Reklama

Digitálny rozhlas je dostupný už aj pre Považskú Bystricu a okolie

Towercom v spolupráci s RTVS rozšíril dnes pokrytie digitálneho rozhlasového vysielania (DAB+). Konkrétne bol uvedený do prevádzky nový DAB+ vysielač TVP Považská Bystrica, ktorý vysiela na kanáli 8A (195,936 MHz) s maximálnym povoleným výkonom 1,8 kW a pokrýva nielen samotnú Považskú Bystricu, ale aj jej širšie okolie. Pokrytie vysielača prinášame na konci správy.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou jediného DAB+ multiplexu na Slovensku je aktuálne 12 rozhlasových staníc. Deväť od verejnoprávnej RTVS (Rádio Slovensko, Rádio_FM, Rádio Devín, Rádio Regina, Rádio Patria, Rádio Slovakia International, Rádio Pyramída, Rádio Junior, Rádio Litera) a tri od komerčných vysielateľov (Rádio Lumen, Rádio Mária a Rádio Rock).

Podarilo sa vám naladiť signál z nového DAB+ vysielača Považská Bystrica – TVP Považská Bystrica, ktorý šíri signál na kanáli 8A (195,936 MHz)? Môžete sa podeliť o skúsenosti s príjmom v komentároch pod správou.

Aktualizované 17.10.2023: Podľa dostupných informácií vysielač spustený v piatok 13. októbra nebol. Bližšie informácie prinášame v tejto správe.

Kompletný zoznam vysielačov môžete nájsť v sekcii Vysielače, kde sa nachádza zoznam DVB-T/T2 a DAB+ vysielačov, aj s ich aktuálnou ponukou.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. 33 km severne od PB sa akurát ukazuje na vonkajšiu anténu kanál 8A TELEKO,momentálne sú zlepšené podmienky ukazuje sa aj Viedeň 5D a 11C.

  2. Tá mapa nesedí. Niekto to zas domotal. DAB+ má ísť zo Žiaru. Toto je mapa pre mestský vysielač kde je Fun Rádio.

    1. Alebo to na Žiar nedali, čo? Na tom sídlisku Rozkvet má AVIS lokálne DVB-T.

    2. Áno vysielač bude umiestnený tam, kde má AVIS DVB-T.

  3. A kedy bude inštalovaný na Modrom vrchu a dostupný pre Štúrovo a okolie?

  4. Aktuálne nejde 8A PB..som priamo v meste Považská Bystrica.

  5. Vysielač ešte nie je spustený, nechápem prečo rtvs vydala takú správu..

  6. https://www.teleoff.gov.sk/data/files/53586_23-10-65-1-006-povazska-bystrica-8a.pdf

    Skratek si trúfa ! Alebo je to na Slovensku bežná vec ?

  7. Križava má malý vykon.
    Kedy sa to zlepší, takto pomaly sa to nikdy neurobí.
    Komerčne radia nič.
    Štat by sa mal zobudiť.

  8. z vysielača Borský Mikuláš vysiela DAB od apríla 2023 avizovali že bude 20. kw výkon ale ako povedia česi skutek utek je iba 5. kw???

    1. Teraz si dal dobrý vtip. 20 kW? Towercom? Nikto nič také neavizoval.

    2. tono
      20kW je medzinárodne koordinovaný max. výkon. Taký má napr. aj Kamzík, Žilina… Ale v skúšobnej prevádzke žiadny vysielač nevysiela max. povoleným výkonom. To bude asi až v riadnej prevádzke keď bude pridelená celoplošná sieť, tipujem najskôr po roku 2026.

  9. PKB prečo klameš Nitra mala donedávna 20. kw ale znížili to na 10 kw nemôžem nájsť ten článok kde avizovali z vysielača Borský Mikuláš 20.kw v apríli 2023 spustili 2.5 kw neskôr zvíšili na 5. kw.

    1. Jediný kto tu klame a zavádza si ty. Mimochodom Nitra nikdy nešla 20 kW. To si kde zase zobral?

    2. tono
      Tu sa píše o výkone vysielača BM
      https://www.satelitnatv.sk/2023/07/na-zahori-sa-vyrazne-zlepsi-signal-digitalneho-radia-v-standarde-dab-pozrite-si-mapu-pokrytia/
      Možno si tiež prispel do diskusie pod článkom, a nijako si tam nepísal o zvýšení na 20kW. Na čo by to bolo pre Teba dobré, ak to chystáš už teraz.
      Ale kľudne daj linky na tie výkony o ktorých píšeš. Myslím si, že to nebudú nejaké oficiálne stránky, weby, ktoré sa danej problematike venujú, nebodaj samotný Towercom.

Komentáre už nie sú povolené.