Reklama

Jeseň na Disney+ prinesie filmové hity a nové série obľúbených seriálov. Predplatné je teraz v akciovej cene

Na jeseň uvedie streamovacia služba Disney+ krátky animovaný film so sviatočnou náladou od oceňovaného režiséra Alfonsa Cuaróna s názvom Takmer vianočný príbeh [An Almost Christmas Story]. Okrem toho sa v službe objaví (3. októbra) psychologický hororový thriller Zadrž dych [Hold Your Breath] so Sarah Paulsonovou a Ebonom Moss-Bachrachom, ktorý divákov zavedie do Oklahomy tridsiatych rokov 20. storočia. V dome rodiny Bellumovcov, v údolí plnom mrakov prachu, ktoré zakrývajú slnko, sa začnú diať zvláštne veci. Najväčším lákadlom bude určite nielen pre detských divákov animovaný film V hlave 2 [Inside Out 2], ktorý bude mať premiéru na Disney+ už v stredu 25. septembra 2024.
Pokračovanie nižšie:

Ponuka hraných seriálov pre dospelých divákov na Disney+ sa na jeseň rozrastie o očakávanú novú drámu Doktor Odysey [Doctor Odyssey] od výkonného producenta Ryana Murphyho s Joshuom Jacksonom a Donom Johnsonom v hlavných úlohách. Ryan Murphy čoskoro predstaví aj hororový kriminálny seriál Grotesquerie z produkcie FX.

Kritikmi uznávané a oceňované seriálové hity Iba vraždy v budove [Only Murders In The Building, 27. augusta] a Starý chlap [The Old Man] od FX, ako aj 9-1-1 a 21. séria seriálu Klinika Grace [Grey’s Anatomy] sa na jeseň vrátia na Disney+ v nových sériách.

Už 25. októbra sa na obrazovky dostane nový dokumentárny film Denník z ciest: Bruce Springsteen and The E Street Band [Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band], ktorý ponúka doteraz najhlbší pohľad na vznik legendárnych živých vystúpení tejto kapely aj na zákulisie jej svetového turné v rokoch 2023-2024.

Po poslednom zázname z amerického turné Elton John naživo: Rozlúčkový koncert z Dodger štadiónu sa 13. decembra na Disney+ objaví veľmi osobná spoveď hudobnej legendy pod názvom Elton John: Never Too Late v réžii R. J. Cutlera a Davida Furnisha.

Pôvodná tvorba

Britský pôvodný seriál Rivali je očakávaný osemdielny počin na motívy slávneho románu Dame Jilly Cooperovej. Seriál sa odohráva na pozadí drámy, excesov a šokujúcich výstrelkov mocenskej spoločenskej elity Anglicka 80. rokov a bezhlavo sa ponára do nemilosrdného sveta nezávislej televízie v roku 1986. Všetky časti budú k dispozícii 18. októbra.

Na jeseň sa k britskej pôvodnej ponuke pripojí aj šesťdielny doku-seriál In Vogue: Tie roky 90-te [In Vogue: The 90’s, 13. a 20. septembra], v ktorom sa popri Anne Wintourvej, Edwardovi Enninfulovi, Hamishovi Bowlesovi a Tonne Goodmanovej predstaví aj hviezdne obsadenie zo sveta módy, filmu a hudby. Seriál odhalí príbeh najslávnejších módnych a pop-kultúrnych okamihov 90. rokov.

Už 9. októbra bude mať na Disney+ premiéru všetkých šesť častí pôvodnej minisérie La Máquina s Gaelom Garcíom Bernalom, Diegom Lunom a Eizou Gonzálezovou v hlavných úlohách. Seriál rozpráva príbeh Estebana „La Máquina“ Osunu (Gael García Bernal), ktorý sa po zdrvujúcej prehre ocitá na dne svojej boxerskej kariéry. Našťastie pre neho je jeho manažér a najlepší priateľ Andy Lujan (Diego Luna) odhodlaný dostať ho späť na vrchol.

Už 11. októbra sa na Disney+ objaví sedemdesiatdielny pôvodný španielsky seriál Návrat na Las Sabinas [Regreso a Las Sabinas], ktorý prinesie každý pracovný deň jednu novú časť. Seriál sleduje odcudzené sestry Molinové, ktoré sa po rokoch odchodu vracajú do svojho rodného domu Las Sabinas, aby sa starali o svojho chorého otca. Tu sa otvoria rany, ktoré čas ešte nezahojil, pretože sestry musia čeliť minulosti, starým láskam a rodinným tajomstvám.

Marvel Studios

Fanúšikovia Marvelu sa môžu tešiť na očakávaný seriál Za všetkým hľadaj Agátu [Agatha All Along, 19. septembra]. Tento spin-off uznávaného seriálu WandaVision sleduje neslávne známu bosorku Agathu Harknessovú. Bezmocnú a zraniteľnú Agátu zaujme ponuka záhadného mladíka vydať sa legendárnou Cestou hrôz, na ktorej číhajú mnohé nástrahy a skúšky. Spoločne s ním založí Agáta nový koven a vydá sa Cestou hrôz, aby sa pokúsila získať späť svoje čarodejnícke schopnosti.

Lucasfilm

Na jeseň tohto roka prichádza na Disney+ aj seriál Star Wars: Bludná banda [Star Wars: Skeleton Crew, 4. decembra]. Seriál s Judeom Lawom v hlavnej úlohe, ktorý sa v galaxii Star Wars objavuje po prvý raz, sleduje cestu štyroch detí, ktoré na svojej zdanlivo bezpečnej domovskej planéte urobia záhadný objav a následne sa stratia v podivnej, nebezpečnej galaxii. Deti sa musia pokúsiť nájsť cestu domov, pričom sa im cesty skrížia so záhadnými postavami ako Jod Na Nawood (Jude Law).

National Geographic

Na jeseň na Disney+ príde aj štvordielny seriál spoločnosti Nat Geo Cunami: Preteky o čas [Tsunami: Race Against Time]. Pri príležitosti 20. výročia vyčíňania cunami v Indickom oceáne v roku 2004, ktorá zasiahla 14 krajín, tento seriál zo všetkých uhlov preskúma udalosti jednej z najsmrteľnejších prírodných katastrof v histórii, z ktorých sa tají dych. Silný seriál od výkonných producentov Tanyi Winstonovej a Dannyho Horana z mnohokrát ocenenej spoločnosti Blast Films režíroval Daniel Bogado, držiteľ ceny Emmy za film 11. septembra: Ten deň v Amerike. Film obsahuje osobné výpovede tých, ktorí prežili, vedcov, ktorí pretekali s časom, aby pochopili katastrofu a varovali svet, novinárov, ktorí priniesli šokujúce správy, a nebojácnych záchranárov, ktorí riskovali svoje životy, aby zachránili ostatných. Štvordielny seriál vyrozprávaný minútu po minúte prostredníctvom otrasných videozáznamov a strhujúcich príbehov o prežití a odvahe, z ktorých niektoré uvidíme vôbec po prvý raz, ponúka najkomplexnejší a najpútavejší pohľad na ničivú vlnu, ktorá sa valila cez oceán a zanechala za sebou ničivú stopu.

Už 11. októbra sa na Disney+ objaví dokument Expedícia: Amazonka. Spolu s bádateľmi National Geographic preskúmajte, ako vyzerá jeden z neoddeliteľných a nekonečne čarovných zdrojov našej planéty. Od ľadových prameňov mohutnej Amazonky až po jej sladkovodné zdroje siahajúce až po Karibik.

Predplatné teraz za akciovú cenu

Až do 27. septembra môžu noví a vracajúci sa zákazníci využiť časovo obmedzenú ponuku a získať mesačné predplatné Disney+ za 2,49 € na 3 mesiace. Pokiaľ užívateľ predplatné nezruší, bude sa po skončení akcie predplatné automaticky obnovovať za aktuálnu cenu mesačného predplatného Premium, ktorá je 11,99 €.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Keď dáme bokom rodinný obsah Disney, tak pre dospelého diváka je snáď najzaujímavšia platforma HULU a FX v rámci Disney+. HULU vyrába zaujímavý streamingový obsah a produkcia FXu patrila vždy k najodvážnejším a najpútavejším, s čím môže základná lineárna telka (kategória basic cable) ešte prísť. Lepší obsah vyrába v kategórii prémium iba HBO TV. Mnoho skvelých titulov za tie roky na FX, aj v období pred akvizíciou spoločnosťou Disney: Devs (geniálne), The Bear, Fargo, Horror Story, Crime Story, Better Things, Breeders, Shogun. Disney obsah FX už previazal s HULU. Som zvedavý, s čím novým príde Ryan Murphy…
    Nat Geo je pekný katalóg dokumentov, Marvelky: dobrý vizuálny zážitok ale obsahovo nie moja šálka kávy, Star Wars sa začína už inflovať. Musia z toho IP-čka vyžmýkať čo sa len dá – čo je niekedy na škodu veci. Ale taký The Mandalorian je produkcia na úrovni.

    1. Čo sa týka Star Wars, tak Andora by som označil na úrovni.

    2. Andor, Ashoka, Acolyte – možno sa do nich niekedy zahryznem, minimálne do pilotných epizód. Pri Obi-Wanovi otáznik…

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.