Reklama

Už o pár dní odštartuje nový TV program so zameraním na krimi. Kde bude dostupný?

Už o niekoľko dní odštartuje v Slovinsku, Českej republike a na Slovensku nový televízny program so zameraním na krimi. Novinka má mať názov Viasat True Crime a prevádzkovateľom bude spoločnosť Viasat World.

Viasat True Crime od štartuje na našom trhu v utorok 17. septembra 2024. Vo vysielaní sa zameria výhradne na skutočné kriminálne programy a obsah bude tvoriť kombinácia dokumentárnych seriálov o šokujúcich prípadoch, mrazivých drám, vrátane oceňovaných filmov a seriálov s medzinárodne uznávanými hercami, ktorí vyrozprávajú príbehy niektorých z najznámejších a najznepokojujúcejších zločinov súčasnej doby a strhujících reality show o boji proti kriminálnikom.
Pokračovanie nižšie:

Od svojho spustenia prinesie Viasat True Crime na obrazovky dokumenty o prípadoch z titulných strán novín, vrátane: Vraždy na vresovisku (The Moors Murders, Abacus Media Right), BTK: Priznanie sériového vraha (BTK: Confessions of a Serial Killer), Soham: Hon na vraha (Soham: Catching A Killer, ITV Studios), Klaun a Candyman (The Clown and Candyman, Cineflix Rights) a Skutočný vrah Had: Vyšetrovanie masového vraha (The Real Serpent, Abacus Media Rights); seriály o skutočných zločinoch, vrátane Vraždy na videu (Murder Uncut) a Prípady vrážd (Killer Cases, Cineflix Rights); reality show o boji proti zločinu, ako sú Väzenie u protinožcov (Prison Down Under, Fred Media) a Neviditeľné zlo (See No Evil, Blue Ant Media); spolu s kritikou oceňovanými dramatickými produkciami založenými na skutočných udalostiach, vrátane Hon na vraha (The Hunt For A Killer) a Šieste prikázania (Sixth Commandment, Banijay Rights).

Kompletný program stanice Viasat True Crime bude k dispozícii už tradične v TV programe.

Dostupnosť programu Viasat True Crime

Vysielateľ dnes potvrdil, že program budú môcť sledovať na Slovensku klienti operátorov Slovak Telekom a Swan. V Českej republike to má byť T-Mobile Czech Republic, ktorý nový kanál zaradí do balíkov Magenta TV L a XL. Operátori majú program pridať do svojich TV ponúk od štartu, teda najneskôr 17. septembra 2024.

Obľuba televíznych programov so žánrom true crime dlhodobo rastie, najmä medzi našimi českými a slovenskými zákazníkmi. Sme radi, že môžeme rozšíriť kompletnú ponuku televíznych kanálov Viasat World o najnovší z nich, Viasat True Crime. Vďaka novému kanálu budú mať diváci Magenta TV a Magio TV prístup k ešte viac zaujímavým dokumentom, seriálom a filmom, rovnako ako k výberu 150 hodín toho najlepšieho z Viasat True Crime v našej Videotéke a Magio Kine,“ hovorí Zdeněk Spurný, manažér pre TV a partner development pre T-Mobile.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Zbytočná stanica… na internete je kvantum obsahu na tému true crime, navyše táto stanica nebude ponúkať obsah so skutočným zločinom z ČR a Slovenska.

    1. Imper: Vela ludi u nas ma stale problem s anglictinou, cize pre nich je 99 % internetovych videi na nic.
      Suhlas – nebude ponúkať obsah so skutočným zločinom z ČR a Slovenska. Tomuto by sa mohli venovat. Zlocincov sme dost mali a mame, z toho mnohych vo vysokej politike.

    2. @Jack48
      To čo si popísal, presne tomu sa hovorí investigatívna žurnalistika. Vieš, aká „odmena a uznanie“ za ňu v našich končinách patrí? Moc sa snaží takú žurnalistiku znemožniť ako sa len dá.

  2. To by boli zbytočné potom všetky stanice. Na internete sa dá pozrieť už všetko. Lenže v televízii tú prácu s výberom urobí niekto za mňa, nemusím to niekde pracne vyhľadávať. To je ako s nákupom v obchode, je rozdiel či s nákupom prejdem cez pokladňu s človekom, alebo idem na samoobslužnú pokladňu, kde si to odmakám sám.

    1. Presne pre toto mám radšej klasickú TV, než streamovacie služby nebovoriac o obsahu napr na internete ktorý ani nemusí byť u nás oficiálne dostupný a dá sa k nemu dostať len neoficiálnou cestou a nehovoriac ešte o vysokých poplatkoch za streamovacie služby, myslím že teraz aktuálne viaceré znovu zdražujú. TV mi pripadá byť lepšia. Ja osobne mám radšej napríklad aj MTV než YouTube ak hovoríme napríklad o hudbe, podobne pri filmoch radšej JOJ cinema alebo filmboxy než netflix a podobné služby a tiež napríklad Discovery radšej animal planet alebo travel Channel než Discovery+ služby. Spotify je niečo iné to nahrádza CD čka ale rádio aj tak nenahradí napriek tomu že má aj podcasty, ak chcem nejaký album aký nemám alebo svoj vlastný playlist napríklad komplet mix Ellie Goulding, tak jednoznačne spotify alebo aj svoj mix celkovo. Ak chcem pravidelne správy alebo nejaké rubriky tak STVR Slovensko 1 alebo Regina KE, prípadne magazín Slovensko dnes na RSI. Základné programy Markíza a JOJ tiež veľmi nemusím ale sem tam ide najmä na JOJ aj nejaký zaujímavý film, ktorý si nahrám cez satelit na HDD a potom pozriem neskôr samozrejme že reklamu si potom preskočim. Ale na našich programoch sledujem väčšinou len niektoré zaujímavé filmy vlastne relácie veľmi nie s výnimkou talentových niekedy. Ale reality šou alebo vlastné seriály JOJ či Markíza nie. Preferujem skôr potom zahraničné napríklad RTL kde ide milionár. Markíza a JOJ u mňa majú minimálnu sledovanosť. Ešte som kedysi sledoval v TV aj správy, teraz ale viac preferujem STVR SRO na správy, inak aj správy som sledoval na STVR :1 alebo STVR :24 a nie Markíza alebo JOJ. Samozrejme ešte potom šport hokej futbal alebo lyžovanie a OH.

    2. Nechápem, ako môže byť štandardná lineárna telka zaujímavšia dneska ako streaming? To keby si vylepšil to lineárne vysielanie o kvadrant, ani tak to nesiahne ani po špičku streamingu. Na lineárnej telke sú zaujímavé už iba 2 typy programov: mimoriadne živé spravodajské udalosti a živý šport. A už aj tie si vieš v rádovo širšom spektre vychutnať cez streaming. Nejaká veľká spavodajská udalosť – to čo ti ponúkne miestne lineárne spravodajstvo je naozaj veľmi obmedzené. No a nedávne olympijské hry ako príklad – to čo si mal dostupné z prenosov na MAXe (úplne všetko poďla vlastnej voľby), z toho si mal na úbohej RTVS koľko? Ani jednu desatinu. Pamätám sa, keď už som sledoval zaujímavé živé súboje o medaily predpoludním, RTVS dávala upútavky a reprízy z reportáží predchádzajúcich dní. Žalostné, ako zdochnutá ryba v čulom rybníku – zaspali dobu aj udalosti doby.

      Naozaj nechápem, čo môže ponúknuť na úrovni to naše lineárne vysielanie? Streamovacie platformy berú u mňa skoro úplne všetok času, čo strávim pred telkou. Vyberiem si čo chcem, kedy chcem. A mám to najčastejšie dostupné v 4K HDR kvalite. Od slovenského lineárneho vysielania dostanem čo? Mizerný miestny obsah na úrovni IQ škôlkarov (slovenské seriály, show a reality) v ako-takej kvalite a vtedy, kedy mi to ráčia naservírovať? To ľudia dnes ešte majú čas a nervy na to? Ja som čas, nervy aj záujem dávno stratil. Už niekedy na začiatku predošlého desaťročia. Že to ešte vie sledovať mladšia osoba, ma skôr prekvapuje. Lineárna telka sa stáva postupne zabudnutým dinosaurom.

    3. Ja nie som seriálový typ, a zaujímavé filmy niekedy idú aj na JOJ alebo Markíza aj keď skôr JOJ ale ešte lepšie JOJ cinema alebo filmboxy kde to ide bez reklamy okrem hlavnej stanice filmbox, myslím že aj filmbox stars ide bez reklamy a ešte aj AMC. Pomerne veľa dokumentov má dvojka. A ďalšia relácia je živá panoráma. A milionár na RTL asi cez streaming nenájdem a talentové šou ako super star a podobne tiež nie jedine na Voyo čo si ale oproti TV musím priplatiť. Tak ako nie každý je seriálový maniak áno na seriály možno sú tieto služby ok, ale mňa seriály nezaujímajú a tiež nie každého zaujímajú. Mňa najviac zaujímajú ale okrem týchto relácii ako milionár alebo talentové šou skôr potom ešte hudobné TV stanice typu MTV alebo music box pl či Deluxe Music. Na YouTube po každom videu reklama a navyše nechcem dookola to isté čo poznám, na MTV alebo Deluxe Music môžem objaviť nejaké novinky alebo niečo staršie zabudnuté čo nepoznám zatiaľ čo na YouTube by som hľadal dookola to isté čo poznám. Playlisty vytvorené bežnými používateľmi považujem za amatérske na rozdiel od výberu na hudobných TV kanálov kde je to prefesionalne vyberané a tiež výber cez navrhované videá pomocou AI algoritmu na YouTube kde je to prispôsobovane peronalizovane sa mi tiež nepáči úplne.

    4. PS tou MTV myslím predovšetkým nemeckú MTV Germany ktorá ke oveľa lepšia ako naša MTV European a prípadne MTV Live HD a tiež po posledných zmenách je aj MTV hits lepšie než pred tým, nehovoriac že sú tam niekedy aj moderátori s komentárom pri vybraných reláciách čo na YouTube nikdy nebude! Napríklad moderované top 50 countdown relácie na MTV Live HD alebo MTV hits alebo aj countdown deluxe na Deluxe Music. Veľká časť obsahu Dancefloor, Party Zone, a Chill Out Zone, čiastočne aj Alternative Nation na YouTube buď vôbec nie je alebo je nahrata bežným užívateľom teda nie vydavateľstvom a v nízkej kvalite aj tak väčšinou nahraté z MTV ak to tam vôbec je.

    5. Na sledovanie filmov kanály ako FilmBox, JOJ Cinema, AMC? Oproti streamingu? Sa čudujem, že myslíš vážne. Vyskúšaj si na mesiac Netflix, MAX, Prime, Apple alebo SkyShowtime. K tým trápnym kanálom sa nikdy nevrátiš. Dneska už nemajú význam, resp. ten význam postupne postrádajú. Nie sme v 90. rokoch ani v prvom desaťročí nového milénia.

      Sledovať dneska ešte lineárne hudobné kanály pri nekonečných voliteľných playlistoch FULL HD/4K klipov na YouTube? Tie hudobné kanály postupne minú, lebo už nemajú svoje opodstatnenie. Keby som sa chcel spolahnúť na hudobnú dramaturgiu, tak jednoznačne z Británie – ale v lineárnej forme tie kanály aj tam postupne zatvárajú, aj z kanálov MTV tam zostal iba zúžený okruh (kto vie dokedy). Pôjde časom do kytek aj to čo tam zostalo. Taká je doba. Ľudia si už radšej zvolia, čo chcú sledovať a počúvať vo voľnom čase. Na nežiadaný, nezaujímavý obsah a reklamu už jednoducho neni čas.
      Považujem lineárnu telku za totálnu a nezmyselnú stratu času.

    6. Tak však myslím najmä britskú MTV, MTV Live HD je britská a MTV Hits ak si čítal nedávno taj sa mala spájať international s britskou a teda tiež je tam britská dramaturgia. Skúšal si už FTA nemeckú MTV Germany? Napríklad relácie ako Party Zone z Chill Out Zone, Dancefloor, prípadne Alternative Nation? Veľká časť z toho, čo tam ide na YouTube buď nie je alebo je v nízkej kvalite nahraté užívateľom z MTV alebo iného kanálu. To čo tam hrajú v Party Zone alebo Chill Out Zone či Dancefloor ale aj Alternative Nation je z veľkej časti staršieho data často aj z čias keď YouTube buď ešte nebol alebo len začínala, a Party Zone ako aj Chill Out Zone a čiastočne aj Dancefloor a samozrejme Alternative Nation nie sú primárne mainstream a viacerým sa to vzhľadom k tomu že nie je to až tak známe neoplatí nahrávať na YouTube remaster v HD alebo nebodaj 4k. Nie všetko v súvislosti s MTV je len o current hits. Tiež si pozri na MTV Germany reláciu MTV yearbook (každý pondelok o 18.15 do 20:00 cca) v každej časti o rok ďalej, začínala na 1981 myslím a končí na 2023 tento rok, súčasný predpokladám nebudú hrať. Kedysi to chodilo častejšie ale len 1 hodinu, teraz raz za týždeň ale cca 2 hodiny kde z jedného roku odohrajú viac ako za hodinu a menej často sa to bude opakovať než pred tým z keď v opakovanom vydaní dávali z veľkej časti to isté teraz do 2 hodín sa to neopakuje a najbližšie vydanie od znovu až po necelom roku. Pred tým po 2 mesiacoch sa to opakovalo ale len 1 hodina na každý rok. Tento týždeň boli na 2014 a budúci pondelok to bude 2015. Ešte na MTV Germany môžem odporučiť Guess The Year a prípadne aj víkendový špeciál. Inak ide tam aj oficial top 10 pravdepodobne z britskej produkcie, začína tento týždeň. Ešte dobrý je aj chart flashback a tiež then & now. Deluxe Music má niekedy celkom dobrý unplugged koncert v rámci Deluxe Music sessions, ale nechodí to často, iba občas, kedysi to išlo častejšie. Nehovoriac o koncertoch na MTV Germany alebo MTV Live HD (tie idú aj na MTV Europe samozrejme) ale asi najviac idú na MTV Live HD. A samozrejme ešte špeciálny kanál na koncerty iConcerts HD aj ten sledujemz len som ho zabudol spomenúť v predošlom príspevku, najmä ak ide Ellie Goulding, Ed Sheeran, alebo prípadne Adele, ale pozeral som aj Dua Lipa napríklad. A Magio XL vrátane tých všetkých MTV a tiež filmov ako JOJ cinema a filmboxy a vrátane futbalu teda skoro všetko okrem HBO mám za 20 eur aj s archívom a nahrávaním za nejaké drobné príplatok za box s HDD a tiež archív. A to ešte mám zľavu za balík s internetom a pevnou linkou, teda v konečnom dôsledku to nie je ani 20 eur možno. Ak by som mal platiť Voyo + Netflix + Max + Disney+ a ešte neviem čo ďalšie tak to bude výrazne viac ako tých 20 eur. A správy budem pozerať kde? Cez STVR na obyčajnú anténu? A SuperStar aha, jasné cez Voyo. A talenty na JOJ? Teda ešte musím zaplatiť aj JOJ play, ok. Nehovoriac o JOJ šport na JOJ Play ktorý ani nejde bezplatne (zjazdové lyžovanie alebo MS v hokeji juniorov iba počas veľkých MS to bolo zadara myslím). A ak chcem ešte aj YouTube bez reklám ďalších 8 eur. Tie platené MTV sú úplne bez reklamy a MTV Germany nejde reklama až tak dlho ako Markíza alebo JOJ a nie tak často ako na YouTube že po každom videu ak by som okrem toho mal platiť aj YouTube tak to ešte viac platím už by sa to blízko k 30 eurám. Tak TV ma vyjde výhodnejšie. Nie som seriálový typ, a milionár na RTL nenájdem nikde na streame iba na FTA RTL cez 19.2 nakoľko okrem Magio mám aj satelit na FTA + ANTIK SAT ešte za pôvodnú cenu 0.99 eur až do 2027. So streamovacimi službami by sa mi to preražilo a úplne odhlásiť TV by som nechcel nakoľko časť obsahu by potom nešla alebo išla len cez DVB-T čo nemusí byť ideálne všade čo sa týka signálu. A ešte raz viac uznávam hudobnú dramaturgiu MTV než playlisty bežných užívateľov čo pridávajú len to čo poznajú alebo AI a jej generované peronalizované playlisty na YouTube.

    7. A ešte k filmom, videl som ich niekoľko, napríklad Polnočná láska, Psia duša 2, a ešte Na vine sú hviezdy, a okrem toho ešte možno nejaké 2-3 ktoré som pozeral cielene, teda nie že som bol pri tom ako to pozeral niekto iný, ešte asi 1 som videl ale teraz neviem presne názov a chcel som pozrieť ešte zrodila sa hviezda s Lady Gagou ale to som nejako 2x už prešvihol a ak to ešte pôjde tak si to pozriem niekedy. V poslednom čase ale aj tak počúvam viac rozhlas STVR. Konkrétne kontakty, nočná pyramída, pohotovosť, z prvej ruky, k veci, sobotné dialógy a podobne. Inak okrem toho filmy sledujem taktiež v kine niekedy. Teda kombinácia kino + TV mi na filmy stačí, seriály nepotrebujem.

  3. Ľudia milujú tie gýčovo zrekonštruované skutočné krimi príbehy. Preto existujú Investigation Discovery, Crime+Investigation a donedávna aj CBS Reality. Viasat si doplní portfólio. Majú tam pánske dobrodružné reality (Explore), historické reality (History), prírodné reality (Nature), dobové drámy (Epic Drama) a budú mať teraz aj krimi reality.

  4. Si zapnite Youtube… zadajte napr. true crime cz/sk a môžete sledovať do bezvedomia… toľko tam toho je, lebo je to vďačná téma. Sledovať čo sa stalo niekde v Amerike ma nebaví…

  5. Inak streamovacia platforma MAX má naozaj veľký katalóg dostupných true crime titulov, nemusíte čakať, kým niečo pustia na ID, C+I alebo Viasat Crime. Je tam obrovské portfólio obsahu Discovery (aj Investigation Discovery) z prvej ruky v najlepšie dostupnej kvalite priamo od WarnerDiscovery. Mňa ten žáner príliš nepúta, ale koho zaujíma a má (HBO) Max alebo by mal záujem, jednoznačne môže kašlať na vyčkávanie na zaradenie nejakého lineárneho kanála u nejakého káblového či satelitného operátora. Pustíte si tituly z katalógu Investigation Discovery kedy len chcete.

  6. zákazník-to čo si sem všetko popísal hádam nemyslíš vážne?????????????????? A tiež aj niekto iný čo spomína iné veci.Skúste sa trochu pomodliť nech vás osvieti technický duch a otvoria sa vám dosial veci nevídané a neslýchané/pre vás/. Alebo napr.mám pozerať nejaké mtv germany v sd kvalite?? Môžeš to mať v hd kvalite.Ja často používam mtv80s ako rádio, ked robím vonku na dvore. Čo sú to tie reklamy na youtube a inde??????????? Také nič nepoznám a nič neplatím nikomu.Vrchol všetkého sú tam spomínané nejaké joj a markíza.

    1. Tak obsah relácie Party Zone alebo Chill Out Zone v HD nenájdeš a výber aký má Guess The Year napríklad alebo MTV yearbook tiež nie. Aj tá MTV 80s je len SD. Reklamy nie sú až také časté ani také dlhé. Markíza a JOJ ak si niečo nahrám, tak reklamy asi viem preskočiť nie? Bkokatori reklám na YouTube ak nie sú nelegálne tak aspoň sú v rozpore s pravidlami používania YouTube a čoskoro to bude blokované už sa aj písalo niekde že sa to testuje. A koniec koncov v poslednom čase aj tak najčastejšie počúvam STVR SRO. Inak samozrejme že koncerty v HD kvalite idú na MTV Live HD, teda nemusím použiť na to MTV Germany alebo ešte lepšie iConcerts tiež HD, teda ani na koncerty v HD mi internet resp streamovacie služby netreba. Ak mi nevyhovuje čas, použijem automatické nahrávanie ktoré si viem nastaviť kedy to ide a už nič viac riešiť nemusím a pozriem si keď bude na to ideálny čas. Mám radšej pestrosť a preferujem mix 2010 až súčasnosť s občas niečím z 00s alebo aj 90s či 80 v tomto mi dekadove stanice nevyhovujú nakoľko hrajú vždy len buď 80 alebo 90s a nie mix. VH1 také bolo a dosť podobné je MTV Germany, MTV hits už tiež je viac mix – po zmene sú v relácii worldwide hits aj 10s a najnovšie ide aj Guess The Year na MTV hits, ale výber je tam iný než na MTV Germany, max niečo z konca 90s ale zväčša len 2000s a novšie až po posledný uzavretý rok teda po 2023. MTV Germany má v Guess The Year aj 80s alebo 79s niekedy a výrazne viac 90s a 00s pričom sú tam aj 2010s ale najnovšie čo tam bolo bolo asi 2016 novšie nič, teda nie je Guess The Year na MTV Germany ako Guess The Year na MTV hits, aby si si to nemýlil. Teda aj MTV Hits je viac mix. A aj tie top 50 sú nie len current Hits ale väčšinou buď 2010s alebo 2000s alebo mix 2000s a 2010s prípadne mix nejakého žánru napríklad pop rock alebo dance od 2000s po súčasnosť jednoducho téma ale nie vždy len dekáda a ani nie current hits. MTV Live HD je podobné a sú tam aj live vystúpenia aj menšie napríklad v MTV push presents. Vystúpenia sú aj vo fresh out, nemýľ si s fresh out live. A napríklad Lena meyer landrut alebo aj Leony, na európskych MTV nepôjdu, zatiaľ čo na MTV Germany áno, teda žiaľ z nie všetko je dostupné v HD. Mne ide častokrát o mix než o dookola to isté ak hovoríme o YouTube vs MTV. A to je len jedna časť z toho. A nevyjadril si sa k téme milionár na RTL, to cez stream nejde, u nás už nejde na RTL áno, aj tu je jedine SD. Nakoľko som chodil na nemčinu, tak by som rád ostal v kontakte s jazykom + milionár je zaujímavejší než to čo u nás ide. Škoda že milionára zrušili u nás. Neviem čo máš proti talentovým reláciám ako Česko Slovensko má talent alebo SuperStar ak komentuješ Markízu a JOJ. Farmy nepozerám ani iné slovenské seriály ale rád si pozriem talent alebo SuperStar a to aj nemecké verzie samozrejme na RTL či už talent alebo SuperStar, prípadne the voice na pro 7 alebo SAT 1. Škoda že anglické TV nie sú takto dostupné FTA ešte že ich mám cez ANTIK, ale je to obmedzený výber oproti nemcom, tam zvyknem pozerať talentové relácie a podobne ak sú hosťami napríklad Ellie Goulding alebo potom vystúpenia Ellie Goulding prípadne Adele, na itv ide milionár neskoro, tak anglickú verziu nepozerám, navyše nemeckú mám dlhšie satelit mám od 2010 ANTIK mám od 2020 tak na nemeckú som si zvykol + britská ide ako som spomínal neskoro. Anglicky mám aspoň komentár pri moderovaných reláciách na MTV Live HD a MTV hits. A samozrejme na kontakt s eng a de mám aj rádio Slovakia international, tam sú magazíny v nemčine aj angličtine okrem toho sú aj v ruštine, francúzštine a španielčine, ale tie ma až tak nezaujímajú, nakoľko som nechodil na tieto jazyky, samozrejme zvyknem počúvať aj slovenský magazín na RSI kde je súhrn zaujímavosti z celého dňa do pol hodiny.

  7. MTV 80s,90s a 00s sa podla mna daju pouzit aj ako slovensky odpad SENZI. Pustit v telke a miesto slagrov pocuvat a pozerat videoklipy. Nemyslim tym, ze MTV 80s,90s a 00s su odpad, to v ziadnom pripade. Dokonca ja ich mam, v 1920×1080. Tie starsie klipy vyzeraju extremne ostro a ako komplet remaster a to jedine sa mi nelubi, ale zvuk je super.

    1. MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s vo full HD? Však samotný Viacom (MTV Networks) ich šíri a distribuuje iba v 720×576. To je maximum od broadcastera pokiaľ viem. Ak sa nájde provider, ktorý urobí upscale do full HD, tak úplne nevylučujem, ale zdroj má mať tak isto iba 720×576.

  8. Býval som veľkým fanúšikom hudobných/klipových kanálov, ale teraz už nemám čas a v lineárnej forme ma už nezaujímajú. Chcem selektovať, preskáčať, určiť čo, kedy a dokedy hrá. Sú skvelé playlisty zostavované profíkmi, oficiálnymi väčšími kanálmi, nie tie užívateľské. V lineárnej forme som vždy uprednostňoval bristské zdroje hudby a britské kanály, kontinentálne európske boli vždy také nenáročné, také odfláknuté, taký nevkusný mišmaš. Keď si chcel mať vkusný a viac profesionálny prístup k dramaturgii, a s tým aj pestrejší výber, britské zdroje boli vždy tie pravé. Tam si nemusel ani pretrpieť miestne smeti. K Britom sa v kvalite toho výberu a tej selekcii azda najviac približujú Francúzi. Ale človek tam musel vždy počítať s množstvom francúzskych interpretov, preto som ich neuprednostňoval dlhodobejšie. Viem o nemeckej MTV, viem, že to prekopali po návrate do free-tv, tematické bloky celkom na úrovni, poznať, že to robí štáb, ktorý neni diletantský. Ale vadí mi tam miestny nemecký humus s dosť otáznou kvalitou. Deluxe je viacmenej iba automatom náhodne nahádzaný, náhodne selektovaný prúd nejasne definovaného nieviemčoho. Mne sa nepáčili, Nemcom by som selekciu neprenechával, nikdy jej nerozumeli, nikdy ju na vysokej úrovni nerobili. Dávnejšie som lineárne sledoval iba bristké hudobky z Astry 2 – ich počet sa ale radikálne zúžil a máš tam viacmenej už iba „bestofky/dekádovky“, napríklad za novinkami a novou hudbou by si musel ísť už za kódovanými britskými MTV-čkami (vlajkonosičom je stále MTV Music), free-to air ti to už neponúknu, lebo o to neni záujem ani v tak hudobne dominantnej krajine ako je UK. Ja idem za novinkami za BBC Radio 1 (napr. New Music Show with Jack Saunders), a hlavne BBC Radio 6 Music (New Music Fix, New Album Fix) ako milovník alternatívnych žánrov. No ale ani tie nepočúvam lineárne, lebo na to neni priestor ani čas. Z BBC Sounds si stiahnem relácie a hudobé mixy, hoci aj do telefónu, aby som vedel počúvať off-line aj vonku alebo na ceste v aute. Na YouTube zase playlisty z oficiálnych zdrojov. Ešte Óčko Expres by som spomenul ako svetlú výnimku z tunajšej našej biedy. Vidieť a hlavne počuť, že to tam v ČR robí niekto zorientovaný. Ale vadí mi tam nasadenie českých interpretov, to tam je hrozné, ruší ma to veľmi a odraďuje ma trebárs keď po Arctic Monkeys alebo Foals pustia nejaký nevkusný český humus. Ale zahraničná selekcia neni zlá, je na tunajšiu úroveň prekvapivo dobrá. Vlastne čo sa týka alternatívy, lineárne inú možnosť ani nemáš, lebo niekdajší britský MTV Rocks už zatvorili, Kerrang! TV tiež, nemáš lineárne už na výber. Ostatné Óčka su inak strašné gýčoviny, Retro Music taktiež… Európske MTV-čky s novou hudbou (Hits, Club) zase iba ľavou zadnou odbavený mix – priemerná, repetitívna nuda.

    1. Nemecká MTV taktiež preberá aj niekoľko britských relácii, napríklad aktuálne official top 10, aktuálne dnes s Take That, budú aj ďalšie. Okrem toho mali silvestrovskú top 20 myslím tiež aj jednu preberanú z UK, okrem toho mali samozrejme aj nemecký official Jahrescharts a tiež aj Rewind das jahr 2023, ale mali tiež aj britskú a niekoľko ďalších britských špeciálov top 50 išlo tiež cez Vianoce a teraz to oficial top 10 ide ako pravidelná relácia. Samozrejme na MTV Germany majú vlastné relácie aj naďalej, len majú aj niečo z Británie. Inak oficiálne máme 2 vlastne asi aj 3 stanice MTV z Británie, konkrétne MTV Hits, MTV Live HD a MTV 80s, MTV Live HD je rovnaká ako UK bez reklám a v HD ide všade aj u nás aj UK. MTV hits a MTV 80s boli do nedávna osobitné pre UK aj Európu. Ale nedávno došlo k spojeniu týchto verzií, teda program pre UK aj Európu je rovnaký vrátane playlistu rozdiel je vo vysielaní reklamy, tieto kanály síce sú na playout samostatne ale vysielajú v podstate to isté len rozdiel je v reklamách relácie v Európe sú tým pádom kratšie o reklamu a za reláciou nasleduje mix playlist, niektoré relácie odohrajú v Európe toho viac, napríklad artist the hits, Iné ako napríklad top 50 končia skôr. Mix relácie majú o niečo dlhší playlist oproti UK kvôli reklamám z Inak je to teraz to isté. Samozrejme grafika je robená tiež samostatne a relácia Guess The Year má v UK grafiku Guess The Year podobná MTV Germany ale Európska verzia má štandardnú grafiku ako pri iných reláciách bez zobrazenia roku, obsah samozrejme rovnaký. Predpokladám tá grafika u nás pre Guess The Year je len dočasná kým sa to neporieši. Podobne je aj MTV 80s na tom. Teda teraz je v podstate jedno či máš európsku alebo britskú stanicu MTV Hits alebo MTV 80s, akurát na európskej nie sú reklamy. MTV Live HD je len 1 a úplne totožná, reklamy nie sú ani tu ani UK. A ešte MTV 90s , to je aj v UK ale jedná sa o osobitnú stanicu ktorá sa nelíši len reklamamy ale aj obsahom, club MTV naopak v UK nie je už vôbec ani MTV 00s. MTV Music zase nie je u nás, u nás ale vlastne SR a ČR ani nie ale Maďarsko alebo Poľsko je aj Nick Music, ale to už je nick a nie MTV ale je to jedno nakoľko je to rovnaká MTV group.

    2. Nemecká MTV: všimol som si tie prebraté bloky a relácie z Británie. Je to iba na prospech, tá stanica ja tým zaujímavšia a perstrejšia, ako keby vysielali iba obsah zostavovaný v Nemecku. Keď európske verzie striedali tie britské pri žánrových MTV (Hits, Rocks, Dance), tak tie európske boli iba taký lacnejší odvar toho čo šlo v Británii, bolo to na škodu veci. Ale odtvedy skončili Rocks, Dance aj u nich + Base (u nás chýbal vždy). MTV Classic napr. bol ešte keď u nich existoval rádovo zaujímavejší a viacstrannejší ako VH1 Classic u nás. U nich je MTV Music ten hlavný hudobný ťahúň, presunuli naňho aj nejaké hudobné bloky z Club MTV, MTV Base a MTV Rocks, ktoré už nevysielajú v UK. Dopĺňa ju u nich Hits a Live. Že by už zjednotili nejaké tie európske dekádovky s britskými? Čekňem, aké countdowny sa teda vysielajú tu a tam. Tak MTV 90s ešte žiaľ po starom ako hovoríš. MTV Hits tiež ešte samostatný európsky feed? MTV 80s by mali u nás dať konečne do širokouhlého, mnohom príjemnejšieho formátu na modernej telke. MTV vie tie klipy celkom dobre poupraviť a prispôsobiť k widescreeenu.

    3. Však áno, ja len tvrdím, že aj nemecká MTV má niektoré relácie z UK, čo je fajn, najmä pre tých ktorí nemajú inú MTV len nemeckú tak sa dostanú aspoň k niečomu aj z UK. Samozrejme v SD a s reklamami ale aspoň niečo aj FTA.

    4. Ešte by som mal otázku, odkiaľ máš prístup na britskú MTV, napríklad MTV music?

    5. Nemám k nim trvalý prístup. Keď sa objavia nejaké streamy z Británie, tak tam ich niekedy vidím, zo satelitu sa tiež dá teoreticky zahrať s tým príjmom s cieľom pozrieť sa na to, ale neni to už také zaujímavé ako kedysi a ani čas už nie je sledovať to v kuse. Tu je program britských: https://shorturl.at/rQJeq

    6. Čo by malo teraz bežať súbežne s identickou dramaturgiou?
      MTV 80s? Niečo iné ešte?

    7. MTV 80s, MTV Hits, MTV Live vyzerajú narovnako. MTV 90s nie.

    8. Tu som pozbieral pár šotíkov (UK vs International)
      https://filebin.net/jmse8uc7aap3p1lm

  9. ..stručne jasne-proti gustu žiadny dišputát, každý má dnes neuveritelné možnosti a pozerá, čo sa mu lúbi.100 ludí 100 chutí.Len treba mať -čas.

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.