Reklama

Towercom uviedol do prevádzky nový DAB+ vysielač na Spiši

Digitálne rozhlasové vysielanie v štandarde DAB+ má oddnes lepšie pokrytie na Spiši. Towercom uviedol oficiálne do prevádzky ďalší nový vysielač v tomto mesiaci a to konkrétne Rudník, ktorý sa nachádza v blízkosti tunela Branisko. K spusteniu došlo pár dní po získaní povolenia. Na základe vydaného povolenia šíri vysielač signál digitálneho rádia na kanáli 5C (178,352 MHz) s maximálnym povoleným výkonom 1 kW vo vertikálnej polarizácii. Platnosť povolenia je do 31. decembra 2024.
Pokračovanie nižšie:

Súčasťou jediného DAB+ multiplexu na Slovensku je aktuálne 12 rozhlasových staníc. Deväť od verejnoprávnej STVR (Rádio Slovensko, Rádio_FM, Rádio Devín, Rádio Regina, Rádio Patria, Rádio Slovakia International, Rádio Pyramída, Rádio Junior, Rádio Litera) a tri od komerčných vysielateľov (Rádio Lumen, Rádio Mária a Rádio Rock).

Podarilo sa vám naladiť signál z vysielača Rudník, ktorý vysiela na kanáli 5C (178,352 MHz) ? Môžete sa podeliť so skúsenosťami s ostatnými v komentároch pod správou.

Ide už o tretí DAB+ vysielač, ktorý bol spustený v tomto mesiaci. Najskôr to boli Ružomberok – Úložisko (8A/195,936 Mhz) a potom tiež Poprad – Hranovnica (9A/202,928 Mhz).

Kompletný zoznam vysielačov zobrazovaných na mape môžete nájsť už tradične v sekcii Vysielače, kde sa nachádzajú všetky aktívne, ako aj všetky plánované DAB+ vysielače.

Mohlo by vás ešte zaujímať

Komentáre

  1. Áno podarilo sa naladiť v Spišská Belá ale malo staníc iba 12

  2. Rudník je vypnutý. Vo štvrtok sa testovalo. Niečo nebolo v poriadku. Je to off. Takže asi tak.

  3. Ešte chýba:
    Štúrovo – Modrý Vrch,
    Banská Štiavnica – Sitno,
    Bardejov – Stebnícka Magura,
    Dobšiná – Kráľová Hola,
    Rožňava – Dievčenská Skala,
    Trebišov – nemocnica, ul. SNP,
    Snina – Magurica

    1. Nič nechýba, ešte je aj navyše … čachre-machre na vyšachovanie konkurencie ako pri DVB-T2 !!!

Komentáre už nie sú povolené.