepozdával sa mi ani keď som ho mal dostupný pri kvante kanálov na Sledovanie TV – nevyužíval som ho. Nehovoriac o tom, že by som nevidel dopopy nič napr. z tohtoročných alebo minuloročných top filmov. Ani z blockbusterov, ani z tých nezávislejších. Kým niečo príde do štandardnej lineárnej telky, prejdú roky a pri obsahu s exkluzívnymi streamingovými právami sa už nedostáva, ani nebude dostávať všetko do telky.

    3. Re: IeWoW
      Je ťažké porovnávať Magio, pokiaľ som ho nemal doma a nemal som možnosť porovnať ho na jednom TV prijímači s vhodným nastavením.
      Magio sa dá prijímať len na ich zariadeniach a pre satelitný prijímač vystriedali už niekoľko prijímačov. Ten posledný Kaon nie je žiadna „hitparáda“. Ale z toho, čo som videl u iných, netvrdil by som, že ich IPTV má vyššiu kvalitu obrazu. Pri DSL boli dosť limitovaní dátovým tokom. Povedal by som, že plus/mínus je to rovnaké, výsledok ja závislý viacej na kvalite TV prijímača zákazníka a na jeho nastavení.
      Dnes však už Magio pôvodné IPTV neponúka, už ponúkajú len Mágio Go s tým ich Android boxom. A to je kvalitatívne krok späť. Má ľahký prístup (pre laika) k nelineárnemu vysielaniu, to je ale značným kompromisom v kvalite obrazu. Ja by som to nechcel.
      Máme odlišné užívateľské preferencie a asi aj nároky na obsah. Tam, kde Ty vidíš výhodu, ja vidím nevýhodu. A naopak. Nepropaguj dogmaticky internetovú TV, aj satelitné vysielanie má svoje výhody. Podstatné je, že si môžeme vybrať.

    4. @Peter1
      Dogmaticky by som propagoval, keby som z tých služieb žiadnu nevidel, neskúsil a predsa by som jednoznačne uprednostňoval jeden typ TV služby (čo naozaj nemusím, nemám na to žiadny dôvod, sústreďoval som sa v minulosti tiež skôr na satelitný príjem). Máme iné preferencie aj iné návyky na konzumáciu/sledovanie obsahu a možno aj iné nároky na typ obsahu. Na kvalite príjmu si potrpím aj ja, hlavne odkedy mám doma aj 4K HDR-ku. Z Magio GO teraz spravia nejakú takú jednotnú ústrednú platformu. No s GO mám skúsenosť iba na mobilných zariadeniach (na TV nefunkčné), takže o kvalite na veľkoobrazovke sa vyjadriť neviem.

    5. Re: IeWoW
      Pri tom filme Umelohmotné nebo si mi vlastne potvrdil, čo som písal. V nejakej streamovacej službe by som ho nehľadal, lebo animované filmy bežne nesledujem. Ani by som netušil, že existuje. A keby som si ho aj chcel dnes vyhľadať, tak so slovenským dabingom ho nenájdem.
      Výhodou premenlivej ponuky televízií je to, že tam bezpracne nájdeš niečo, čo by si inak nehľadal. Alebo hľadal len s veľkým úsilím, čo si vyžaduje viacej času, ako „prelistovanie“ aktuálneho TV programu.
      Zo svojho okolia viem, že streamovacie služby využívajú tí, ktorí sledujú komerčné tituly (komerčný brak). Pre nich sú dôležité „novinky“. A Voyo si predplácajú hlavne telenoveloví diváci 🙂

  4. @Peter1
    Taký titul nájdeš omnoho ľahšie v kategórii „Animácia pre dospelých“ v streamingovom katalógu (ak je dostupný v danej službe) než úplnou náhodou v nejakom lineárnom programe, kde je odvysielaný 1x a putuje do totálneho zabudnutia. Sám si povedal, že si na to natrafil úplne náhodne. Streaming neni ani väčšinový ani menšinový. Je na divákovi samotnom, po čom podľa vlastnej náročnosti siahne. Po veľkých blockbusteroch, hitovkách alebo po artových snímkach – katalóg môže byť podľa toho aj triedený, čiže sa nedá len tak predhliadnuť. Som pomerne dobre v obraze, čo kde hľadať a čo je čo. Čiže naozaj si nič nepúšťam úplne naslepo a náhodne.
    VOYO je pre mňa nezaujímavé. Najmä pre záujemcov markízáckych a nováckych titulov a špeciálov (ku ktorým rozhodne nepatrím, ich obsah nesledujem). Vzniká tam ale zaujímavé športové portfólio. Obsah z Nova Sportov 1-6 a po novom aj Premier League propagujú na VOYO, za čím je asi spolupráca s kanálmi/platformou Canal+. To VOYO bude viac o športe, ako o telenovelách. JOJ Play – tam ani ten zaujímavý športový obsah neni, tak najmä JOJkárska produkcia, o čo tiež nestojím. RTVS nemá ani vlastnú videoplatfomu ako ČT iVysílání. Síce keby mali, ani tam by som príliš nechodil, lebo by nebolo za čím, keď si zoberiem ten chabý programový raster. To že raz za čas nejakú tú „kultovku“ pustia na Dvojke, je dosť málo.

  5. Vidno ako ste zaplateni antikom. Nieco vyradi skylink a hned su to neviem co vsetko. Nieco vyradi antik super hned kupujem dalsi rok! Nechapem vas. Ved ta programova ponuka a kvalita obrazu stoji za viete co. 😀 super ze to stoji 11,9€ na mesiac, ale k comu mi to bude, ked je na prd kvalita. Obzvlast ked si vyse 5€ priplatis za hbo a takisto na prd obraz. Fuj. A najvacsia zbabelost, ze tych 200 tv stanic ani nemaju. Rataju do toho aj radia, kamery, regionalky atd. To pre mna nie su tv stanice 😀 mohli by neklamat

    1. Každý nech si platí čo mu vyhovuje, ale hodnotiť služby operátora, ktorého ani nemáš je na mňa moc. Kúp si kartu Antik Sat zaplať predplatné na mesiac a poďme sa baviť o rozlíšení, bitrate a porovnávať kvalitu.

    2. Akoze nemam? Mal som. Verim @leWoW, pretoze sice nemam skusenosti s antik sat, ale s internetovou hej. V iptv je rovnaky problem ako on pise ze je na satelite. Tak si otvor okno a dufam ze ti uz bude lepsie.

    3. Nemám, nevidel som, nemám skúsenosti, ale verím… 😀
      Aký zmysel má takýto príspevok do diskusie? Diskutuj o tom, čomu rozumieš.
      IeWoW táral nezmysly o ČT24, ktorej vysielanie ani nevedel porovnať s iným satelitným vysielaním. Mýlil si pri ňom pojmy s dojmami a buď hodnotil menej kvalitné zábery z terénu, alebo má nevhodný satelitný prijímač.
      Antiksat netvrdí, že má 200 staníc cez satelit. Nemiešaj sem internetovú TV, lebo to je na inú diskusiu.
      Ja 200 staníc nepotrebujem. Mne stačí zopár programov, ktoré sledujem. Antik vyradil zo satelitného vysielania 2 stanice v SD rozlíšení, ktoré som nesledoval. SD rozlíšenie mňa nezaujíma, to som už v diskusii písal. Pridal 2 dokumentárne stanice od Viasatu v HD. Kvalita obrazu je bezchybná. To by si videl, keby si mal možnosť. Takto však iba konšpiruješ.
      V diskusii by si sa mal vyjadrovať k tomu, čo vieš reálne posúdiť.
      Porovnával si to HBO s iným satelitným operátorom? HBO má cez Skylink lepší obraz? Lebo iba to je relevantné pre porovnanie.

    4. @nikto
      Všimni si, že okrem rozprávok o bezchybnosti kvality, modrom z neba a osočovania sa nič iné očakávať od užívateľa tu nahore nedá. Číra demagógia, ktorá sa nestretáva s realitou. Kritický pohľad na vec, reálne poznatky alebo objektivitu neočakávaj. Buď vôbec neni v obraze alebo vedome blafuje a zavádza.
      Budem mať u seba sat kartu od kolegu čoskoro, mal by na nej byť aktívny aj balík HBO (dúfam), tak sa pozriem na platenú ponuku, v akom je aktuálne stave a či sa zmenilo niečo, odkedy som to videl naposledy. Dám neskôr spätnú väzbu (snímky/video) z vysielania. Nie takú normalizačnú, ale takú čo bude mať viac dočinenia so skutočnosťou.

    5. Re: IeWoW
      O akom „osočovaní“ to tu píšeš? Keď má niekto iný názor, ako ty, tak to je podľa teba osočovanie?
      S osočovaním si tu prišiel ty, keď si mňa obvinil z nenávisti. Tiež len za to, že som si dovolil vyjadriť iný názor na nezmyselné obsadzovanie v súčasných filmoch. Máš zjavne problém s pluralitou názorov.
      Komu tu chýbajú reálne poznatky, tak si to práve ty. Hodnotíš niečo, čo nemáš, čo si nevidel. S hodnotením ČT24 si len dokázal, že blafuješ a nevieš o čom hovoríš.
      Ak chceš objektívne hodnotiť kvalitu obrazu AntikSatu, tak by si mal mať možnosť porovnať. Potreboval by si mať k tomu aj inú satelitnú službu. Bez toho to budú zasa iba subjektívne názory.
      A mal by si si zaobstarať aj lepší satelitný prijímač. Ak ti trasie obraz, tak tam máš nejakú chybu.
      Ja, na rozdiel od teba, „v obraze“ som. AntikSat pravidelne sledujem, mám kartu RTVS, v minulosti som dlhú dobu využíval Skylink a aj dnes si viem ich vysielanie pozrieť. Videl som u seba aj FreeSat (z Intelsatu) a v iných domácnostiach som videl aj Mágiosat a Digi-TV. Takže, na rozdiel od teba, ja to viem porovnať. Všade sú nejaké klady aj zápory.
      To ty si tu tendenčný. Prišiel si nás sem poučovať o výhodách internetovej televízie a potom si nás trápnym pokusom s ČT24 chcel presviedčať o nekvalite AntikSatu. Tebe nejde o objektivitu, chceš len dokázať, že AntikSat „najhorší“. A kto ti oponuje, tak ten ťa „osočuje“.

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.