Reklama

Magio Sat a DIGI TV: Nova Sport 6 oddnes v HD

Slovak Telekom dnes v skorých ranných hodinách preklopil prémiový športový kanál Nova Sport 6 z SD do HD. Vďaka tomu môžu oddnes sledovať klienti operátorov Magio Sat a DIGI TV, ako aj Telly a Magenta TV Sat vo vysokom rozlíšení (HD/MPEG-4). Technické parametre pre príjem sa nemenili. Program tak majú k dispozícii v HD kvalite všetci predplatitelia automaticky.
Pokračovanie nižšie:

Klienti DIGI TV majú program Nova Sport 6 v HD kvalite k dispozícii na programovej pozícii číslo 36. V kanálovej mape služby Magio Sat je na predvoľbe číslo 63.

Pre zákazníkov satelitnej DIGI TV je stanica Nova Sport 6 HD dostupná v balíku Platinum. Magio Sat ho má v balíku XL.

Stanica Nova Sport 6 odštartovala vysielanie 29. februára 2024. Vo vysielaní prináša nielen prenosy z MotoGP, ale aj WorldSBK (majstrovstvá sveta superbikov) a vybrané futbalové zápasy z prestížnych európskych futbalových líg, ako sú Bundesliga, LaLiga či Serie A. Hlavným ťahákom bude teraz určite Liga Majstrov UEFA so Slovanom Bratislava. Prvý zápas je na programe už zajtra 18. septembra 2024, kedy sa slovenský majster stretne so škótskym klubom Celtic FC. Kompletný program je dostupný v sekcii TV program.

Technické parametre pre príjem Nova Sport 6 HD :
Družica: Thor 5/6/7 a Intelsat 10-02 (0.8°W)
Frekvencia: 12527 MHz
Polarizácia: H
FEC: 3/5
SR: 28800
Norma: DVB-S2
Modulácia: QPSK
Názov: Nova Sport 6 HD
Provider: Slovak Telekom
Video formát: MPEG-4
Kódovanie: 1882 (Nagravision), 1886 (Nagravision)
Programová pozícia: 36 (DIGI TV), 63 (Magio Sat)

PIDy:
Video PID: 1502
Audio PID: 1503
Audio stopy: 1503 cze (AAC), 1504 qaa (AAC)
PCR PID: 1502
PMT PID: 1501
TSID: 2808
0NID: 0187
SID: 8015
TXT: Nie
HbbTV: Nie
DVB a TXT titulky: Nie

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Kiežby to bolo už tak pri viacerých športových odvetviach ako pri olympiáde. Schopná streamingová platforma by vedela ponúknuť taký multizážitok z prenosov ako MAX toto leto z Paríža. Televízne prenosy boli úplne trápne oproti tomu, čo bolo tam k dispozícii. Možnosť vyberať a pozrieť/zopakovať každú minútu z každého prenášaného eventu. Bola to paráda.
    Prvé lastovičky sa objavujú lokálne aj u nás: VOYO a Canal+ sa zdá že potiahnu tú ľod dopredu, možno sa podarí vybudovať nejaké miestne mini ESPN+ alebo DAZN. Ale zatiaľ si ideme objednávať PLATINUM a XXL balíčky lineárne, kde dostaneme v danom čase iba to, čo nám vsunú pred nos.

    1. Zastaviť a vrátiť dozadu dokáže každá schopná internetová televízia. A je jedno či ide o priamy prenos alebo nie.

    2. Prečo v tomto porovnávať lineárnu tv so streamingom? Veď to nemá žiadny význam. Veď preto vznikol streaming lebo vie ponúknuť cez internet viac než lineárna tv. Veď aj lineárna digitálna tv ponúka viac ako analógová, preto vznikla. Pokrok vždy určujú potreby užívateľov, ak sa dajú monetizovať.

  2. @Imper
    Ide o to, z koľkých prenosov môžeš selektovať a pretáčať, aká široká je škála ponúknutého obsahu. Prípad Olympiáda 2024: darmo som mal v OTT službe archív RTVS Šport (hoci aj Eurosport 1, 2), keď dostupnosťou a šírkou to spektrum športových udalosti sa k MAXu nemohlo logicky ani priblížiť. Bola tam snaha u toho-ktorého operátora ponúknuť lineárne Eurosporty 3, 4, 6…, ale stále si tam nemal toľko slobody na výber a šancu vidieť čo najviac, ako v tomto prípade na MAXe. Bolo to vynikajúce, športovú udalosť som si ešte tak široko neužil.

    @Joko
    Nerozumiem otázke. Keď máš na výber, tak samozrejme že má zmysel porovnať, kto ti čo ponúkne a akou formou. Ľudia sú u nás zvyknutí byť pripútaní k tomu štandardnému televíznemu vysielaniu. Sú veľmi zaujímavé rozdiely v tom, v ktorých kočinách sveta užívatelia prevažne akou formou sledujú dnes ten športový obsah. V takej USA majú ligy samosatné platformy, ale tam sú digitálne služby a digitálne návyky na inom leveli. V Európe sa to zatiaľ sústreďuje primárne stále na lineárny broadcasting, ktorý sa možno dopĺňa nejakou OTT službou. Športové portfólio platformy VOYO a Canal+ naberá na zaujímavosti v internetovom priestore a bude zaujímavé sledovať trend u nás. Prečo by o tom nemalo zmysel uvažovať alebo zamýšlať sa?

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.