Reklama

V maďarskom DVB-T2 budú najbližšie týždne odkódované dva platené športové kanály

Po dlhšej dobe majú opäť k dispozícii ochutnávku vybraných TV staníc v terestriálnom vysielaní aj v susednom Maďarsku. Tamojší prevádzkovateľ platformy MinDig TV Prémium odkódoval v pondelok 2. septembra 2024 dvojicu športových kanálov Sport 1 a Sport 2.
Pokračovanie nižšie:

Nekódovane vysielanie Sport 1 je k dispozícii pre všetkých divákov v celoplošnom multiplexe D, zatiaľ čo sesterský kanál Sport 2 je šírený v multiplexe C. Oba už využívajú štandard DVB-T2. Podľa dostupných informácií budú televízie vysielať nekódovane (FTA) v období od 2. do 30. septembra 2024. Po tomto termíne zostane vysielanie opäť zakódované systémami Conax a prístup k programom budú tak mať opäť iba predplatitelia platformy MinDig TV Prémium.

Vysielanie Sport 1 a Sport 2 je šírené v kompresnom formáte HEVC. Vzhľadom k tomu, že signál z maďarských celoplošných vysielačov má dosah aj na Slovensko, môžu programy prijímať aj diváci na našom území, hlavne tí, ktorí bývajú v blízkosti hraníc s Maďarskom.

Kompletný zoznam DVB-T, DVB-T2 a DAB+ vysielačov, aj s ich presnou polohou na mape, môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať