Reklama

Niekoľko tisícové pokuty pre JOJ a Markízu

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) udelila na svojom včerajšom rokovaní niekoľko tisícové pokuty. Najväčšiu z nich uložila televízii JOJ, a to až 25 000 eur, za porušenie ochrany ľudskej dôstojnosti v súvislosti s odvysielaním programu Extrémne rodiny, ktorý svojím obsahom a spôsobom spracovania zasiahol do ľudskej dôstojnosti účinkujúceho Tonka a jeho matky.
Pokračovanie nižšie:


Rada uložila TV JOJ ešte ďalšie dve pokuty a to vo výške 3 319 eur za odvysielanie reklamného šotu na liek Oscillococcinum, v rámci ktorého nebola jednoznačná a zrozumiteľná výzva na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku a 2 000 eur za nedodanie súvislého záznamu z vysielania programu Šport vysielaného dňa 6. 1. 2012.

Televízii Markíza uložila RVR až štyri pokuty. Prvú vo výške 3 330 eur za porušenie § 34 ods. 3 ZVR ohľadom zvukovej intenzity reklamy v súvislosti s odvysielaním reklamného bloku počas programu Harry Potter a väzeň z Azkabanu, druhú 3 319 eur za to, že zreteľne neoddelila reklamy od iných programov, tretiu vo výške 5 000 eur pre porušenie zákona o vysielaní a retransmisii (ochrana maloletých) a poslednú vo výške 4 000 eur za odvysielanie reklamy na liek Mucosolvan, v rámci ktorého nebola jednoznačná a zrozumiteľná výzva na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku.

Celkovo RVR udelila televízii Markíza pokuty vo výške 15 649 eur a 30 319 eur televízii JOJ.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentár

  1. tak to su teda pokuty, nemali by tam byt este najmenej dve nuly? Alebo zrusit licencie, ved to je HNOJ…

Komentáre už nie sú povolené.