Reklama

Slovenská Nova Sport 5 dnes neponúkne TV prenos z Európskej ligy UEFA

Platený športový kanál Nova Sport 5 bude mať dnes odlišný program pre Slovensko a Českú republiku. Podľa aktuálneho televízneho programu, ktorý je k dispozícii napr. aj na SatelitnaTV.sk v sekcii TV program, neodvysiela slovenská verzia stanice priamy prenos z Európskej ligy UEFA a to konkrétne zápas medzi bulharským Ludogorec Razgrad a českým tímom SK Slavia Praha. Namiesto toho budú na slovenskej verzii Nova Sport 5 v tom čase záznamy z 5. kola najvyššej francúzskej futbalovej Ligue 1 McDonald’s (FC Metz – FC Lorient a OGC Nice – AS Saint-Étienne).
Pokračovanie nižšie:

Rozdielny program je z dôvodu autorských práv. Vysielateľ kúpil vysielacie práva iba pre Českú republiku a preto nemôže tento zápas odvysielať na slovenskej verzii, ktorá je primárne určená pre slovenský trh. Platí to ako pre priamy prenos, tak aj jeho záznamy.

Zaujímavosťou však je, že satelitný operátor Skylink šíri na družici Astra 3B (23,5°E) aktuálne pre predplatiteľov na Slovensku a v ČR iba jednu verziu a to českú. Neznamená to však, že prenos bude k dispozícii pre slovenských predplatiteľov. Podľa zistení SatelitnaTV.sk bude zapnutá v čase prenosu geoblokácia. V praxi to znamená, že na kartách so slovenským regiónom bude stanica blokovaná. Nedotkne sa to OTT služby Skylink Live TV v ktorej sú dva streamy. Jeden pre Slovensko a druhý pre ČR. Konkurenčné satelitné služby Magio Sat a DIGI TV, ako aj internetové Magio TV a DIGI TV majú v ponukách slovenskú verziu, rovnako ako streamovacia služba Voyo.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

    1. Ja zas tvrdím, že nikdy nemali vzniknúť Nova Sporty 5,6.
      Obsah, ktorý je teraz na 5,6 mohol byť aj na 1,2

    2. @Imper
      Nebuď naivný. Kúpili miliónové športové práva a pochopiteľne chcú nejakú návratnosť. Keby dali prenosy na NS1 a NS2, tak idú rapídne zdvihnúť ceny za tie a niektorí operátori by to neuniesli a vyraďovali by ich. Druhý variant: vytvoria nové kanály a kto z operátorov zaplatí, ten berie. Predstava, že budú novozakúpený prémiový obsah dávať za nezmenenú cenu na jestvujúcich kanáloch, je úplná ilúzia. Kto by to tak robil, bol by za somára na trhu.

    3. Veď mohli zvýšiť poplatky za NS 1,2… veď tam popridávali len hlúposti a atraktívny obsah je na NS 3-6

  1. Snáď sa tej 6ky dočkajú aj diváci Skylinku v dohľadnej dobe. Iným, menším operátorom tam asi zostane „navždy“ iba max NS1 a NS2.

    1. Mam skylink a ta ns 6 mi vobec nechyba… aj ked by ju mohli pridat aby mali full nova sporty

  2. Skylink cez satelit šíri českú verziu Nova Sport 5, cez internet slovenskú.
    Inak Markíza sa tu rozdrapuje vysielacími právami a najradšej by vypla všetky české stanice ale, že zápas Slovana vysielal Nova Sport 6, ktorý nemá slovenskú verziu, tak to bolo akože v poriadku.

    1. Markíza im vie zabezpečiť slovenský reklamný feed, žiadny problém. Ja by som všetky slovenské reklamné verzie vyhodil, iba tam zbytočne žerú miesto pre tie miestne spoty, ale zjavne to vysielateľovi tak viac vyhovuje.

    2. Veď Skylink vysiela slovenské verzie Nova Sportov 3,4,5… ale iba prostredníctvom svojej internetovej služby Skylink Live TV. Ale je to na hlavu postavené, lebo skôr či neskôr kvôli vysielacím právam budú musieť české verzie na satelite vypnúť a ponúknuť slovenské verzie. A tu je ten bizár, vadia im akékoľvek české stanice, ktoré nemajú vysporiadané práva pre naše územie a vynútili si ich vypnutie, ale keď sa jedná o nich, tak je všetko akože v poriadku a Slovan môžu veselo vysielať na Nova Sport 6, ktorý nemá slovenskú verziu. Podľa zákona, ktorým sa tak radi oháňajú, by tu nesmeli vysielať stanice Nova Sport 1,2 a 6.

    3. Či ponúkne Nova alebo Skylink nejaký dedikovaný slovenský feed je na ich rozhodnutí. Hlavne na rozhodnutí Novy (Markízy), či to bude vyžadovať. Nemá to nič spoločné so šírením českých staníc, ktoré pre Slovensko súhlas k šíreniu neposkytli. Nova práva pre LM kúpila pre ČR aj SR, šíri ich tak ako uzná za vhodné, lebo tými právami disponuje.

    4. Sorry, pre ČR a SR neni kúpený CELÝ ten balík LM spoločne, preto musia tie verzie rozlíšiť. Ako sú tie balíky práv rozdelené u nás a v ČR?

    5. A preco bola sparta a slavia na ns 3 a slovan na ns 6? By som prisiel do tej markizy im rozbit hubu za toto. Nech to pekne daju na 3,4 a hotovo.

    6. @Imper trosku ta poupravim, ns 1 aj 2 maju roky povolene vysielat aj na slovensku bez toho feedu a myslim si ako uz hovoril leWoW, ze celkovo tie sk feedy su zbytocnost. Mohli by aspon to sk logo dat prec, oni mi tvrdili ze to tam zo zakona musi byt, hlavne ze sport 1 od amc ma slovensky feed a nema sk logo.

    7. nikto
      Viem, pamätám si to keď ešte vysielala len Nova Sport 1, ktorá vysielala NHL, že to bude športová stanica pre CZ a SK trh. Mne sa to bohvieako nepáčilo lebo sme 2 štáty. Ale dobre… inak to už nebude. Súhlasím, že zápasy Slovana mali vysielať o niečo viac dostupné Nova Sporty 3,4 a ostatné nech bežia na 5,6.
      Veď doteraz najviac ryžovali na nás, čo sme si platili NS 3,4 a v tomto nám mali vyjsť v ústrety. Ale toto je nenažratá markíza.

    8. Inac tie nova sporty 3,4 maju v podstate rovnake “pokrytie” ako nova sporty 5,6 odkedy ich orange vyradil, cize to je jedno… ale mohli by to dat aspon na ns 6 lebo ns 6 nema skylink ani magio na optike

  3. Nemali rozbiť Československo a neboli by rozdielne vysielacie práva na jednotlivé časti štátu. Aj v Prahe, tak aj v Košiciach by každý mohol sledovať rovnaké stanice.

  4. ahojte, amc a spol nemusia mat logo ze SK, ani im to zakon neuklada. proste mas feed na sk a cz a hotovo iba reklama, natoz novasporty sa rozlisuju koli pravam. ci SK alebo bez. preto to rozlisenie. samozrejme reklama je na kazdom trhu ina. a to co pisali tu viaceri co sa vysielalo slovan atd je ozaj divne.

    1. Skoda ze to tak nie je zo zakona, ale slovan by mal byt na stv. Co sa tyka rozlisenia prav, tyka sa to iba ns 5, ns 3 a 4 boli az na reklamu vzdy rovnake. Sami mi to povedali ze je jedno ci sledujem cz alebo sk feed.

  5. Sport ma nezaujima viete ako by som sa potesil keby Skylink dal vsetky tie sporty do zvlast balika aspon by zlacnel balik Kombi aj balik Premium.

    1. Ak si napríklad fanúšik Premier League a WTA, tak je takýto lacnejší balíček, kde sú zadarmo pribalené aj Filmboxy 😀

    1. Prečo hlupákov? Pokiaľ viem, tak práva na EL má pre Slovensko kúpené JOJ Šport pre Česko Nova Sport. Z toho je zrejmé, že Nova to nemôže pustiť pre Slovákov a naopak JOJ pre Čechov.

    2. Ano, ale ide o to, ze madarov, rakusanov, poliakov, nemcov atd mozme sledovat, ale bratov cechov nie…

  6. Kde sa vysiela zápas Slavie Praha na Slovensku? Nemôže sa stať, že zápas Slovana s MC na Nova Šport 5 bude tiež geoblokovaný?

  7. Skylink cez satelit česká verzia Nova Sport 5 – čierna obrazovka, blokuje prenos Slavie Praha
    Skylink Live TV slovenská verzia Nova Sport 5 vysiela záznam zo zápasu Ligue 1

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.