Reklama

Na vysielači Banská Bystrica – Suchá hora boli ukončené rekonštrukčné práce, rádiá šíria signál bez obmedzení

Operátor Towercom začať ešte v apríli 2024 rekonštrukčné práce na vysielači Banská Bystrica – Suchá hora z ktorého je šírený aktuálne nielen digitálny rozhlasový multiplex v štandarde DAB+, ale aj analógové komerčné rozhlasové stanice Vlna, Melody, Fun Rádio, Europa 2, ako aj verejnoprávne Slovensko a Regina Stred.
Pokračovanie nižšie:

Z dôvodu rekonštrukčných prác bolo analógové vysielanie zabezpečené z náhradných anténových systémov so zníženým výkonom. Niektorí poslucháči tak mohli dočasne prísť o príjem. Využiť však mohli iné vysielače, ktoré sú v ich blízkosti, prípadne aj digitálne vysielanie DAB+.

Rekonštrukcia sa týkala kompletnej výmeny oceľových kotevných lán na 300 metrov vysokej konštrukcii stožiara. Počas prác, ktoré trvali 5 mesiacov, bol negatívny vplyv na dosah vysielača minimalizovaný vďaka úzkej spolupráci STVR, Towercom a dodávateľa prác,“ informovala dnes STVR.

Podľa verejnoprávneho vysielateľa sú dnes už vysielače v plnej prevádzke a všetky analógové vysielače rozhlasových staníc šíria signál bez obmedzení. V prípade DAB+ sa výkon nemenil, tam je stále nastavený na 5 kW ERP.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Pridaj komentár

Upozornenie: Toto je slušná diskusia bez akýchkoľvek urážok, nadávok či osočovania. Berte to prosím na vedomie ešte pred tým, ako niečo napíšete.

Ak už ste sa rozhodli napísať komentár, tak píšte prosím iba komentáre k článku, ktorý je vyššie! Reagujte vždy slušne a vecne. Komentáre nesúvisiace s článkom vyššie, opakujúce sa, obsahujúce nadávky v akomkoľvek jazyku, spam, urážky, osočovanie, skrytú reklamu, provokáciu, nenávisť, odkazy, politiku, ako aj tie, ktoré porušujú platné pravidlá a zákony, môžu byť vymazané bez udania dôvodu.