Reklama

V októbri bude šírený cez anténu zadarmo športový TV kanál. Ponúkne viacero zaujímavých prenosov

Prevádzkovateľ terestriálnej platformy Plustelka, ako aj všetkých celoplošných DVB-T a DVB-T2 vysielačov, operátor Towercom, pripravil od 1. do 31. októbra 2024 ochutnávku televízneho kanálu z dielne AMC Networks International. V najbližšom období sa môžu diváci, ktorí prijímajú programy cez terestriálnu anténu, tešiť na nekódované (FTA) vysielanie športového programu Sport 1 v SD kvalite.
Pokračovanie nižšie:

Sport 1 šíri Towercom vo štvrtom celoplošnom multiplexe (MUX 4), ktorý využíva štandard DVB-T2. Vysielanie je však dostupné v kompresnom formáte HEVC (H.265). Pre príjem je preto potrebné zariadenie s podporou tohto novšieho video formátu. Diváci, ktorí majú staršie zariadenie, budú mať iba čiernu obrazovku so zvukom. Po ukončení ochutnávky bude program, ktorý sa identifikuje v prijímacích zariadeniach ako Sport 1 HEVC, opäť zakódovaný systémami Irdeto a Cryptoguard.

Počas nekódovaného vysielania sa môžu diváci tešiť na priame prenosy z domácej hokejovej Tipos Extraligy ( napr. HC Košice – HKM Zvolen, HKM Zvolen – HC Slovan Bratislava, HC Košice – HK Nitra, HK Dukla Ingema Michalovce – HK Nitra a iné). Chýbať nebudú ani prenosy z futbalovej Konferenčnej či Európskej ligy UEFA, talianskej Serie A alebo WTA 250. Vždy aktuálny program stanice môžete nájsť v TV programe.

Aktuálny zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, ktorú pravidelne aktualizujeme.

Mohlo by vás ešte zaujímať